Címkék: Mini John Cooper Works

2023. május 19. péntek, 19:45

 

231 lóerejével és génjeibe kódolt versenysport-beállítottságával a MINI John Cooper Works a vezetés letaglózó, felülmúlhatatlan élményének megtestesítője.

 

 

 A 999 darabos limitált szériaként elkészülő MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás most mindezt a legőszintébb nagyteljesítményű modell képében, manuális váltóval gurítja ki az utakra.

A maximális menetteljesítményre edzett MINI John Cooper Works modellek a brit prémiumgyártó portfóliójának csúcsán képviselik a márkára jellemző, gokartos vezetési élményt. A 999 darabos limitált szériaként elkészülő MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,8 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 156 – 162 gramm / km) most a hajtáslánc erőteljes sportosságát módfelett eredeti stílusban nyomatékosítja.

„A MINI John Cooper Works modellek génjei mélyen a motorsportban gyökereznek. A MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadással a MINI legendás motorsport-történelmét ünnepeljük és a márkára jellemző, gokartos vezetési élményt éltetjük” – fogalmazott Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

 

 

 

A hatfokozatú manuális váltó hamisítatlanul eredeti nagyteljesítményű modellé varázsolja az ikonikus élsportolót. Az alapfelszereltségként kínált, rozsdamentes acélból készült pedálsor és a mechanikus váltó kettőse új szintre emeli a hajtáslánc kirobbanóan dinamikus reakcióélményét és a MINI John Cooper Works modell lélegzetelállítóan vérpezsdítő megzabolázását. A 1to6 Edition különkiadás a hatfokozatú manuális váltóban rejlő színtiszta motorsport-esszenciáról kapta a nevét.

Limitált széria őszinte stílusjegyekkel

A MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás már kívülről nézve is egyedi stílusról és kivételes menetteljesítményről árulkodik. A modell frontrészét a hűtőrács és a nagyméretű légbeömlők Piano Black árnyalatú keretbe foglalt egysége uralja, az erőforrás és a fékrendszer optimális hőmérsékletéről gondoskodva. A limitált széria összetéveszthetetlen megjelenését eközben az egyedülálló Midnight Black karosszériafényezés elegáns fekete stílusjegyei garantálják. Az oldalsó irányjelző-panelek és a keskeny ablaksávok szintén Piano Black árnyalatban ragyognak.

A MINI legendás motorsport-történelme előtt különkiadás-specifikus versenycsík tiszteleg, amely szélesen fut végig a motorháztetőtől a hátsó lökhárítóig. A MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás a versenypályán és az utakon egyaránt a szabadság iránti rendíthetetlen vágyat testesíti meg. A modell ezüst, fehér és vörös színekkel megálmodott emblémája az oldalsó irányjelző-panelekben, a C-oszlopokon és a csomagtérajtón is visszaköszön. A kivételes megjelenésről 18” méretű, Jet Black árnyalatú Circuit Spoke keréktárcsák gondoskodnak.

A különkiadás emblémájával díszített küszöblécek már az ajtók kinyitásakor előtérbe helyezik az utastér exkluzivitását. Jobb oldalon háromdimenziós dombornyomással felvitt, többrétegű embléma, bal oldalon pedig feketével írt „One of 999” felirat utal a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás limitált darabszámára. A manuális váltó kulisszája büszkén trónol az utastér közepén, a különkiadás emblémájának trikolor árnyalatában, vörös háttérgrafika és vörös bőrvarrás társaságában.

A MINI jellegzetes, központi műszeregységének vörösen izzó karimája és a vörös hangulatvilágítás az antracit-árnyalatú tetőkárpit versenysportos kontrasztját teremti meg, miközben a Nappa bőrrel borított sportkormány függőleges küllőjét és a szőnyegeket a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás emblémája díszíti. A limitált széria modelljei a különkiadás emblémáját tükröző slusszkulcstartóval felszerelve érkeznek meg tulajdonosaikhoz.

 

 

 

Világpremier a nürburgringi 24-órás futamon

A dinamikus kiállás, a mély orgánum és a négyhengeres turbómotor ereje csupán néhány a MINI John Cooper Works modellek azon versenysport-beállítottságú részletei közül, amelyeket a sportos vezethetőség és a maximális precizitás jegyében terveztek meg a mérnökök. Az újdonság sport futómű-technológiáját számos versenypályán, így többek között a Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján is tesztelték. A MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás a márkára jellemző, gokartos vezetési élmény és a mérnökien pontos irányíthatóság kettősét helyezi a középpontba, lebilincselő közvetlenségével a motorsport-legenda, John Cooper örökségét éltetve.

A limitált széria világpremierjének így a május 20-án elrajtoló, nürburgringi 24-órás futam tökéletes helyszínt biztosít. A megmérettetésen a brit prémiumgyártó színeiben versenyző Bulldog Racing a MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás versenypályára optimalizált változatát gurítja rajtrácsra, a tavaly óta közönségkedvenccé érett MINI John Cooper Works versenyautó társaságában.

A MINI John Cooper Works 1to6 Edition különkiadás 2023 szeptemberétől Európában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban is elérhetővé válik.


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER