Címkék: kapcsolatok | Kiss Norbert | mercedes

2016. július 25. hétfő, 07:36

 

A szombathelyi pilóta jelenleg az augusztus 27-28.-i Kamion EB és Fesztivál magyar futama előtti "szabadságát" tölti, ugyanakkor nem jelenti ez azt, hogy ne telne neki a nyaralás munkával.

 

Kamion Európa-bajnokként Kiss Norbi évek óta segíti a magyar Forma-1-es közvetítés munkáját is szakértőként, így most, hogy a száguldó cirkusz hazánkba ért, nem a stúdióból, hanem a helyszínen követi az eseményeket. A minap azonban egyszer csak eltűnt, se szó, se beszéd, majd megjelent egy vicces kép a versenyző facebook oldalán, amely szerint mindenki megnyugodhat, épp Mercedes motort intéz.

Ugyan a Forma-1-es Mercedes-Benz PU106C erőforrás feltehetőleg képes hasonló teljesítményre lóerők tekintetében, mint az a motor, ami Norbi tankpool24-Mercedesében van, de bizonyára meglepődne Markus Bauer és csapata, ha beállítana a magyar pilóta egy V6-os benzines turbós hibrid motorral. Norbit azonban tényleg elnyelte a Forma-1-es világbajnok csapat boxa, de sikerült utánajárnunk, hogy valójában mit is intézett. Mint kiderült, nem is csak egy szalon látogatás volt.

riporterekkel

"Az, hogy Mercedesszel versenyzek a kamion Európa-bajnokságon, az jár bizonyos előnyökkel már most is, annak ellenére hogy nem vagyunk gyári csapat!" - felelte mosolyogva, amikor a vizit okáról kérdeztük, majd hozzátette: "Ennek köszönhetően nagyon nagy élményben volt részem, hiszen bemehettem a csapat a bokszába, és kaptam egy kis idegenvezetést, ugyanakkor egészen titkos részeket is megmutattak. Természetesen fotós ugye nem jöhetett velem, hiszen ezeken a területeken szigorúan tilos fotózni, ahonnan nem kerülhet ki semmi. A mérnökök kamionjában is voltam, ahol láttam, hogy az első szabadedzés után hogy dolgoznak és elemzik a görbéket. Később magában a bokszban is voltunk, és az autó mellett is ott voltam, így egész közelről láthattam Rosberg és Hamilton autóját is. A hátsó részen is nagyon sok érdekesség volt, amiket aztán tényleg ember nem láthat a tévében, se sehol. Itt vannak az összes tartalék alkatrészek, a teszt- és fejlesztés alatti alkotóelemek, valamint a tartalék motorok. Nagyon jó, hogy ezeket mind láthattam és megnézhettem."

A magyar autóversenyző ottlétének a híre eljutott a Mercedes sportrészlegét is irányító Toto Wolffig is, aki Ausztriában már tett egy felelőtlen ígéretet Norbival kapcsolatban, mely szerint ott lehet a csillagos márka év végi fesztiválján Stuttgartban, a Stars & Carson. Megkérdeztük, hogy ez a dolog most valójában hogy áll, és biztató információkhoz jutottunk.

"Igen, összefutottam Mr. Wolffal, ami nagyon jó hír volt, hogy megismert, és tudta, hogy ki vagyok. Ez nagy örömmel és boldogsággal tölti el a szívemet. Megbeszéltük, hogy hogy ha teheti az augusztus 27-28-i Kamion EB és Fesztivál magyar futamára is ellátogat ide a Hungaroringre."

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER