Címkék: DS | Formula E

2023. október 18. szerda, 10:55

 

A DS Automobiles és a PENSKE AUTOSPORT felfedte, milyen új ruhát ölt magára a DS E-TENSE FE23 az ABB FIA Formula-E világbajnokság 10. évadában.

 


Idén a tisztán elektromos autók között versenyző, pazar együléses modell a megszokott arany és fekete színek felcserélése révén még ragyogóbb, elegánsabb és feltűnőbb lett. Az aranyszínben pompázó orr-résznek és oldallemezeknek köszönhetően mintha a DS E-TENSE FE23 egészét glória övezné.
A 9. évadból már ismert hajtáslánccal ellátott autó (valamennyi meghajtóegység két évre kap típusjóváhagyást) új ruhájával is hű marad a francia márka hagyományos színösszeállításához és a csapat szellemiségéhez.
A DS E-TENSE FE23 modellt a DS Automobiles-nál alkalmazott legfejlettebb elektromos technológiára alapozva a DS Performance fejlesztette ki.
A két DS E-TENSE FE23-at Jean-Eric Vergne, a Formula-E sportág egyetlen kétszeres bajnoka és a 2022-es világbajnok Stoffel Vandoorne vezeti majd a szezon előtti hivatalos tesztek során, melyekre október 24. és 27. között a spanyolországi Valenciában kerül sor.
A 10. évad első versenye 2024. január 13-án Mexikóvárosban lesz.

 

 

Eugenio Franzetti, a DS Performance igazgatója:
„A festés leleplezése mindig nagyon izgalmas pillanat, mert egy új kaland, egy új kihívás, egy új évad hivatalos kezdetét jelzi. A 10. szezonnak egy olyan DS E-TENSE FE23-mal vágunk neki, amelyik még a tavalyi modellnél is szebb. És nemcsak szebb, hanem feltűnőbb is, hiszen erről szól az autósport. Szeretnénk minél láthatóbbá tenni a DS Automobiles márkát, partnerünket, a PENSKE AUTOSPORT-ot és természetesen a szponzorainkat. Emellett azon is keményen dolgozunk, hogy a DS E-TENSE FE23 ugyanolyan jól menjen, mint ahogyan kinéz. A hajtáslánc ugyanaz, mint a 9. évadban, hiszen idén a típusjóváhagyást illetően nincs változás, de sok más fejlesztés történt, és az irányítási szoftver tökéletesítésén is dolgozunk még. Nagy álmaink vannak, nagy sikerek elérését tűztük ki célul a 10. szezonra.”
A DS Automobiles Formula-E versenyzésének legfontosabb adatai:
105 futam
4 bajnoki cím
16 győzelem
47 dobogós helyezés
22 pole pozíció


 

 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER