2013. április 25. csütörtök, 18:19

 

A 2013-as Sanghaji Autószalon előestéjén a Volkswagen Csoport márkái egy-egy különlegességgel tartottak bemutatót, ahol a Volkswagen a CrossBlue Coupé tanulmányautóval kínált kitekintést a jövőbe Kína legjelentősebb autókiállításán.

volkswagen-crossblue-coupe

Klaus Bischoff, a Volkswagen márkavezető formatervezője a bemutató kapcsán megjegyezte, hogy „Az új CrossBlue Coupé három fő vonásának harmonikus egységét kelti életre: megjelenésében robusztus, arányaiban sportos, formáiban és vonalvezetésében pedig visszafogottan elegáns. E tanulmány kétségkívül jelentős hatást gyakorol majd jövőbeni SUV-modelljeinkre.”

A CrossBlue Coupé hajtásáról hálózatról tölthető (Plug-In) hibrid rendszere gondoskodik, amelyben a V6-os turbófeltöltésű és közvetlen benzin-befecskendezésű belső égésű TSI aggregát két elektromos motorral dolgozik együtt. A maximális teljesítmény 305 kW / 415 LE, amellyel ez a SUV modell sportos autóvá válik: álló helyzetből mindössze 5,9 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebessége pedig 236 kilométer/óra. E figyelemre méltó dinamika ellenére a CrossBlue Coupé az Új Európai Menetciklus (NEFZ) szerint átlagosan mindössze 3,0 liter üzemanyaggal is beéri 100 kilométerenként, de a 4,9 méteres SUV-modell még hibrid üzemmódjában sem igényel többet 6,9 liternél. A CrossBlue Coupé 33 kilométert tehet meg tisztán elektromos hajtással, azaz károsanyag-kibocsátás nélkül (legfeljebb 120 kilométer/órás tempóval).

volkswagen-crossblue-coupe-sanghaj

A kupékat idéző formavilágú koncepció modell öt kényelmes ülést és elrendezéstől függően akár 1.101 liternyi csomagteret kínál. Utasterében a formák, színek és anyagok igényes összhatása nemes, kifejezetten a SUV modellekre jellemző hangulatot kelt. Minden fontosabb gomb és kapcsoló érintőkivitelben készült. Annak érdekében pedig, hogy a hátul helyet foglalók is élvezhessék a színvonalas multimédiás szórakoztató-technikát, az első fejtámlák hátoldalába integráltan egy-egy iPad-Mini áll rendelkezésükre.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER