Címkék: SsangYong Rexton

2021. április 21. szerda, 17:40

 

Hamarosan megérkezik Magyarországra a megújult Rexton, melyet a dél-koreai SsangYong Motor Company, a több mint 65 éves múltra visszatekintő gépjárműgyártó vállalat alkotott meg.

 

 

A kiváló terepképességekkel rendelkező városi terepjáró még vonzóbb külsővel és számos technológiai újítással kápráztat el minket.
A felfrissített Rextont sikerült úgy megújítani, hogy az megtartja a hagyományos SUV tulajdonságait, a tágas tereket és minden olyan képességét, ami a vezetését igazi élménnyé varázsolja, mindeközben stílusos, aprólékosan kidolgozott belsőt, valamint továbbfejlesztett biztonsági és infotainment technológiákat kínál. Ez a modellév a hajtásláncban is változásokat hozott: az elődjénél dinamikusabb és erősebb motor, immár egy új, 8 fokozatú automata sebességváltóval dolgozik együtt.

 

 

 

Mindehhez 5 év / 150 000 kilométer garancia biztosított.
A 2021 modellév újításai között tudhatjuk a minden szempontból szemet gyönyörködtető külső kialakítást, az erőteljes, masszív úttartást, amely szilárd alapként szolgál kiváló vezetési és kezelési dinamikájának. Belül a Rexton még jobban lenyűgöz az új digitális műszeregységével, a vezetőtámogatási technológiákkal, a biztonsági funkciókkal és a multimédiás csomagokkal. Az aktív életmódra kifejlesztett új Rexton tágas, kényelmes, praktikus és kiemelkedő biztonságot nyújt.


Teljesítmény
A Rexton 2,2 literes dízelmotorja - amely most 202 lóerős maximális teljesítmény mellett 441 Nm maximális nyomaték leadására képes - élvezetessé teszi a vezetést és a legnehezebb helyzetben is segítségére lesz, legyen szó akár gyorsításról vagy vontatásáról. Az új nyolcfokozatú automata-váltó minden sebességtartományban finoman kapcsol, és takarékosan üzemel. 

Kapcsolahó 4wd rendszer
A modell négykerék-meghajtó rendszere a SsangYong négykerék-meghajtási technológiában szerzett tapasztalatára támaszkodik. A vezető által aktiválható, kapcsolható összkerékhajtás minden terepen kiemelkedő vezetési stabilitást kínál. A rendszer takarékosabban és biztonságosabban üzemeltethető, mint az állandó összkerékhajtási rendszerek. Ha egyenetlen talajon vagy földúton kipörög az egyik hajtott kerék, akkor a hátsó tengelyen elhelyezett önműködő mechanikus differenciálzár segít a továbbhaladásban.

Vontatási kapacitás
A Rexton masszív létraalvázzal rendelkezik, amely jelentős vontatási kapacitást kínál azoknak, akik utánfutót, nagy lakókocsit vagy haszongépjárművet szeretnének vontatni. Figyelemre méltó vontatási kapacitása 3000 kg, önsúlya pedig 2180 kg. A Rexton most már a Vontatmány-Lengés Felügyelet (TSC) funkcióval is büszkélkedhet, amely javítja a menetstabilitást azáltal, hogy érzékeli és automatikusan stabilizálja a járműre szerelt pótkocsi oldal irányú mozgását és lengését.

Multimédia
A Rexton új 12,3” digitális műszeregysége mindig a legfontosabb, legsürgősebb adatokat jeleníti meg, így Ön a vezetésre koncentrálhat. A nagyfelbontású, 3D panoráma kamerarendszer, amely négy külső kamera képét kombinálja és jeleníti meg a szórakoztató rendszer 9” kijelzőjén, még biztonságosabbá és egyszerűbbé teszi a manőverezést. A navigációs rendszer, illetve a hagyományos és digitális rádió, valamint az MP3-lejátszót tartalmazó audiorendszer érintőképernyőn kezelhető. A rendszer Apple CarPlay és Google Android Auto kompatibilis, illetve lejátssza az USB pendrive-on tárolt zeneszámokat is.


Biztonság 
A Rexton kategóriájában az egyik legerősebb és legstabilabb jármű, hiszen nagy szilárdságú karosszéria-vázszerkezetre épül. A karosszéria 81,7 százaléka erős, ellenálló, nagy szakítószilárdságú acélból készült, ami kiemelkedő szerkezeti merevséget és biztonságot nyújt. A felfrissített Rextonban más Ssangyong modellekből jól ismert, fejlett vezetéstámogató rendszerek (ADAS) is megtalálhatók. Felszereltségtől függően ilyen például az Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatika (IACC), a Sávtartás Asszisztens (LKAS), a Biztonsági Távolság Figyelmeztető (SDA), a Hátsó Keresztforgalom figyelő Fékező Funkcióval (RCTA), a Holttérfigyelő Rendszer Sávválttás Asszisztenssel, Vészhelyzeti beavatkozással (BSD+LCW+BSA), az Éberség Felügyeleti Rendszer (DAA), a Biztonságos Kiszállásra Figyelmeztető (SEW).


Felszereltségi szint
A SsangYong Rexton rendkívül jól felszerelt, akár 7 utas befogadására képes, tágas rakteret biztosít, sokoldalú – ahogy az egy modern SUV-től elvárható. Magyarországon 3 felszereltségi szint érhető el: a STYLE (2WD), a CLEVER (4WD) és a PREMIUM (4WD).


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER