Címkék: Mini Countryman

2023. október 27. péntek, 14:31

 

Masszív felépítésének köszönhetően az erőteljes MINI Countryman SE ALL4 egyszerre sugall kikezdhetetlen magabiztosságot és olthatatlan kalandvágyat, amelyben az ALL4 intelligens összkerékhajtás emeli minden terepen megbízható társsá a zéró emissziójú crossover modellt.

 

 

 A tisztán elektromos meghajtású MINI Countryman SE ALL4 megbízható társ az új utak felfedezésében. Tágas crossover modellként a sokoldalú kalandor minden terepen károsanyag-kibocsátás nélkül, otthonosan mozog, amelyet az erőteljes ALL4 intelligens összkerékhajtás, a továbbfejlesztett vezetést támogató rendszerek, a 2-es szintű, részben automatizált járművezetés lehetősége és az akár 433 kilométer* (WLTP) tisztán elektromos hatótávolság egysége garantál.

A letisztult felületekkel és szélesebb kerékjárati ívekkel megrajzolt, egyszerre modern és minimalista formanyelv még tovább nyomatékosítja a MINI Countryman SE ALL4 kiállását. A sokoldalú kalandor minden irányba megnőtt és jelenleg 4 433 milliméter hosszú, 1 843 milliméter széles és 1 656 milliméter magas. Az aktuális MINI modellpaletta legnagyobb tagja így merőben újfajta utasteret kínál, a hátsó üléssor támláinak ledöntésével akár 1 450 literesre is bővíthető csomagtérbe pedig még a legterjedelmesebb tárgyak is bepakolhatók.

 

 

 

„Az új, tisztán elektromos meghajtással és intelligens összkerékhajtással szerelt MINI Countryman SE ALL4 a sokoldalúság és a vezetési élmény harmóniájának szimbóluma, amely az első „Németországban készült” MINI modellként a környezetbarát mobilitás térnyerését szorgalmazza. Megnövelt méreteinek köszönhetően az új MINI Countryman a család elsőszámú autójává érett” – fogalmazott Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Tisztán elektromos összkerékhajtás a zéró emissziójú kalandok érdekében

Két, összesen 230 kW / 313 lóerő maximális rendszerteljesítmény és 494 Nm csúcs rendszer-forgatónyomaték leadására képes elektromos motorjának köszönhetően a MINI Countryman SE ALL4 mindenféle terepen otthon érzi magát. A zéró emissziójú crossover modell 5,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig 180 km/óra. Erőteljes akkumulátorának nettó energiasűrűsége 66,45 kWh*.

A MINI Countryman SE ALL4 energiatároló egysége akár 130 kW töltési kapacitású DC gyorstöltéssel is feltölthető, amellyel az akkumulátor töltöttségi szintje 30 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra növelhető. A MINI okosalkalmazásban a brit prémiumgyártó ügyfelei bármikor könnyedén optimalizálhatják és nyomon követhetik a járműtöltés folyamatát.

A kiváltképp kellemes indulás érdekében az okosalkalmazás arra is lehetőséget biztosít, hogy a MINI ügyfelei előre beállítsák az indulás időpontját, amikor a jármű teljesen feltöltött akkumulátorral és a kívánt hőmérsékletűre előmelegített vagy –hűtött utastérrel várja utasait. A MINI Countryman SE ALL4 ráadásul most először a többszerződéses Plug & Charge funkció segítségével is feltölthető, amellyel a modell automatikusan, okosalkalmazás és töltőkártya nélkül képes azonosítani magát a kompatibilis nyilvános járműtöltő pontokon, majd a nagyfeszültségű akkumulátorba táplált energia mennyiségét automatikusan kiszámlázni és terhelni.

Utazás közben intelligens vezetést támogató rendszerek fokozzák a kényelmet és a biztonságot. A Driving Assistant Professional csomag tételeinek köszönhetően a MINI Countryman SE ALL4 most először a 2-es szintű, részben automatizált járművezetést is lehetővé teszi, autópályákon és zárt autóút-szakaszokon. Ez azt jelenti, hogy 60 km/órás sebességig a vezető leveheti a kezét a kormányról, amennyiben folyamatosan figyelemmel követi a forgalmat és képes bármelyik pillanatban közbeavatkozni. Sőt mi több, sávváltások előtt az intelligens vezetést támogató rendszerek képesek automatikusan felmérni a szükséges forgalmi réseket és felvenni a sávváltáshoz szükséges optimális sebességet is.

 

 

 

Maximális terepjáró képesség a MINI jellegzetes karosszériaarányaival

A MINI Countryman SE ALL4 függőleges vonalvezetés mentén megrajzolt formanyelve a sokoldalú kalandor crossover jellegét nyomatékosítja. A modell magabiztos megjelenéséről a hűtőrács, a motorháztető és az első fényszórópár jellegzetes kialakítása gondoskodik, miközben a keskeny kontúrok és a rövid túlnyúlások elegáns jármű-sziluettet adnak ki.

A MINI Countryman SE ALL4 alatt aerodinamikailag optimalizált könnyűfém keréktárcsák gurulnak, akár 20” méretben. A modell légellenállási együtthatója mindössze 0,26, amely minden korábbinál alacsonyabb fogyasztást és ezáltal megnövelt tisztán elektromos hatótávolságot eredményez. A típus-specifikus ALL4 logóval díszített C-oszlopok stílusos kiképzése egyedi módon támasztja alá az elnyújtott tetőívet, miközben a karosszéria rövidebb kialakításának benyomását kelti. A hátsó részt a letisztult felületek és a süllyesztett lámpák mentén tervezték meg a mérnökök, a függőleges vonalvezetés pedig a MINI Countryman SE ALL4 szélesen terpesztő tartását hangsúlyozza. A LED-technológiás első fényszórók és hátsó lámpák egyedülálló, azonnal felismerhető fénydizájn szerint világítanak.

Az újdonság személyre szabhatóságáról négy különféle, stílusos karosszéria-kiegészítőket és utastéri tételeket tartogató felszereltségi szint gondoskodik. A MINI Countryman SE ALL4 most először az új Vibrant Silver karosszériaárnyalattal is megrendelhető, a MINI által fémjelzett kontraszttetővel.

Az utastérben fejlett technológia és prémium minőségű anyagok kaptak helyet. A műszerfal központi eleme a nagyfelbontású OLED kijelző, amelynek prémium minőségű üvegszegéllyel ellátott, vékony érintőképernyője 240 milliméter átmérőjű, kezelési és működtetési logikája pedig az okostelefonokról ismert szabványokat idézi. A MINI 9.0 operációs rendszernek köszönhetően a MINI Countryman SE ALL4 összes funkciója intuitív módon, érintésekkel és hangutasításokkal vezérelhető.

A MINI vezetési üzemmódok (MINI Experience Modes) az OLED kijelző hátoldalán elhelyezett MINI kivetítővel fokozzák a vezetés élményét. A technológia a kiválasztott vezetési üzemmódhoz illő színsémákat és mintákat vetíti ki a műszerfalra, amellyel a hangulatvilágítás árnyalatai is harmonizálnak. A magával ragadó vezetési üzemmódokat vadonatúj, digitális MINI Sounds hangzásvilág egészíti ki, amelyhez az OLED kijelzőn különleges grafikai elemekkel kombinált animációk társulnak – a MINI rajongói így a tisztán elektromos meghajtású MINI Countryman SE ALL4 utasterében merőben újfajta utastér-élményt élhetnek át.

A MINI Countryman SE ALL4 vezetője és első utasa jelentősen nagyobb kényelmet élvezhet, a váll és könyök magasságában elért közel három centiméteres utastér-szélesítésnek köszönhetően. A hátsó üléseknél eközben mintegy 2,5 centiméteres utastér-szélesítést értek el a mérnökök. A letisztult felületek és a műszerfal kéttónusú textil betétjei egyszerre árasztanak modern és minimalista hangulatot. A panoráma üvegtető kiváltképp világossá és barátságossá teszi az utasteret, miközben a négy újratervezett felszereltségi szint a kellemes közérzet modern változatát teremti meg.

Az újratervezett kapcsolósor öt egyedi kialakítású kapcsolón keresztül teszi elérhetővé a legfőbb vezetési funkciókat, így a kapcsolósoron nincs szükség önálló váltókarra – ezzel az új MINI Countryman a középkonzolon is több tárolóhelyet kínál. A megnövelt pohártartók mellett itt egy nagyméretű, nyitott tárolórekesz is helyet kapott. Az okostelefonok a konzol elején található, vezeték nélküli töltőhelyen tölthetők, a központi tárolórekesznek köszönhetően pedig könnyebben megtalálhatók.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER