2013. január 03. csütörtök, 13:44

 

Limában a teljes Opel Dakar csapat! Az alakulat egyik fele már szilveszterkor megérkezett (úgyhogy duplán is ünnepelt, egyszer a repülőn a magyar új évet, aztán öt órával később itt, az ittenit), a másik, beleértve a pilótát, Szalay Balázst is, csak szerda este (magyar idő szerint éjszaka) landolt Peru fővárosában, ahol január 5-én elrajtol a világ leghosszabb és legnehezebb terepralija, a Dakar.

Szalaynak nem voltak különösebb kalandjai – azon kívül, hogy a mindent egybevetve 23 repülőn és reptereken töltött idő alatt megnézett négy filmet és bármennyire is fáradt volt, nem aludt, hogy rögtön átálljon –, a navigátor, Bunkoczi László viszont érdekes limai kalandokról mesélt. 

lima-peru

Például azzal kapcsolatban, hogy miként kapták vissza a komp gyomrából a versenyjárműveket. 
„Mondtuk, a taxisnak, hogy vigyen a kikötőbe. De mivel volt nálunk fényképezőgép és kamera is, azt hitte tévések vagyunk, és a helyi zavargásokat szeretnénk látni, úgyhogy bevitt minket egy konkrét harci övezetbe, ugyanis itt hatalmas tüntetések voltak, amelyek sajnos halálos áldozattal is jártak – igaz, ezt csak másnap láttuk a tévében. Szóval miután sikeresen megúsztuk a tűzfészekben tett villámlátogatást, a taxis elvitt minket a kikötőnek egy teljesen másik végébe, úgyhogy nagy nehezen, hosszas útbaigazítások árán jutottunk csak el a járművekhez. Azok szerencsére rendben voltak, a hathetes hajókázás csak a bolgárok kocsiját viselte meg kissé, az nem nagyon akart elindulni, de a némi unszolásra – értsd: bebikáztuk – végül mégiscsak összeszedte magát” – mondta Bunkoczi, akinek többek között a csapat versenykamionjának sofőrje, Darázsi Zsolt, valamint kamionban ülő Vörös Ferenc, Szalai Norbert, illetve Hovanyecz János volt a társa a kalandokban. 
Az autók, motorok és kamionok egyébként jelenleg Lima tengerpartján, hosszú tömött sorokban várnak a sorukra – egész pontosan az adminisztratív és technikai ellenőrzésre, amelyen Szalay és Bunkoczi vadonatúj Opel Mokkája itteni idő szerint úgy este hét tájban (otthon éjfél) esik majd át. 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER