2013. július 10. szerda, 14:37

 

Korea legrégebbi autógyártója és terepjáró specialistája, a Ssangyong Motor Company (SYMC) 2013 első hat hónapjában 69.498 db gépjárművet értékesített világszerte, mely 22,6%-os növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest és abszolút rekord eredménynek számít a vállalat majd 60 éves történetében.

ssangyong-logo

A márka hazai piacán, Dél-Koreában még nagyobb arányban, 34,1%-kal nőttek az eladások, míg az exportpiacok 15,4%-kal több gépkocsit értékesítettek.

Az első félév pozitív trendje várhatóan a hátralévő hónapokban is folytatódik, így a Ssangyong teljesíteni fogja a 2013-as évre meghatározott 150.000 db-os célkitűzését, mely 25%-kal magasabb a 2012-ben realizált, a márka történetében szintén kiemelkedő 120.717 db-os éves értékesítési eredménynél.

Magyarországon 2013 a Ssangyong márka újjáépítésének éve, melyet a Wallis Automotive Europe kizárólagos importőrként több mint 4 év szünet után, teljesen megújult modellpalettával (új Korando, Rexton W és Actyon Sports) vezet vissza a piacra. Ezen folyamat részeként épül ki az új Ssangyong márkakereskedői hálózat is hazánkban, mely jelenleg már 8 tagból áll.
A gyártói bizalom jeleként pedig a Wallis Automotive Europe idéntől Romániára is megkapta az kizárólagos importőri jogokat.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER