Címkék: Toyota

2019. október 22. kedd, 09:30

 

A Toyota a 2019-es Tokiói Motor Show „FUTURE EXPO” kiállítása keretében mutatja be sorozatgyártásra kész, ultrakompakt akkumulátoros elektromos járművét.

 

 

A modell 2020 végén, a Toyota akkumulátoros elektromos járműveket (BEV) népszerűsítő, új üzleti modelljének keretében lép először a japán piacra. A Toyota egyéb akkumulátoros járművei – többek között a gyalogos zónában használható BEV és a Toyota i-ROAD – a 2019-es Tokiói Motor Show „Open Road” programja keretében, tesztvezetésen próbálhatók ki.

Az október 24. ás november 4. között megrendezésre kerülő 2019-es Tokiói Autókiállítás „Future Expo” speciális programja keretében bemutatja azt az új, szériaérett ultrakompakt akkumulátoros elektromos járművet (BEV), amely 2020-tól kerül forgalomba Japánban. Az új generációs mobilitási megoldás célja, hogy a lehető legcsekélyebb környezeti terhelés mellett biztosítson rövid távú mobilitást.

 

 

„Olyan mobilitási megoldást szeretnénk megvalósítani, amely kiszolgálja az idősödő japán társadalmat, és életkortól függetlenül a mozgás szabadságával ajándékozza meg az embereket”. - fogalmaz Akihiro Yanaka fejlesztési igazgató. „Az ultrakompakt BEV bevezetésével olyan járművet biztosítunk ügyfeleink számára, amely nem csupán a mozgás szabadságát adja meg nekik, de egyben kisebb a helyigénye, csendesebb, és kevésbé terheli a természeti környezetet."

Az ultrakompakt, kétüléses BEV (akkumulátoros elektromos jármű) kifejezetten azoknak az ügyfeleknek nyújt mindennapos mobilitási megoldást, akik rendszeresen rövid távolságokon közlekednek. Ilyenek az idősek, a friss jogosítvánnyal rendelkezők, vagy a helyi ügyfeleiket felkereső üzletemberek. A jármű egyetlen feltöltéssel mintegy 100 kilométert tud megtenni. Legnagyobb sebessége 60 km/óra, és rendkívül kis sugarú körön képes megfordulni. A Toyota az ultra-kompakt BEV 2020-ra tervezett piaci bevezetésével párhuzamosan egy olyan új üzleti modellt is útjára indít, amely az akkumulátoros elektromos járművek szélesebb körű elterjesztését célozza. Ennek égisze alatt megvizsgálják az akkumulátor élettartamának minden fázisát, a gyártástól kezdve az értékesítésen, újraértékesítésen át az újrafelhasználásig és újrahasznosításig, hogy a lehető legkielégítőbb szolgáltatást biztosíthassák ügyfeleik számára.

 A Toyota rövid távon kiterjesztett, kedvező lízingkonstrukciókkal igyekszik visszanyerni a használt akkumulátorokat, hogy azokat kielemezhesse, és megfelelő módon újrahasznosíthassa használt járművekben, cserealkatrészként vagy akár az autóiparon kívüli területeken. Emellett a Toyota az akkumulátoros elektromos járművekhez kapcsolódó szolgáltatások – a töltőállomásoktól a biztosítási konstrukciókig – fejlesztésével is foglalkozik. Ezen túlmenően a Toyota igyekszik feltérképezni a rövidtávú kompakt akkumulátoros elektromos járművek (BEV) személyes mobilitáson túlmutató felhasználási lehetőségeit. Az ultra-kompakt BEV például különösen alkalmas a helyi önkormányzatok mobilitási igényeinek kielégítésére, mint a városi és hegyvidéki közösségek biztonságos, korlátozás nélkül alkalmazható és környezetbarát közlekedési eszköze. A Toyota jelenleg mintegy száz vállalati és kormányzati partnerrel működik együtt (és számos továbbival folytat tárgyalásokat), hogy feltérképezzék az ultrakompakt BEV-hez hasonló elektromos járműveket is magában foglaló új, közlekedési és szállítási modelleket. Az együttműködő partnerek aktuális listája itt található.

 

 

 A Toyota ultrakompakt BEV járműve megtekinthető a 2019-es Tokiói Motor Show (október 24. - november 4.) FUTURE EXPO betétkiállításán. Ugyanitt a 2019. június 7-én már bemutatott „ultrakompakt BEV üzleti célra” tanulmánnyal is találkozhatnak a látogatók. Ezen túlmenően a Tokiói Motor Show belépőjeggyel rendelkező látogatói a 2019-es Tokiói Motor Show OPEN ROAD kiállításán testközelből is megismerkedhetnek a Toyota ultrakompakt akkumulátoros elektromos mobilitási megoldásaival. Az Aomi és Ariake közötti, másfél kilométeres útvonalon tesztvezetésen próbálhatják ki a Toyota i-ROAD járművet, valamint a gyalogos zónában használható BEV három különböző változatát.

 

Toyota BEV járművek típusai és főbb jellemzőik

1. Ultrakompakt BEV üzleti célra: Az ismételt rövidtávú utazásokkal és parkolással járó üzleti felhasználásra tervezett 'Ultrakompakt BEV üzleti célra' koncepciómodell mobil irodaként is működik; három üzemmódja a közlekedést, a munkavégzést, illetve a pihenést szolgálja.
2. Gyalogos zónában használható BEV álló változat: A 'gyalogos zónában használható BEV álló változat' nagy alapterületű létesítményekben – pl. repülőtereken vagy gyárakban – alkalmas járőrözési, biztonsági ellenőrzési feladatok elvégzésére, nehéz felszerelés szállítására.
3. Gyalogos zónában használható BEV ülő változat: A 'gyalogos zónában használható BEV ülő változat' személyes mobilitási megoldást kínál azok számára, akik nagyszámú csomaggal közlekednek, illetve nehezen gyalogolnak.
4. Gyalogos zónában használható BEV kerekesszékhez kapcsolt változat
A 'gyalogos zónában használható BEV kerekesszékhez kapcsolt változat' a kézi hajtású kerekesszékhez csatlakoztatva gondoskodik azok elektromos hajtásáról nagy létesítmények területén vagy turisztikai helyszíneken.
5. Toyota i-ROAD
A rövidtávú mobilitási megoldásnak szánt Toyota i-ROAD egy motorkerékpár méretű, ám azoknál stabilabb közlekedési eszköz, amelyet városi vagy turisztikai célú utazások utolsó kilométerein használhatnak a fogyasztók.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER