2011. április 20. szerda, 17:45

 

A Volvo Car Corporation 2011 áprilisában a sanghaji autókiállításon mutatta be a Concept Universe egy nagyméretű luxusszedánját. „A Concept Universe bepillantást enged a világnak abba, hogy mire számíthatnak a következő csúcsmodellünkben” – mondta Stefan Jacoby, a Volvo Car Corporation elnök-vezérigazgatója.

volvo-universe-tanulmanyauto

A skandináv design lényege megérteni az embereket és gondoskodni róluk. A Volvo célja, hogy az a márka legyen, amelyik a legpontosabban értelmezi és valósítja meg a modern luxusautók vásárlóinak kívánságait. A Concept Universe formavilágának célja, hogy felébressze a tudatalatti vágyakat, és lenyűgözzön időtlen szépségével. Kupészerű tetővonala és ultramodern, masszív hátulja egyértelműen a jövőt képviseli, de vállalja a múlt klasszikus Volvóitól származó részleteket is.

Utastér
A Concept Universe belső tere egy kényelmes, kulturált környezet, amely az emberre összpontosít és frissítően letisztult. Az első rész a vezetőt helyezi a középpontba, a hátsó sor pedig különleges kényelmet és nyugalmat biztosít. A vezető rendelkezésére álló kezelőszervek intuitívak, az érintőképernyő például a vezető keze felé mozog, ha az kinyújtja felé a karját, ráadásul mindent egy olyan ülésből irányíthat, amelynek kialakítását különlegesen kényelmes székek ihlették. A hátsó sorban ülő utasokat egyedülálló kényelem fogadja. A belső tér egybeolvad a hátsó ülésekkel, és egyben azok részévé válik.

volvo-utaster

Az első ülések dinamikus formája és a sötét színei hátrafelé fokozatosan halványulnak, míg végül világos színű, a nyugalom szigetét idéző világgá alakulnak. A Concept Universe klasszikus formák, anyagok és mintázatok tömkelegét vonultatja fel, kortárs luxusélményt biztosítanak.

volvo-belso-ter

„A célunk, hogy mi legyünk az a márka, amelyik a legjobban érti a modern luxusautók vásárlóinak kívánságait. Izgatottan várjuk, hogy a legigényesebb kínai vásárlók mit gondolnak erről a koncepcióról. Később ezt a modellt bemutatjuk Európában és az Egyesült Államokban is, hogy így elhelyezzük abban a globális kontextusban, amelyet valamennyi modellünkkel megcélzunk” – mondta Stefan Jacoby, a Volvo Car Corporation elnök-vezérigazgatója.

volvo-universe-concept

volvo-valto


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER