Címkék: MINI Cooper SE

2024. január 31. szerda, 08:23

 

A MINI Cooper a hatékonyság és a vezetési élmény megtestesítője. Ötödik nemzedékének tisztán elektromos meghajtású modellje, a MINI Cooper SE mindegyik évszakban garantálja a márka klasszikus, gokartos vezethetőségét.

 

 

 

 Enyhén szélesített nyomtávjaival és hosszabb tengelytávolságával az új MINI Cooper SE mindegyik évszakban érezhetően agilisabb menetdinamikát kínál – a vezetés abszolút élményét, hóban és jégen egyaránt. A 160 kW / 218 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motor azonnal rendelkezésre álló erejét a prémium minőségű futómű-technológia mérnöki precizitással továbbítja az úttestre. A modell legendásan közvetlen kormányműve sportos agilitást, integrált fékrendszere pedig még nedves és csúszós utakon is maximális biztonságot garantál.

 

 

 

„A MINI Cooper SE a márka által fémjelzett, gokartos vezethetőség tisztán elektromos formáját váltja valóra, egyúttal a MINI kategórián belüli kivételes pozícióját nyomatékosítja. A tisztán elektromos meghajtásnak köszönhetően az új MINI minimális alapterületen kínál abszolút vezetési élményt és önmagát a márka jövőjének meghatározó szimbólumaként hirdeti” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

A fagyos emelkedő és ereszkedő szakaszokon a tapadást aktív kipörgés-szabályozás (Active Slip Regulation) optimalizálja, amely arról is gondoskodik, hogy az elektromos motor 330 Nm csúcs forgatónyomatéka minden körülmények között tökéletes kontroll szerint jusson az úttestre. 54,2 kWh nettó energiasűrűségű akkumulátorának köszönhetően az új MINI Cooper SE egyetlen feltöltéssel akár 402 kilométer (WLTP) megtételére is képes. A nagyfeszültségű akkumulátort a mérnökök a padlólemezbe süllyesztették, amely így a modell kiegyensúlyozott tengelyterheléséhez is nagymértékben hozzájárul. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az új MINI Cooper SE súlypontja kifejezetten alacsonyra került, amely a prémium minőségű futómű-technológia rugózó és lengéscsillapító tulajdonságaival sportosan könnyed manőverezést tesz lehetővé.

Letisztult formanyelv magabiztos kiállással

A MINI folyamatosan újra feltalálja önmagát és immár több mint hatvan éve fejleszti az ikonikus háromajtós karosszéria sikeres koncepcióját. A klasszikus Mini – extrém rövid túlnyúlásainak köszönhetően – kompakt manőverezhetőségével nyűgözte le a márka rajongóit és már az 1960-as években igazi legendává érett, amikor a Monte Carlo Ralin a nagyobb és erősebb ellenfelekkel szemben három abszolút győzelmet ünnepelt. Amilyen fürgén és biztonságosan mozogtak hatvan évvel ezelőtt a klasszikus Mini modellek a hóban, éppolyan biztonsággal vezethető ma a MINI Cooper SE a havas és jeges utakon.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER