Címkék: Ssangyong

2021. július 19. hétfő, 19:35

 

A SsangYong, amely úttörő szerepet játszik a koreai pick-up piacon az elmúlt években megerősítette a szabadidős és munka célra is tökéletesen alkalmas pick-upok piacán betöltött szerepét.

 


 Piactól függően a Rexton Sports, Khan vagy Musso Grand néven ismert pick-up április elején került bemutatásra Dél-Koreában.

A SsangYong több mint 20 éve van jelen a pick-upok piacán: 2002-ben jelent meg a Musso Sports, 2006-ban az Action Sports, 2012-ben a Korando Sports, 2018-ban a Rexton Sports. A vállalat ma 87% -os piaci részesedéssel rendelkezik a dél-koreai pick-up piacon.
Az új Musso Grand a SsangYong stílusjegyeinek megfelelően került újratervezésre, annak érdekében, hogy a modell még jobban alkalmazkodhasson a mai igényekhez, legyen szó munkáról vagy szabadidős tevékenységről.
Tervezési koncepció – „Go Tough”
Lee Kang, a SsangYong Design Center vezetője elmondta: "Az új Musso Grand az erőt és a szívósságot testesíti meg. A grandiózus hűtőrács tekintélyt parancsoló megjelenést ad az autónak, a megújult LED ködlámpák pedig szépen beleilleszkednek a masszív karosszériába.

 


Az oldalsó és hátsó karakteres vonalvezetésbe elegánsan integrálták a fényszórókat és a hűtőrácsot, valamint az hátsó lámpatestet. Így az autó hátulról is igen látványos megjelenést mutat az itt elhelyezett lámpáknak köszönhetően.
A „Go Tough” koncepciót tovább erősítik a megújult formavilágú 17, 18 és 20 collos könnyűfém keréktárcsák.
A fényezés a következő nyolc színben érhető el: Grand Fehér, Gyöngyház Fehér, Space Fekete, Marble Grafit, Atlantic Kék, Indian Vörös, valamint a két teljesen új árnyalatban, az Amazónia Zöld és a Galaxies Szürke színekben.
Az autó kétféle belső kárpitozással érhető el: szövet (fekete) vagy Nappa bőr (fekete vagy nyeregbarna).
Hatalmas platóméret és kapcsolható összkerékhajtás-rendszer a biztonságos vezetés érdekében
Az új Musso Grand, platóhossza 1610 mm, szélessége 1570 mm, mélysége 570 mm, hasznos teherbírása felszereltségtől függően, laprugós verzió esetén 990-1000 kg, tekercsrugós esetén 795- 805 kg.
Kétféle hátsó felfüggesztéssel érhető el az autó. A laprugós verzió nagyobb terhelhetőséget biztosít, míg az 5 lengőkaros, tekercsrugós változat kiemelkedő menetkomfortot és vezetési élményt ad.

Hajtáslánc tekintetében a jól bevált 2.2 literes e-XDI dízelmotor dolgozik az autóban, amelyhez választható 6-fokozatú manuális vagy, 6-fokozatú AISIN automata váltó. A motor maximális teljesítménye 181 LE (4000 rpm), melyhez 420 Nm (AT) maximális forgatónyomaték párosul, melyet a motor 1600-2600 rpm fordulatszám tartományban ér el.
A kapcsolható összkerékhajtás rendszer (4WD) kiegészülve a hátsó tengelyen elhelyezkedő önműködő, mechanikus differenciál zárral, stabil vezetési teljesítményt nyújt mind terepen, mind pedig csúszós, egyenetlen útfelületeken.


Biztonság és kényelem az Intelligens Vezetéstámogató - és Infotainment-rendszereknek köszönhetően
Az új Musso Grand-ot a balesetek megelőzése érdekében számos fejlett biztonsági funkcióval szerelték fel: ultra nagy szakítószilárdságú alvázkeret, 6 légzsák (vezető és utas oldali légzsák,vezető és utas oldali oldallégzsák és függönylégzsákok), ADAS (Intelligens Vezetőtámogató Rendszer), köztük az AEB (autonóm vészfékező rendszer), az FVSA (kocsisor indulására figyelmeztetés), HBA (távolsági fényszóró asszisztens), LDW (sávelhagyásra figyelmeztető rendszer), FCW (frontális ütközés veszély figyelmeztetés), LCW (sávváltás-asszisztens), RCTA (hátsó keresztforgalom figyelő), BSD (holttérfigyelő).
A 8 collos Smart Audio, vagy 9,2 collos navigációs rendszerek, az Apple Carplay és Android Auto funkciók lehetővé teszik a telefon kijelzőjének tükrözését, így a járművezető és utasok számára lehetőség nyílik a telefonálásra, üzenetek elolvasására és a telefon navigációjának használatára.
A kényelmi funkcióként elérhető a 360 fokos Panoráma Kamerarendszer, az Intelligens Kulcs, a Kétzónás Digitális Légkondicionáló, és a Fűthető-Szellőztethető Ülések.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER