2011. augusztus 04. csütörtök, 18:51

 

A Micra egy fürgének mondható vidám és praktikus csajos autó. Igen, vállaljuk a csajos jelzőt, ha pedig előkerülne netalán egy WRC verziója, hát az utaztatást is – Balázsék Fiestas kalandja után szabadon.

Képgaléria
Nissan Micra
Nissan Micra
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!


Új Nissan Micra teszt
Micra árak, műszaki, technikai adatok

Címünkre visszautalva ebben az autóban nem lehet szomorkodni, depressziósnak lenni. Szép világos kárpitjával, hatalmas napfénytetejével elűz minden rosszkedvet. Nagyszerű szingliknek, gyerekhurcolászós anyuknak (bevásárlásnak is van hely), s csajos buliba eljuttató járműnek, mellyel hosszabb túrákat is nyugodtan be lehet vállalni. Végsebességét a gyártó 170 km/h-ban jelöli meg.

micra-napfenytetovel

Azonban ne szaladjunk ennyire előre, bár ez a Micra összefoglalása. Tesztautónk egy Tekna (leggazdagabb) felszereltségű 5 ajtós ferdehátú világoszöld színű autó volt gyöngyházfehér kárpitozással 1.2 literes 80 lóerős benzinmotorral.

Tehát amint mondtuk egy Micra a legjobb gyógyszer búskomorság ellen. A napfénytetőt azonban csak Prémium csomagban és Tekna felszereltséghez lehet kérni. Ezt talán átvariálhatná a Nissan, mert ez az egyik nagyon vonzó tulajdonsága a kisautónak. Az üvegtető nem nyitható, de a cserébe nyújtott világosságért megbocsájtható.

A másik szépsége a kárpitozás, mely először ridegnek tűnt, de a gyöngyház csillogása a kényelmes, de jól tartó üléseken finom, tiszta, csajos érzést adott. Hátránya a szépsége, hát bizony könnyen koszolódik. Tényleg kozmetikus tisztaságú nőknek való ez a szín.
csomagtartoBár az autó kis városi autó kategóriába tartozik, meglepően kényelmes üléseket és helyet tartalmaz. Hátul is, persze kivéve a középső ülést, amely a legtöbb típusban szűkösebb. A vezetőülés pedig lehajtható karfával ellátott.
A csomagtartója meglepően nagy vagy pontosabban, jó a helyelosztása, s így kényelmesen és sok cuccal pakolható. A rakodótér merőleges 265 literes. Ledöntött üléstámlákkal 605 l.

A Micra műszerfala nem mondható bonyolultnak, de minden fontos adat aránylag jó elrendezésben látható. A kormányon a sebességbeállítást és a rádió gombjait találjuk. Az utóbbi nagyon kényelmes. A kijelző érintőképernyős, ez nagyon jó! Ez alatt a klímaszabályozás van, s aminek nagyon örültünk a 2 pohártartó. Nem a könyök alatt, fölött, mellett etc, hanem a váltó előtt kényelmesen. Apropó klíma, a jó elrendezésű és forgatható levegőztetőknek hála állítható úgy, hogy a hideg levegő ne érje a testünket.
Az utas oldali tárolórekesz kétfelé nyílik, amely érdekes, de a felsőbe nehézkes lesz így a pakolás. A felső tükröknél jó lenne egy kis megvilágítás, tekintve, hogy éjjel is jól jöhet egy kis sminkigazítás.

muszerfal mutatok

micra-muszerfal

micra hatso ulesekAz autó start gombbal indult. Mint mondtuk a kormányzása és váltója is pontos.
1.2-es kis motorjával persze nem a gyorsulási bajnokságok réme (13,7 s 0-100 km/h), viszont pontos kormányozhatóságával, pörgetve fürgének mondható. Dinamikusabb lányok is örömmel haladhatnak vele, s a férfi autósok sem bánják annyira, ha csinos autó csinos vezetőjét kell beengedniük.
A 3,780 m hosszúságú Micra fordulókör sugara 4,65 m. Városban könnyű vele parkolni, megfordulni.

Biztonság
Bár a Micrat mostanában nem törték össze tesztelés céljából, minden Micraban szériatartozék a vezető- és utasoldali légzsák, első oldallégzsákok, függönylégzsákok.


Új Nissan Micra teszt
Micra árak, műszaki, technikai adatok




micra-szembenissan-micra











micra-oldalrolnissan-micra-hatulrol





 

 

 

 



 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER