Címkék: Mini | Sebességfesztivál

2023. július 24. hétfő, 19:22

 

Vérpezsdítő hangok, letaglózó tempó és megismételhetetlen hangulat: a Goodwood Festival of Speed sebességfesztivál egyedülálló stílusban élteti a motorsport és az autózás ünnepét.

 

 

A legendás hegyi felfutó jubileumi, 30. felvonásán idén a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás is bemutatkozott.

A versenypályán ünnepelt premier mellett a brit prémiumgyártó a MINI modellcsaládjának jövőképébe is teljes életnagyságú betekintést engedett: reflektorfénybe gurult Goodwoodban a tisztán elektromos meghajtású MINI Concept Aceman tanulmányautó, a limitált kiadású MINI Cooper SE Cabrio pedig nyitott tetővel nyűgözte le a zéró emissziójú vezetési élmény szerelmeseit. A MINI az idén 30. alkalommal megrendezett Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon látványos premiereket ünnepelt, megannyi résztvevő társaságában. A MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás, a MINI Concept Aceman tanulmányautó és a limitált kiadású MINI Cooper SE Cabrio a brit prémiummárka portfóliójának sokszínűségét hirdette.

 

 

 

MINI a legendás hegyi felfutón

A Goodwood Festival of Speed sebességfesztivál a nézők közelségéről és a Goodwood House melletti legendás szakaszról ismert. A motorsport és az autózás rajongóinak ritkán van lehetőségük ennyire közel kerülniük a versenyautókhoz és az őket híressé tevő pilótákhoz. A verseny középpontjában a hegyi felfutó áll: a nürburgringi 24-órás futamon ünnepelt dobogós helyezés után a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás is itt tartotta meg brit versenypályás premierjét. „A hatfokozatú manuális váltó nem csupán a különkiadás nevét adja, de egy vérpezsdítően egyedülálló nagyteljesítményű modellt is. A 999 darabos limitált szériaként elkészülő különkiadás a márka motorsportos gyökereit, a gokartos vezethetőséget és a márkára jellemző vezetési élményt élteti” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Goodwoodban a különkiadás volánja mögött a legendás versenyautó-mérnök, John Cooper unokája, Charlie Cooper foglalt helyet. A hegyi felfutó évről évre mércét ad az autógyártó vállalatoknak, akik itt modelljeik és pilótáik teljesítményét is megmérethetik.

 

 

 

Betekintés a jövőbe

A MINI Concept Aceman tanulmányautó, amely a MINI modellcsaládjának jövőképébe és a tisztán elektromos mobilitás menetdinamikai lehetőségeibe enged betekintést, a 2023-as Goodwood Festival of Speed sebességfesztiválon ünnepelte brit premierjét. A tanulmányautó magával ragadó stílusban mutatja be, hogy a formanyelv, az utastér-kialakítás és a hálózatról tölthető menetteljesítmény terén mi mindent tartogat a MINI számára a jövő.

Reflektorfényben a limitált MINI Cooper SE Cabrio

A versenypálya mellett az első tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE Cabrio modellt is megcsodálhatták a rajongók, akik a hálózatról tölthető modellekkel kapcsolatos információkat is megismerhették. A Nagy-Britanniába 150 példányban érkező MINI Cooper SE Cabrio egyetlen feltöltéssel 201 kilométer megtételére képes (WLTP). A modell a világ első zéró emissziójú prémium kabriója a kisautó-szegmensben, amely a MINI modellcsalád tisztán elektromos meghajtású, következő nemzedékét is egy lépéssel közelebb hozza.

A négy eseménydús nap után a látogatók és a résztvevők már a jövő évi Goodwood Festival of Speed sebességfesztivált is izgatottan várják.


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER