Címkék: születésnap | Toyota

2023. július 11. kedd, 04:38

 

Több, mint 70 évnyi kaland…a legnagyobb kaland pedig még csak most kezdődik. Ezzel a felütéssel osztott meg a Toyota egy sziluett fotót a legendás terepjáró első és hamarosan érkező legújabb generációjáról.

 

 

 Kevés olyan autóipari ikon akad, mint a két évvel ezelőtt, 2021-ben 70. születésnapját ünneplő, és az elmúlt bő hét évtizedben több, mint 10,5 millió példányban gazdára talált Toyota Land Cruiser.

 

 

 

Az igazi terepjárólegenda sokak számára az elnyűhetetlenség, megbízhatóság, a legkeményebb, kompromisszumok nélküli terepképességek és páratlan minőség szimbóluma, ezek az értékek pedig a 2020-ban bemutatott jelenlegi generáció estén kiegészültek a high-tech vezetéstámogató és aktív biztonsági rendszerekkel, valamint a kategóriában egyedülálló utaskomforttal és prémium kivitellel. Minden idők legkeményebb terepjárója, az afrikai homok- és ausztrál kősivatagoktól a dél-kelet-ázsiai dzsungeleken át a dél-amerikai hegyvidékekig világszerte bizonyított, és 2021 óta a magyar határvédelemben is szerepet kap.

Nem véletlen, hogy a modell a világ számos országban dominálja szegmensének értékesítéseit. Hazánkban a nagyméretű terepjárók szegmensében (E SUV) három modellel versenyez, a szegmenselső, kizárólag öntöltő hibrid elektromos hajtással elérhető Highlander, a Land Cruiser és az akkumulátoros elektromos bZ4X együtt a kategória magyarországi eladásainak 38%-át jegyzik.
A világ mintegy 190 országában forgalmazott Toyota Land Cruiser eddig eladott több, mint 10 milliós darabszámával egyébiránt egy szűk elitklub tagja, nem sok autógyártó büszkélkedhet ilyen modellekkel, a Toyota azonban hattal is: a sort természetesen minden idők legnagyobb darabszámban értékesített autója, a Corolla vezeti, több, mint 50 millió eladott darabbal, de a Camry, a RAV4, a Hilux és a Land Cruiser is a szűk elitklub tagja, amelyhez nemrégiben csatlakozott a Yaris is.
A most megvillantott új Land Cruiserről egyelőre semmilyen további információt nem közölt az autógyártó, de várhatóan hamarosan érkeznek majd a további hírek a modell kapcsán.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER