Címkék: Ssangyong | törésteszt

2015. augusztus 27. csütörtök, 09:59

 

KNCAP törésteszt: A Ssangyong Tivoli a 2015 első felében tesztelt összes új modell közül a legjobb eredményt érte el a KCNAP (Korean New Car Assesment Program, az EuroNCAP koreai megfelelője) töréstesztjén.

A Tivoli a maximálisan elérhető 100-ból 91,9 pontot szerzett, mellyel olyan neves versenytársakat szorított maga mögé, mit az BMW X3, a Hyundai Tucson vagy a Kia Soul. A kiváló eredmény elsősorban a Tivoli karosszériájának közel 72%-át adó nagy szilárdságú acél nyújtotta merevségnek, illetve a gazdag aktív és passzív biztonsági felszereléseknek köszönhető.Energy Winner Award: A Tivoli frissen bemutatott dízel változata júliusban nyerte el a Koreai Fogyasztóvédelmi Társaság és a Koreai Kereskedelmi, Ipari és Energetikai Minisztérium által immár 19. alkalommal szervezett Energy Winner Awards rendezvény nagydíját az „Alacsony CO2 kibocsátás” kategóriában.
A megtisztelő elismerés annak szól, hogy a Tivoli vadonatúj fejlesztésű, 1.6 literes dízel motorral szerelt változata a kategóriájában kimagaslóan nyomatékos (300 Nm csúcsnyomaték már 1500-as fordulattól) motorja ellenére mind a CO2 kibocsátás (akár 109 g/km), mind a vegyes fogyasztás (4,2 l/100km) tekintetében a leginkább környezetkímélő járművek közé tartozik.Ergonomics Design Award: 2015 áprilisában a Tivoli elnyerte a Koreai Ergonómiai Társaság által immár 15. alkalommal megrendezett Ergonómiai Dizájn Verseny Nagydíját.
A versenyen a Tivoli kiváló kényelmet és tartást biztosító, egyedi kialakítású üléseit díjazták. A Tivoli ülései a maximális komfort érdekében különböző sűrűségű töméssel és Pullmaflex rugórendszerrel készülnek, így hosszú távon is pihentető utazást, élesebb kanyarokban pedig kiváló oldaltartást adnak. 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER