Címkék: Alfa Romeo | Forma 1 | Sauber

2017. november 30. csütörtök, 09:22

 

A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) csoport kötelékébe tartozó legendás olasz autómárka a mai napon több évre szóló műszaki és kereskedelmi partneri megállapodást írt alá a svájci Sauber F1 csapattal, amelynek célja, hogy az Alfa Romeo a 2018-as évadtól kezdődően részt vegyen a Forma–1 világbajnokságban.

 

 

Az együléses versenyautók a csapat névadó szponzorának, az Alfa Romeónak a színeit és logóját viselik majd; a motorok 2018-as Ferrari erőforrások lesznek.
A megállapodás kiterjed a fejlesztés minden vonatkozó területén felmerülő stratégiai, kereskedelmi és technológiai együttműködésre, beleértve az Alfa Romeo műszaki személyzetének, mérnöki tudásának és szakértelmének a rendelkezésre bocsátását. Az együttműködés további lehetőségeket teremt mindkét szervezet számára a Forma–1-ben éppúgy, mint az autóiparban általában.

A hivatalos elnevezés Alfa Romeo Sauber F1 Team lesz.
„A Sauber F1 Teammel kötött megállapodás az Alfa Romeo márka újraalkotásának fontos momentuma, amelynek köszönhetően több mint 30 évnyi távollét után ismét visszatérhet a márka a Forma–1-be.” – nyilatkozta  Sergio Marchionne, az FCA elnök-vezérigazgatója. „A Forma-1 történetéhez aktívan hozzájáruló, nagy presztízsű márka is csatlakozik azokhoz az autógyártókhoz, akik részt vesznek a Forma–1-ben. A márka maga is profitál abból, hogy olyan, elismerten kiváló partnerrel osztozhat a technológián és a stratégiai szakértelmen, mint a Sauber F1 Team. Az Alfa Romeo mérnökei és szerelői, akik az újonnan bevezetett modellek, a Giulia és a Stelvio révén már demonstrálták kiemelkedő képességeiket, most lehetőséget kapnak arra, hogy az itt szerzett tapasztalataikat megosszák a Sauber F1 Team tagjaival. Ezzel párhuzamosan az Alfa Romeo rajongói újra egy olyan autógyártónak szurkolhatnak, aki vadonatúj, izgalmas fejezettel bővíti eleve legendás, utolérhetetlen motorsport-történelmét.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az Alfa Romeót a Sauber F1 Team partnereként köszönthetjük." - mondta Pascal Picci, a Sauber Holding AG elnöke. „Az Alfa Romeo rendkívüli Grand Prix sikereket ért el annak idején; büszkék vagyunk, hogy ez a nemzetközi autógyártó úgy döntött, a mi oldalunkon tér vissza a motorsport legfelső kategóriájába. Nagyszerű lehetőség a Sauber csoport számára, hogy szorosan együttműködhetünk egy autógyártóval, hiszen így tovább csiszolhatjuk technológiánkat és fejlesztési projektjeinket. Hisszük, hogy együttes erővel sikerre vihetjük az Alfa Romeo Sauber F1 csapatot, izgatottan várjuk a sikeres és hosszú távú együttműködést.”

A Forma-1 legnagyobb hősei között számon tartott Alfa Romeo visszatérése a várakozások szerint még vonzóbbá teszi majd a sportágat, egyben hozzájárul annak jövőbeli fejlődéséhez. Az Alfa Romeo technológiai szakértelmével, valamint hatalmas, lelkes szurkolói táborával is hozzájárul a sikeres együttműködéshez; a bajnokságban való részvétel pedig olyan területeken is előnyt jelent a márka számára, mint a technológia átadása vagy a közlekedésbiztonság.

Az Alfa Romeo világszerte ismert komoly motorsport-hagyományairól és technológiai kiválóságáról.  A II. világháborút megelőző Nagydíjak megkérdőjelezhetetlen bajnokaként (a GP Tipo 2 1925-ben megnyerte a legelső világbajnokságot) az Alfa Romeo 1950-től egészen 1988-ig részt vett a Forma-1-ben, konstruktőrként és motorbeszállítóként egyaránt. Az Alfa Romeo bemutatkozásakor rögtön két egyéni világbajnoki címmel debütált, 1950-ben Nino Farina, 1951-ben pedig Juan Manuel Fangio révén. 1961 és 1979 között az Alfa Romeo motorbeszállítóként szolgált számos F1 csapat számára. Miután 1979-ben konstruktőrként visszatért az F1-hez, az Alfa Romeo 1983-ban érte el csúcspontját, amikor hatodik helyen zárta a konstruktőri világbajnokságot. Több mint harminc évvel azután, hogy versenyzőként visszavonult a Forma-1-től (1985), a márka most azzal a határozott céllal tér vissza ide, hogy letegye névjegyét az F1 asztalára.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER