2012. november 21. szerda, 10:11

 

Reggel a Hősök terén sorakoztak fel az Opel Dakar Team autói, hogy búcsút vegyenek a szurkolóktól és elinduljanak behajózásni Peruba a 2013-as Dakar rallyra. Szalay Balázs új versenyautóját, az Opel Mokkát 2 nappal ezelőtt mutatták be a budapesti West End bevásárló központban. Tegnap pedig csak egy rövid tesztelésre jutott csak idő Halásztelken. Szalay Balázs januárban tizenkettedszer indul a Dakar terepversenyén, navigátora ismét Bunkoczi László lesz.

Képgaléria
Opel Dakar Team - Opel Mokka
Opel Dakar Team - Opel Mokka
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!



dakar-indulas
Foto: dakar.hu

Elvégezték az utolsó simításokat, kedden megvolt az utolsó teszt, a kamionokba bekerültek az utolsó, alkatrészekkel teli dobozok, és szerdán reggel elindult az Opel Dakar Team karavánja. A három szervizkamion, az MAN versenykamion és az, új Opel Mokka (utóbbi természetesen nem „lábon”, hanem traileren) útra kelt.

A csapat, és természetesen a Szalay Balázs, Bunkoczi László versenyzõpáros reggel hét óra tájban még búcsút intett az érdeklõdõknek a Hõsök terén, hogy azután tényleg elinduljanak a Le Havre-i kikötõbe. Ott hajózzák be ugyanis a járműveket, s onnan indulnak el egy hatalmas hajó gyomrában Peruba, ahol a 2013-as Dakar-rali mezõnye elrajtol január 5-én.

„Fellélegeztünk. Legalábbis ezt láttam a csapattagok arcán a szerda reggeli, ünnepélyes induláskor. Az utóbbi hetekben rohamtempóban dolgoztak a fiúk, de megérte, mert összeállt a technika, amellyel indulunk a Dakaron. Bevallom, én is kicsit megnyugodtam, amikor túl voltunk a bepakoláson, hiszen most már csak maga az utazás és a verseny van hátra. A jármûveket Franciaországban hajózzák be, és hat hét elteltével érkeznek meg Limába, ahonnan majd elrajtol a verseny. Mi már ennek a lázában égünk hetek óta, alig várjuk, hogy tényleg ott legyünk a rajtnál” – nyilatkozta Szalay Balázs, akinek ez már a 12. Dakar-ralija lesz, Bunkoczi Lászlóval közösen pedig a hetedik.

Autók tesztelése Halásztelken




dakar-teszt


opel-mokka-teszt


kamion-teszt


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER