Címkék: Ssangyong Korando

2019. március 07. csütörtök, 19:27

 

A 2019-es Genfi Autószalonon a Ssangyong bemutatta az új, immáron negyedik generációs Korandót. Magyarországon és Európa többi részén 2019 szeptemberében kezdődik az értékesítés, később pedig megjelenik a
modell e-SIV koncepción alapuló elektromos változata is. 

 

 

 A Korando teljesen új, modern külső dizájnt, letisztult, prémium minőségű és tágas utasteret, kibővített vezetéstámogató és biztonsági rendszereket kapott.
Johng-Sik Choi, a Ssangyong Motor Company vezérigazgatója szerint:
„Az új Korando teljesen modern dizájnja, legkorszerűbb technológiája, modern biztonsági rendszerei és újabb meghajtási módjai – amelyek között hamarosan megjelenik az elektromos is – egyben újabb bizonyítékai a Ssangyong átalakulásának. Termékfilozófiánk forradalmi átalakulásának első bizonyítéka a Tivoli volt, amelyet sorra követett az XLV, a Rexton G4 és a Musso pick-up. Mindegyikük bevezetésekor kedvező sajtóvisszhangot kapott a márka fokozatos átalakulása.

 

 

 

 Most még tovább megyünk: teljesen új termékünktől azt várjuk, hogy felveszi a versenyt az általános városi terepjárók C-osztályának minden tagjával, de ár-érték arányban még ennél is továbbmegy és mindegyiküket lekörözi!”
A korábbi modellnél hosszabb, szélesebb és alacsonyabb karosszériával az új Korando 4,410 mm hosszú, 1,830 mm
széles, 1,675 mm magas. A nagyobb menetkényelem érdekében tengelytávja 2 650 mm-re nőtt. Csomagterének térfogata 551 litertől (felhajtott hátsó ülésekkel) 1 248 literig (lehajtott hátsó ülésekkel) terjed.


 Az új Korando a kategóriájában elérhető legmodernebb technológiákat kapja (9,2" érintőképernyős multimédia egység, automata vészfékező rendszer AEBS, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer LDWS, sávváltás asszisztens LCA, ütközés figyelmeztetés FCW, távolsági fényszóró asszisztens HBA, holttér figyelő BSD, 360 fokos kamera AMS, hátsó
keresztforgalom figyelmeztető RCTA, táblafelismerő rendszer TSR, intelligens motoros mozgatású csomagtér ajtó,
szellőztethető vezetőülés stb.)

 

 


 Az új modell két erőforrással lesz elérhető: a teljesen új 1,5 literes benzines GDI-turbómotorral (lökettérfogat: 1 497 cm3, maximális teljesítmény: 163 lóerő 5,500-as fordulatszámon, maximális nyomaték: 280 Nm 1,500-4,500 közötti
fordulatszám tartományban, CO2-kibocsátása 146 g/km.), és 1,6 literes dízelmotorral (lökettérfogat: 1,597 cm3, maximális teljesítmény: 136 lóerő 4,000-es fordulatszámon, maximális nyomaték: 342 Nm 1,500-as fordulatszámon (automata váltós modell esetében), CO2-kibocsátás: 115 g/km). Mindkét erőforrás elérhető akár összkerékhajtású kivitelben, automatikus stop-start funkcióval, hatfokozatú kézi vagy AISIN automata sebességváltóval.


 A modell a Ssangyong több, mint hat évtizedes 4x4 hagyományainak megfelelően kiemelkedő terepjáró képességekkel és robosztus, elnyűhetetlen hajtáslánccal készül, így a Korando a legnehezebb terepviszonyok között is helytáll.
Maximális vontatási kapacitása 2 tonna.
A modell háromféle, Style, Clever és Premium felszereltségi szinten lesz elérhető, melyek esetén változattól függően
választható a fekete, bézs, illetve barna bőr belső színvilág.

 

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER