2013. május 30. csütörtök, 23:33

 

Jelentősen megdrágítja a fuvarköltséget júliustól az útdíj. Az Ipsos által megkérdezett 300 logisztikai döntéshozó háromnegyede nem számolt az idei költségek tervezésénél a díj bevezetésével és 45 százalékuk nem tartja elfogadhatónak, ha a logisztikai szolgáltató áremelést kezdeményez az útdíj miatt - hangzott el a Trans-o-flex Hungary Kft. sajtótájékoztatóján.


Az osztrák posta leányvállalataként működő Trans-o-flex Hungary Kft. megbízásából végzett felmérést ismertetve Halmos Júlia Csenge, az Ipsos Zrt. kutatásvezetője elmondta: az érintettek mindössze 16 százaléka kalkulált a júliustól bevezetendő e-útdíjjal, holott ennek ténye már a tervek készítésekor ismert volt.

A kft. ügyvezető igazgatója, Pesztericz Péter példaként említette, hogy a Budapest-Debrecen távolságon az autópályadíj jelenleg évi 310 ezer forint, a megtett úttal arányos díj viszont júliustól évi 11 millió forint lesz.
Pesztericz Péter az MTI-nek elmondta, hogy a használattal arányos útdíjat már ki tudják számolni, de ezen túlmenően minden homályos még az e-útdíj bevezetése előtt egy hónappal. Az illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól sem kapnak választ a kérdéseikre - tette hozzá az ügyvezető igazgató. MTI


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER