2013. április 09. kedd, 17:56

 

Játékos formában tanulhatnak a biztonságos közlekedésről a gyerekek a Vasúttörténeti Park április 13-i közlekedésbiztonsági napján, ahol a játékos foglalkozások során a gyalogos-, vasúti-, kerékpáros- és tömegközlekedés alapszabályait sajátíthatják el a helyszínre látogatók.

vasuttorteneti-park-gyerekeknek

A Közlekedésbiztonsági Napon a Park interaktív programjain túl lesz mini KRESZ park, kerékpáros ügyességi pálya, kerékpáros és autós KRESZ-teszt, vonat és hungarocell-autó ütközésének látványos bemutatója, a legügyesebbek pedig számos ajándékot is nyerhetnek - adta hírül közleményben az intézmény.

vasuttorteneti-park-gyerekekA Mini KRESZ Park kis sofőrjeinek 15 perces KRESZ oktatáson kell részt venniük, mielőtt az autók volánjai mögé ülnek, a kerti vasút gyermek utasai pedig a MÁV és a Vasúttörténeti Park vasúti totójának kitöltésével bizonyíthatják a vasúti közlekedés szabályaiban való jártasságukat. A Magyar Kerékpárosklub ügyességi pályáján a gyerekek próbára tehetik képességeiket az egyensúlytartásban, a kormányzásban, a megfelelő sebesség megválasztásában, így könnyedén gyakorolhatják a kerékpár biztonságos kezelését.

A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) standjánál "Tökéletes Utas" jogosítvány szerezhető: kicsik és nagyok egyaránt megtanulják, hogyan szabad, érdemes és biztonságos gyalogosként közlekedni Budapest utcáin. Az igazán bátrak még azt is kipróbálhatják, milyen érzés buszvezetőnek lenni.

A GRSP Magyarország Egyesület interaktív bemutatóján egy vasúti kocsi belsejében tanulhatnak a gyerekek a láthatóság fontosságáról a Látni és látszani című bemutató keretében.

Nem csak ügyességi feladatokkal, de szimulációs előadással is készülnek a szervezők: Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) és a Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottság előadásán Szécsi Tibor rendőr alezredes mutatja be a gyerekeknek mi történik abban az esetben amikor egy autó a vasúti sínekre szorul. Az ütközést egy hungarocellből készült személyautó szemlélteti majd, miközben vonat érkezik a síneken.

A For-Vid Forgalomtechnikai Kft. KRESZ-suli programjával vesz részt a rendezvényen, amelynek segítségével az óvodás és kisiskolás korosztály gyakorolhatja a nyomógombos gyalogátkelőhelyen történő átkelést.
A programokat az intézmény fedett Orient csarnokában rendezik meg.
MTI. Képek Vasúttörténeti Park


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER