Címkék: Ford | MSA Formula Bajnokság

2015. április 10. péntek, 11:42

 

A Racing Steps Alapítvány (RSF) színre lépésével a sokak által a Forma1 tanulóistállójának, előszobájának tartott, Ford EcoBoost-motoros autókat versenyeztető MSA Formula Bajnokság immár még hatásosabb eszközévé válik a fiatal brit versenyzők tehetségének fejlesztéséhez.

 

 

Az évad végén három brit MSA Formula pilótát választanak majd ki, hogy részt vegyenek a Racing Steps Alapítvány által vezetett értékelésen, s a győztes teljes, széles körű támogatást kap versenyzői pályafutása következő lépéseihez.

Cél a tehetséggondozás
Az elmúlt évek során az RSF komoly összegeket fektetett be a brit motorsportba, s a szervezet az egész versenyszezon során figyeli és értékeli a versenyzőjelölteket; e munkában a Ford, az MSA (a brit motorsport irányító testülete), a média és a bajnokság szervezői is tevékenyen részt vesznek.

„Elérkezett az idő, hogy új, tehetséges brit pilótákat kutassunk fel, és az MSA Formula tökéletes terep a toborzáshoz.” - fogalmaz Graham Sharp, az RSF alapítója. „Az InterSteps megszűnése óta hiányzott az Egyesült Királyságban egy ilyen jellegű bajnokság, ahol új tehetségek nevelkedhetnek. S mivel pontosan ugyanez a Racing Steps alapítvány célja is, örömmel nyújtunk támogatást a tehetségkutatáshoz.”

Az RSF egy nonprofit magánalapítvány, amely pénzügyi és szakmai támogatást nyújt az együléses versenyautók brit pilótáinak – illetve azok elit csoportjának – versenypályafutásához és teljesítményfejlesztő programjaihoz. Az alapítvány az elmúlt hat év során partneri kapcsolatot épített ki az MSA-val, innovatív képzéseket, valamint mentorálási és fejlesztési programokat kezdeményezve és támogatva; e programok közt szerepelt az MSA Akadémia és az MSA Performance Master Classes is. Az alapítvány most az MSA-val, a Forddal és a FIA-val együttműködve többszintű támogatást nyújt az MSA Formula számára, még izgalmasabbá varázsolva ezzel az immár sok éve népszerű brit futamsorozatot.

felporog-a-formula-ford

Magasabb szintre lép a világszinvonalú program

Az RSF nagyobb mérvű szerepvállalását üdvözölve Rob Jones, az MSA vezérigazgatója így nyilatkozott: „A Racing Steps Alapítvány már hat éve segíti az MSA Akadémia munkáját, s ennek köszönhetően testületünk vezető szerepre tett szert a fiatal versenyzők oktatása és fejlesztése terén. Ugyancsak ennek köszönhető az a világszínvonalú program, ami az egész sportág számára hatalmas értéket jelent – és nem csupán azoknak, akik profi versenyzővé váltak. Az RSF részvételével a sportág magasabb szintre lép, ezért örömmel köszöntjük az alapítványt az MSA Formula világában!”

Gerald Quinn, a Ford Performance európai versenyigazgatója elmondta: „A Ford régóta támogatja a profi pilóták pályafutását, hiszen az elmúlt négy évtized során számos versenyző a Formula Ford révén léphetett pályára. Az MSA Formula átalakulása csak megerősített minket abbéli szándékunkban, hogy folytassuk e hagyományt – elhatározásunkat és a program hitelességét pedig tovább erősíti, hogy az MSA és a FIA együttműködésébe immár a Racing Steps Alapítvány is bekapcsolódik.”

Az RSF kiválasztási és értékelési folyamatában nem csupán a versenypályán elért eredmények számítanak, hanem a versenyző hozzáállása és profizmusa is, nem beszélve arról, hogy mennyire elszántan törekszik belépni a nemzetközi motorsport világába még akkor is, ha ebben sem támogatók, sem mentorok nem segítik. Ezért aztán egyáltalán nem egyértelmű, hogy a bajnokság három legeredményesebb brit pilótája biztos befutónak bizonyul majd a válogatás során. Az új tehetségek felkutatása mellett az RSF továbbra is együttműködik az MSA Akadémiával, hogy az MSA által kvalifikált oktatók és az akkreditált profi versenyzők segítségével megvalósított, világszínvonalú tehetségfejlesztő program során az MSA Formula minden pilótája megtanulja, mit kell tennie, ha élvonalbeli sportolóként a lehető legtöbbet akarja kihozni magából. Az RSF a most következő MSA Formula szezonban kiemelten támogatja a 15 éves Josh Smith előremenetelét. Az IAXME X30 nemzetközi gokart-sorozat bajnoka a Fortec Motorsport Team színeiben áll rajthoz a Ford EcoBoost-motoros versenyautók FIA által akkreditált bajnokságában.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER