Címkék: Toyota jövő

2019. október 25. péntek, 15:33

 

Szinte zavarba ejtően sokrétű és realisztikus jövőutazás várja a Toyota emberektől, képektől és mobilitástól pezsgő standjának látógatóit a Tokiói Autószalonon, ahol ezúttal nem a hagyományos autók, hanem a jövő mobilitása kapta a főszerepet.

 

 

A látogatók a Toyota Mobilitási Témapark névre izgalmas kiállításon egy sor futurisztikus eszközt próbálhatnak ki, egy kis időre a jövő mobil társadalmának lakójává válva. Bárki belekóstolhat a Toyota Micro Palette által felszolgált vízbe, mehet egy kört az e-seprűvel, és kipróbálhatja a jövő egymásra épülő és valóságos elektromos ökoszisztémát képző mobilitási eszközeit – a tárgyak és személyek szállítására szolgáló járművektől az önjáró elektromos egészségközpontig. A jövő mobilitásába történő belekóstolás közben ráadásul a látogatók pontokat gyűjthetnek, amelyek a Toyota kisboltban válthatók be vadonatúj high-tech eszközökre.

 

 

 

A világ legnagyobb, legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert, ám önmagát a jövő vezető mobilitási szolgáltatójaként definiáló Toyota a 2019. október 24-e és november 4-e között megrendezett 46. Tokiói Autószalonon mobilitási témaparkot üzemeltet tizenkét napon át, így a látogatóknak lehetőségük nyílik bepillantani a jövőbe. A holnap mobil társadalmát bemutató kiállítás kijáratánál lévő futurisztikus Toyota kisboltban a látogatók a kártyájukra összegyűjtött pontokat valamilyen műszaki újdonságra válthatják be. A standra betérőket számtalan izgalmas dolog várja: a jövő emberei, robotok és a jövő mobilitása. A csodás, vidám mobilitási megoldások és érdekességek érzékletesen mutatják be a Toyota vízióját, melyeknek középpontjában az ember áll.

A jövő mobil társadalmának bejárata
A Toyota stand idegenvezetői a jövő embereinek öltözve üdvözlik, és személyre szóló látogatói kártyát állítanak ki a Toyota stand látogatóit, akik érkezésükkor akár kő-papír-ollót is játszhatnak a T-HR3 elnevezésű humanoid robottal. A humanoid robot a kezelőjével azonos módon és egyidejűleg, flexibilisen mozgatja a testét. Itt várja ugyanakkor őket a HSR elnevezésű segítő robot is, amely képes a tárgyak felismerésére, megfogására és szállítására.

A jövő színpada
A Toyota stand színpadján egy izgalmas szórakoztató show, és számos lehetőség várja a látogatókat a jövő mobilitásának kipróbálására. A TOYOTA Micro Palette elnevezésű kis szállítórobot tárgyakat hoz-visz, miközben tevékenységéhez érzelmek is társulnak. Ez a mobilitási megoldás a jövő érzelmekkel kísért szállítási lehetőségét mutatja be. A látógaókat a robot vízzel kínálja. A Toyota önjáró szállító eszköze, az e-Palette szórakoztató módon, emberekkel, mobilitási megoldásokkal és képekkel mutatja be az önvezetést. Olyan mobilitási szolgáltatás ez, amely a jövő emberéhez szól: nem csupán személyszállító eszköz, hanem egy olyan tér, ahol az emberek hódolhatnak a hobbijuknak, miközben vásárolhatnak vagy más szolgáltatásokat vehetnek igénybe. A TOYOTA e-RACER olyan virtuális funkciót kínál, amely egy személyre szabott versenyruhát készít a látógatóknak. Ez a jármű szintén a jövőbe mutat. A speciális, digitális szemüveg segítségével a látogatók valós élményként élik meg a száguldást az általuk kiválasztott versenypályán, miközben az ülést testük formájára alakíthatják. Ha mindez nem lenne elég, az e-broom egy levegőben repülő seprű mintájára integrálja az embert és a gépet, miközben használói élvezhetik a mozgás szabadságát. Vézetül a TOYOTA e-4me a luxussal fűszerezett, futurisztikus, együléses mobilitási szolgáltatásba enged bepillantást: az együléses platform lehetővé teszi utasának, hogy úgy használja ki szabad idejét út közben, ahogy szeretné. Az utasok egy sor szolgáltatást vehetnek igénybe mások megzavarása nélkül.

A jövő tere
Ennek a témaparknak az a célja, hogy látogatók lássák, tapinthassák a jövőt, sőt utazhassanak is benne. Az itt látható TOYOTA e-Trans egy közösségi autóhasználatra tervezett jármű, amelyben a vártnál több ember és több csomag is kényelmesen szállítható. A TOYOTA e-Chargeair egy közösségi autóhasználatra tervezett akkumulátoros elektromos jármű (BEV), amely menet közben is képes arra, hogy más BEV járműveket töltsön. Nemcsak a járműveket, de egy egész várost is el tud látni elektromos energiával, sőt egyéb kiegészítő funkciói mellett a levegőt is tisztítja és WiFi-kapcsolatot biztosít. A TOYOTA e-Care a jövő önjáró orvosi vizsgálóközpontjába enged bepillantást: ez a mobilitási szolgáltatás lehetővé teszi, hogy menet közben beszéljünk az orvosunkkal, aki a kórház felé vezető úton meg is vizsgálhat minket. A jármű oda megy az orvosunkkal, ahová kérjük, legyen az az otthonunk vagy egyéb helyszín.

A jövő mobil társadalmának kijárata
A látogatók a Toyota standját elhagyva műszaki újdonságokra válthatják be az ott tartózkodásuk alatt a látogatói kártyájukra összegyűjtött pontjaikat.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER