Címkék: Lexus | Rajz

2020. szeptember 14. hétfő, 18:48

 

A világ vezető környezetbarát luxusautógyártója, a Lexus jól ismert modelljeinek lenyűgöző, egyszerre letisztult és futurisztikus formavilágáról.

 

 

 A nemzetközi dizájnvilág élvonalában jegyzett autógyártó most globális közösségi programjának keretein belül különleges kezdeményezést, egy nem mindennapi rajztanfolyamot indít útjára, amelynek keretében a világ egyik legelismertebb dizájnere, a Lexus világszintű formatervezési igazgatója, Koichi Suga lépésről lépésre mutatja be, hogyan kell autókat rajzolni.

 

 

 

 A Lexus által nemrégiben útjára indított Lexus Creates nevű kezdeményezés innovatív és szórakoztató tevékenységekbe vonja be az érdeklődöket a sorozat témái egytől egyig kapcsolódnak a Lexus formatervezéssel és kézművességgel kapcsolatos értékeihez, és ráirányítják a figyelmet a márka kreatív partnereire is. A sorozat ezúttal egy rajztanfolyammal folytatódik, amit a Lexus globális formatervezési igazgatója, Koichi Suga tart, aki segít a nézőknek elsajátítani azokat a rajzolási fogásokat, amelyekkel megfelelően tudnak ábrázolni egy autót.

A neves dizájner útmutatásával a lelkes amatőrök a Lexus zászlóshajó kupéját, az LC 500-ast rajzolhatják le. Koichi Suga volt egyébiránt a a vezető formatervező az ötödik generációs Lexus LS zászlóshajó limuzin fejlesztési folyamatában is. Kreatív megközelítésének köszönhetően a luxuslimuzin formája karcsú és látványos lett, méltó képviselőjeként a márka merész formanyelvének. 

 

 

 

„Formatervező vagyok, ezért a rajzolás mindig is alapkészség volt számomra, és végtelenül élveztem azt a magas szintű kreativitást, amit a rajz lehetővé tesz. Az emberek azt gondolják, hogy ez egy különleges képesség. Én viszont azt gondolom, hogy bárki megtanulhat rajzolni, és ezáltal kiélvezni a gondolatok kifejezésének ezt a kötetlen formáját. A stílustól vagy a képességektől függetlenül nagyon komoly mentális és érzelmi előnyökkel jár, ha az emberek megtanulják az önkifejezés valamilyen módját.” - avat be Suga.

 Ezen a videotanfolyamon Suga lépésről végig vezeti a nézőket az autóipari rajzolás alapjain. Csupán papírt és ceruzát használva, egyszerű vonalakkal és könnyen érthető instrukciókkal kelti életre az LC 500-ast, miközben fellebbenti a fátylat az autóipari formatervezés érdekes folyamatairól.

„Bár már évtizedek óta tervezek járműveket, mégis úgy érzem, hogy a rajzolás ma is pontosan olyan izgalmas és megnyugtató dolog, mint amikor kisdiákként elkezdtem autókról álmodozni.” – árulja el Suga, aki azt is kihangsúlyozza, hogy ezekben a nehéz időkben a kreatív gyakorlatok kifejezetten segítenek kikapcsolódni.

 

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER