Címkék: Toyota.eVTOL

2020. január 19. vasárnap, 12:26

 

A Toyota a gyártásban, a minőségbiztosításban és a költségek ellenőrzésében szerzett tapasztalatával támogatja a Joby Aviation áttörésnek számító eVTOL légi járművének fejlesztését és előállítását.

 

 

 A világ leginnovatívabb autógyártójaként ismert, a környezetbarát részben vagy teljesen elektromos meghajtások, az önvezető technológiák, valamint a robotika és mesterséges intelligencia területén is vezető fejlesztőnek számító, és saját repülő autó fejlesztési projektet is jegyző Toyota 394 millió dollárral, fő befektetőként finanszírozza a Joby C sorozatát.

 A világ leginnovatívabb autógyártójaként ismert, magát azonban jövőképben a világ vezető mobilitási szolgáltatójaként definiáló Toyota új terület meghódítására készül a mobilitás terén: ez pedig a légi közlekedés. A vállalat együttműködésbe kezdett a Joby Aviation (Joby) légi közlekedési eszközöket előállító céggel, amely teljesen elektromos, függőlegesen felszálló és landoló (eVTOL) légi eszközök fejlesztésével és kereskedelmével foglalkozik. Ezek a járművek lehetővé teszik a gyors, csendes és kedvező árú légi szállítás széles körű elterjedését. Az együttműködés jól mutatja, hogy a Toyota felismerte a városi légi mobilitásban rejlő hosszú távú lehetőségeket, amelyekkel választ lehet adni a társadalom növekedő igényeire. Szintén fontos szempont a Toyota számára, hogy a Joby az iparágban vezető szerepet tölt be, valamint biztonságos és megfizethető légi közlekedési lehetőséget teremt mindenki számára.

 

 

 

 „A légi közlekedés mindig is a hosszú távú célok közt szerepelt a Toyotánál. Miközben folytatjuk autóipari tevékenységünket, tekintetünket már az égbolt felé fordítjuk.” – árulja el Akio Toyoda, a Toyota világszintű elnöke. „A Joby a fejlődésben lévő eVTOL terület újítója, ezért velük együtt állunk a légi közlekedés kihívásai elé, hogy ezzel a lehetőséggel forradalmasítsuk a jövő közlekedését. Ez az új és izgalmas kaland remélhetőleg örömet hoz mindenki számára, és a mozgás szabadságát kínálja majd ügyfeleinknek - most már nemcsak a földön, hanem a levegőben is.”

 A Joby C sorozat 590 millió dolláros finanszírozásának fő befektetőjeként a Toyota továbbra is támogatja az olyan fejlődő technológiákat, amelyek mindenki számára lehetővé teszik a mobilitást. Amellett, hogy 394 millió dollárt fektet be a Jobyba, a Toyota a gyártásban, a minőségbiztosításban és a költségek ellenőrzésében szerzett tapasztalatával is támogatja a Joby Aviation áttörésnek számító eVTOL légi járművének fejlesztését és előállítását. A Joby kialakítása kitűnően szolgálja a fejlődő légi közlekedési piac igényeit, ahol a városi központok közt ingázó és utazó ügyfelek napi szinten tudják kihasználni a légi közlekedés előnyeit. A prototípus légi járműről és a gyártási tervekről a Toyota egy későbbi időpontban közöl információkat.

„A Toyota befektetése soha nem látott pénz- és forrásbeli elköteleződést jelent számunkra és az új iparág számára. Ez nagy szó, hiszen a világ egyik vezető autógyártójáról van szó. A Toyotát világszerte termékei minőségéről és tartósságáról ismerik, melynek alapját a részletek iránti aprólékos figyelem és a gyártási folyamatok kiválósága képezi. Izgatottan várom, hogy hadra foghassuk a Toyota tervezési és gyártási kapacitását. Ezek fognak segíteni bennünket abban, hogy emberek milliárdjai spórolhassanak egy órát mindennapi ingázásuk során.” – árulja el a Joby Aviation alapító vezérigazgatója, JoeBen Bevirt.

 Mindkét vállalat meggyőződése, hogy az autóiparból hozott szinergiák kihasználása és a Toyota gyártási rendszeréből (Toyota Production System) átvett folyamatok alkalmazása segíti majd a légi jármű hatékony tömegtermelésének kialakítását, miközben segítséget nyújt a Joby számára egy csúcsminőségű, tartós és megbízható jármű elkészítésében, amely mindenben megfelel a biztonsági előírásoknak is. A Toyota ügyvezető alelnöke, Shigeki Tomoyama, a Joby igazgatótanácsának tagja lesz, és aktív szerepet vállal a stratégiai irányok meghatározásában.

Az autóipar és a légi közlekedés találkozása

 A Toyota olyan mobilitási vállalkozássá alakul át, amely egyre jobban megfelel minden ember mobilitási igényeinek, és felkarolja az ezzel kapcsolatos fejlődő technológiákat. A remények szerint ez az új együttműködés a Joby Aviation vállalattal segít a városi, igény szerinti légi közlekedés tömeges elterjesztésében, és új kategóriát teremt az emberek és árucikkek szállításában. A remények szerint az eVTOL-ok megjelenésével új mobilitási szolgáltatások jöhetnek létre, melyek segítenek enyhíteni az állandó mobilitási problémákat. Ilyenek egyebek mellett a forgalmi dugók a városokban, a növekvő környezeti hatások és a közlekedési lehetőségek hiánya a ritkán lakott területeken. A Joby vezető szerepet tölt be az eVTOL légi járművek fejlesztésében. Ezek az eszközök kombinálják a helikopterek és a kisrepülőgépek elemeit. Előnyük a magas fokú megbízhatóság, a zéró károsanyag-kibocsátás, a gyors repülési sebesség és a csendes működés. Ez a légi jármű alacsony költséggel üzemeltethető, alacsonyak a karbantartási költségei és fejlett biztonsági jellemzőkkel rendelkezik.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER