Címkék: Peugeot

2022. október 17. hétfő, 07:45

 

Franciaország kedvenc autómárkája a peugeot ezúttal is hű marad a párizsi nemzetközi autószalon rendezvényéhez, melyet 2022. október 17 és 23 között rendeznek meg párizsban a porte de versailles mellett található vásárközpontban.  

 


 

A 4-es csarnokban található 900 m2-es stand, mely a peugeot új arculatának jegyében született, 3 világújdonságot mutat be, melyek jól példázzák a márka kínálatának gyorsuló ütemű elektrifikációját és innovatív szemléletét  

Az újító szellemű peugeot 408, mely váratlan formában jelenik meg : egy nagyméretű átlátszó gömb segítségével minden irányból megcsodálhatjuk vonalait
Az e-208 egy továbbfejlesztett elektromos hajtáslánccal érkezik mely egyszerre nyújt 15%-kal nagyobb teljesítményt és 10,5%-kal nagyobb hatótávolságot.  
Ezen felül, demonstrálva elkötelezettségét a teljes paletta elektrifikációja iránt, a peugeot bemutatja a 100%-ban elektromos, 112 km hatótávolsággal bíró, új e-streetzone robogóját. 

 

 

 

A versenyautók kedvelői is találnak maguknak elektrifikált csemegét a standon : a peugeot 9x8 hybrid hypercar először lesz látható autókiállításon, közúti rokonával együtt, hiszen a 360 lóerős peugeot 508 pse hibrid modellt ugyanaz a mérnökcsapat alkotta, mint a versenyautót.  

A 3-as csarnokban található, hidrogén üzemanyagcellás technológiának dedikált standon tekinthető meg a peugeot e-expert hydrogen, mely a szalon környékén rövidebb tesztvezetésekre is elérhető lesz. 

Végül, de nem utolsó sorban a közönségnapokon találkozni lehet majd a peugeot  márka különleges képviselőivel : ott lesznek a peugeot 9x8 hypercar pilótái, franciaország 2022-es szépe és a toulouse-i rögbicsapat sztárjai.

Négy év hosszú várakozás után, idén októberben visszatér a párizsi autószalon, melyet a peugeot márka sem szeretne kihagyni, hogy végre találkozhasson francia és európai rajongóival.  

A 2022-es kiállítás alkalmából az oroszlános márka ismét bizonyítani szeretné újító szellemét és törekvését a modellpaletta minél gyorsabb villamosítására. A kiállítás nagy sztárja az innovatív peugeot 408, mely látványos módon kerül kiállításra.

A peugeot 408 fastback látványos világpremierje

A hagyományos módon kiállított négy 408 modell mellett a látogatók fokozott kíváncsiságát egy különleges „gömbben” elhelyezett autó hivatott kielégíteni. Ez a több, mint 6 méter magas különleges építmény, mely átlátszó és forgatható, láthatóvá teszi az új modell merész vonalait a legérdekesebb látószögekből is. A „gömböt”, előszőr júliusban állították ki a louvre lens múzeumban, a róla készült videók nagy sikert arattak a közösségi médiában is. Ez a különleges attrakció most egy héten keresztül szabadon, mindenki számára látható lesz.     

Az autószalon látogatóit a peugeot 408 könnyen meggyőzi a márka újító szellemiségéről. A tervezők egy, a kompakt kategória csúcsára pozícionált fastback karosszériát alkottak, mely egyedülálló a peugeot kínálatában és a piacon is egyaránt. 

Váratlan és különleges, ez a peugeot modell egy újfajta ajánlat a márka kínálatában. Azon kívül, hogy megőrizte a tradicionális nagymacskaszerű megjelenést és eleganciát, a mérnöki tervezés középpontjában a hatékonyság és az intelligens elektrifikáció állt. Kétféle tölthető hibrid motorizációval lesz elérhető (180 le és 225 le), melyek a legmodernebb technológiát állítják az intenzív vezetési élmény szolgálatába. 

Peugeot e-208 és az elektrifikáció további lépései 2023-ban

Az elektrifikáció útján a peugeot megelőzi az európai szabályozást! 2030-ra az európában értékesített modellek mindegyike 100%-ban elektromos lesz, 5 évvel megelőzve a központi elvárásokat. Ezen felül, már 2023-tól valamennyi peugeot modell elérhető lesz valamilyen részben vagy teljesen elektromos hajtással, ideértve a tölthető és nem tölthető hibrideket, a 100%-ban elektromos autókat vagy a hidrogén tüzelőanyacellás járműveket.    

Az ambiciózus célok elérésének érdekében a peugeot 2023-ban felgyorsítja elektromos és elektrifikált modelljeinek bevezetését. A 3008 és 5008 modellek a stellantis csoporton belül elsőként kapják meg a csoport új 136 le-s hibrid hajtását, mely 15%-os üzemanyag-megtakarítást eredményez. A tisztán elektromos e-308 és a kombi e-308 sw érkezése mellett megújul az e-208, mely franciaország legnépszerűbb elektromos modellje jelenleg.  

Az új e-308-ban is bemutatkozó technológia egy új 115 kw / 156 le teljesítményű villanymotorból (+15% az elődhöz képest) és egy új generációs akkumulátorcsomagból áll, melyhez több olyan technikai módosítás kapcsolódik, amelyek 2021-óta folyamatosan 

Kerültek bevezetésre, így az új e-208 hatótávolsága 400 km fölé emelkedik. A csupán 12 kwh/100 km villamos fogyasztás jelzi a  rendszer egyedülálló hatékonyságát, mely referenciaértékű a b szegmensben. 

Az új peugeot e-208 így szintén kiemelt szerepet kap a márka standján.   

Peugeot 9x8 : a versenysport, mint a jövő elektromos modelljeinek tesztlaboratóriuma

A peugeot stand egyik legnagyobb attrakciója kétségkívül a peugeot 9x8 hybrid hypercar, ez az innovatív versenyautó, amely július óta a le mans hypercar kategória nemzetközi hosszútávú versenysorozatában szerepel (wec). 2023-ban a peugeot ezzel a versenyautóval tér vissza a legendás le mans-i 24 órás versenyre, éppen annak századik évfordulóján.  Letisztult vonalai a nagymacskák eleganciáját idézik, a hátul elhelyezkedő 707 le-s v6 bi-turbó motor és az elöl található 272 le-s villanymotor alkotta hibrid hajtáslánc pedig a jövő utcai autóiban érkező új technológiák ideális kísérleti terepe. Jó példa erre a szintén kiállított 508 sw pse : nagy teljesítményű, összkerékhajtást is kínáló 360 le-s hibrid hajtáslánca a vezetés különleges élvezetét szolgálja. 

 


 

Találkozzunk a 3-as csarnokban, ahol tesztelhető a  peugeot e-expert hydrogen tüzelőanyagcellás furgon

Egy figyelemre méltó emissziómentes elektromos hajtás, amely tökéletesen illeszkedik a haszonjárművek intenzív felhasználási profiljához. Ez a tüzelőanyagcellás hidrogén-akkumulátoros hibrid hajtás, melyet a peugeot e-expert hydrogen kínál a márka középméretű furgonjához. A rendszer nagy előnye, hogy 3 perc alatt teletankolható hidrogénnel, amely  önmagában többszáz kilométeres elektromos hatótávot eredményez mindenféle akkumulátor-feltöltés nélkül. 

A tüzelőanyagcellás technológia szakértői is jelen lesznek a 3-as csarnokban felállított speciális standon és 30 perces próbakörökre is lehetőség lesz a kiállítás környékén, hozzáértő kísérők segítségével.  

400 km autonómiájával, 100 kw teljesítményével és 260 nm nyomatékával a  peugeot e-expert hydrogen akár 1000 kg hasznos teherrel is elbír 6,1 m3  -es rakterében.      

A 100%-ban elektromos peugeot e-streetzone robogó világpremierje a peugeot standon


A 4-es csarnokban található stand “e-solutions” részén – melyet az elektromos járművekhez elérhető szolgáltatásoknak szenteltek – jelenik meg a peugeot motocycles újdonsága a peugeot e-streetzone. 

A peugeot a kétkerekűekről, kerékpárokról és robogókról sem feledkezik meg a kínálat villamosításának kapcsán. A  most bemutatkozó peugeot e-streetzone kétféle változatban egy vagy kétakkumulátoros kivitelben lesz elérhető, ez utóbbi 112 km hatótávot kínál.   

Kivehető akkumulátorainak köszönhetően a peugeot e-streetzone könnyen és gyorsan feltölthető bármelyik háztartási aljzatról. A jól bevált vázszerkezetnek és a könnyű manőverezhetőségnek köszönhetően az e-streetzone egy ideális közlekedési eszköz a napi városi forgalomban. 

Kihagyhatatlan hírességek a standon 

A közönségnapok folyamán a peugeot különleges meghívottjaival is találkozhatunk a standon :

Október 18-án kedden délután a peugeot 9x8 pilótái, jean-eric vergne, paul di resta és mikkel jense fogadják a rajongókat. 

Október 19-én délután a rögby megszállotjai találkozhatnak a stade toulousain játékosaival. A csapat 1996-óta élvezi a  peugeot támogatását, mialatt 7 francia bajnoki címet és 5 európa bajnoki címet szerzett. 

Október 20-án diane leyre, franciaország 2022-es szépe fogadja az érdeklődőket. 


Virtuális szalonlátogatás : a peugeot stand digitális élménye, otthonról

Azoknak, akik nem tudnak személyesen párizsba utazni, a peugeot egy digitális standot is készít, amely betekintést enged a stand exkluzív és innovatív világába. 

A  lesalon.Peugeot.fr felületre érkezve a felhasználó egy virtuális előszobában találja magát, melyet a peugeot stand színei díszítenek. Innen tovább lépve különböző « univerzumok » közül választhat : újdonság, sport, elektrifikáció, kínálat. Ezek végig vezetik a látogatót a márka kiállításán. Bárki felfedezheti a márka és az autószalon világát, anélkül hogy akár fel kellene állnia  a karosszékből ! 


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER