Címkék: Szardínia Rally | Turán Frigyes | Zsíros Gábor

2016. június 08. szerda, 20:18

 

Turán Frigyes és Zsiros Gábor Olaszországban, a Szardínia Rally-n folytatja a világbajnoki versenyzést a Ford Fiesta R5-tel június 9-12. között. A páros már túl van az első pályabejáráson és bizakodva várja az éles „küzdelmet“.

„Épp most mentünk végig az első két pályán, azt már látjuk, hogy a 15 kilométer hosszúságú szakasz meglehetősen nehéz, rendkívül nagy koncentrációt igényel. A Portugál Rally-hoz hasonlóan itt, Olaszországban is 19 gyorsaságit kell teljesítenünk, ami erőltetett menet, így maximálisan ott kell lennünk fejben minden pillanatban. Gabival arra törekszünk, - mivel a szakaszok most is ismeretlenek számunkra – hogy a pályabejárás alatt minél pontosabb itinert készítsünk, ezzel is megkönnyítve magunknak az éles versenyzést. A murvás talaj és a pálya adottságai miatt a Portugál Rally-hoz hasonló futamra számítunk, a Fiestát is hasonlóan állítottuk be és a Hankook gumik is ugyanazok. Természetesen ahogy haladunk a szakaszokon, finomítunk a beállításokon, szeretnénk a legtöbbet kihozni magunkból és az autóból, hogy a portugál sikerhez hasonlóan, szép vagy egy kicsit még szebb eredményt tudjunk elérni“ – mesél Turán Frigyes az első felkészülési nap tapasztalatairól. 

turanf-zsirosg

A Szardínia Rally központja a hagyományokhoz hűen most is Alghero városa lesz, míg a csütörtöki két kilométeres super special házigazdája ezúttal az all’Ittiri Arena Show.

„A csütörtöki nyitó szakasz nagyon izgalmasnak ígérkezik, biztos vagyok benne, hogy az olaszok különleges show-val várják a versenyzőket. Azonban a verseny már ekkor élesben zajlik, így összeszedetten kell autóznunk az első gyorstól kezdve. Teljesen újak számunkra ezek a szakaszok, talán 4-5 kilométer lehet ismerős a 2011-es évből. Arra törekszünk, hogy mindenre figyeljünk a pályabejárások alatt, hiszen a csütörtöki hivatalos teszt előtt csak most tudjuk rögzíteni a kanyarokat, tempókat, ami mindennek a kulcsa. Kanyargós, hosszú murvás szakaszok követik egymást, napi több száz kilométerrel, amit ebben a forróságban igazi kihívás teljesíteni, de mindent megteszünk a sikeres szereplés érdekében. Nagyon jól érezzük magunkat itt, a környezet gyönyörű, a csapat kiváló munkát végez, várjuk a szurkolókat is“ – teszi hozzá Zsiros Gabi mosolyogva.

tms-1

A Szardínia Rally-n összesen 92 páros áll rajthoz, a WRC2-es kategóriában Turán Frigyesék mellett 16 csapat indul. A négy napos versenyhétvégén 19 gyorsasági szakaszt és több mint 1200 kilométert kell teljesíteniük a párosoknak. A vasárnapi finálénak Alghero kikötője ad otthont. Forrás: Just Creative


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER