Címkék: Lexus UX 300e

2020. október 29. csütörtök, 18:46

 

A Magyarországra jövőre megérkező vadonatúj Lexus UX 300e modellhez újonnan kidolgozott, teljes körű szolgáltatási csomag segítségével az autó tulajdonosai Európa legnagyobb feltöltő hálózatára számíthatnak.

 

 

A Lexus Link különleges akkumulátoros elektromos konnektivitást biztosít, többek közt az UX 300e távvezérelhető feltöltésével, klimatizálásával és jégmentesítésével, és az otthoni és utazás közbeni problémamentes feltöltési lehetőségekkel.

Az UX 300e tulajdonosi élményének legfontosabb eleme, hogy az innovatív technológia segítségével az autó használata teljesen problémamentes legyen, ezért a japán autógyártó egy teljes körű szolgáltatási csomagot állított össze ‘Lexus Feltöltő Hálózat’ néven. A zökkenőmentes és kényelmes digitális feltöltési megoldások piacvezetőjeként ismert Digital Charging Solutions GmbH céggel közösen kidolgozott, és a legnagyobb európai töltőhálózathoz kapcsolódó új szolgáltatás a ‘Lexus Link’ konnektivitási alkalmazáson keresztül használható, amit a márka híres ‘Omotenashi’ filozófiája alapján – és azt kiegészítve – fejlesztettek ki.

 

 

 

“Az új UX 300e tulajdonosai egy olyan elektromosautó-élményt tapasztalhatnak meg, ami minden ízében méltó a Lexushoz.” – avat be Pascal Ruch, a Lexus Europe vezetője. “A legmodernebb konnektivitási technológiákat alkalmaztuk annak érdekében, hogy az UX 300e hiánytalanul megfeleljen világelső ügyfélegédettségi színvonalunknak.”

Teljes kapacitásának elérésekor az új ‘Lexus Feltöltő Hálózat’ az európai kontinens legnagyobb, mintegy 160.000 töltőállomást számláló hálózatában biztosítja majd, hogy az UX 300e vezetői előre ellenőrizhessék, hol találnak szabad töltőpontot, ott milyen töltési sebességre számíthatnak, és mennyit kell fizetniük kilowattóránként. A Lexus Link alkalmazás töltőállomás-kereső funkciója bárhol pillanatok alatt megmutatja, hol találhatók a közelben vagy útközben töltőpontok, és ha az autós megérkezett ide, a töltés megkezdése előtt egyszerűen azonosíthatja magát a Lexus Link alkalmazás vagy egy RFID kártya segítségével. A Lexus Feltöltő Hálózat használatával az UX 300e tulajdonosai a hálózat összes állomásán ugyanazt a számlát és töltőkártyát használhatják, így több országban is autózhatnak anélkül, hogy különböző kártyákat kellene maguknál tartaniuk, vagy több folyószámlát kellene létrehozniuk. A fizetés egyszeri havi számlázás alapján történik.

“A Lexus vezető szerepet játszik a hibrid elektromos hajtások területén, mi pedig hatalmas tapasztalattal bírunk a digitális feltöltési megoldások terén: ezt a két erősséget egyesítve biztosíthatjuk a zökkenőmentes átállást az elektromos autózásra. A könnyen használható, praktikus szolgáltatásokkal a Lexus akkumulátoros elektromos autók tulajdonosai számos európai országban kényelmesen tölthetik fel autóik akkumulátorát.” – avat be Markus Bartenschlager, a Digital Charging Solutions GmbH ügyvezető igazgatója.

 

 

 

Fejlett konnektivitás
Az új UX 300e vezetője az autó több fontos funkcióját, egyebek közt a töltést, a jégtelenítést vagy a klimatizálást is kezelheti a távolból. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a Lexus Link alkalmazással például már azelőtt bekapcsolhatja az akkumulátoros elektromos autó fűtését vagy hűtését, mielőtt beülne a volán mögé. A jégtelenítésnek köszönhetően indulás előtt nem kell időt töltenie a szélvédő megtisztításával és a kabin felfűtésével. A rendszer maximum 20 percen át működik, de ez az idő bőven elég arra, hogy a tulajdonos összehangolja a fenti előkészületeket az indulás tervezett időpontjával. A kifejezetten az akkumulátoros elektromos autók használatát támogató szolgáltatások mellett a Lexus Link további hasznos funkciókat is kínál:
Hol az autóm: Megkeresi a leparkolt Lexust, és visszavezeti a tulajdonost az autóhoz
Megosztás az autóval: Az utazást egy másik eszközön is megtervezheti a vezető, majd a tervet elküldheti Lexusának; miután pedig leparkolt az autóval, a rendszer egészen a célállomás ajtajáig vezeti őt
Vezetési adatok: Utazások, vezetési stílusok és üzleti utak követése
Szerviz és karbantartás: Segít rendben tartani az UX 300e-t
Figyelmeztető jelzések: Megnyugtató szolgáltatás, hogy a rendszer megmagyarázza, mit jelentenek a műszeregységben megjelenő figyelmeztető jelzések, és hogy mit kell ilyenkor tenni

Problémamentes feltöltés otthon és utazás közben
Az akkumulátoros elektromos autózás szokásainak tanulmányozása után a Lexus úgy méretezte az UX 300e akkumulátorát, hogy az európai autósok túlnyomó többségének csupán hetente egyszer kelljen feltöltenie az akkut. Az esetek többségében ez éjszakai áramról is elvégezhető lesz otthon, egy váltóáramú töltőberendezéssel, amelynek beszerelésében a Lexus segítséget nyújt. A rendszer számos funkciójának köszönhetően az otthoni töltés kifejezetten kényelmes lesz; beállítható például a maximális töltés szintje, így egy hegytetőn lakó autósnak elég alacsonyabb szintet beállítania, hiszen a lejtőn leereszkedve az energiavisszatápláló fékrendszer bepótolja a hiányzó töltési mennyiséget. A hosszabb utakon a Lexus Link alkalmazás segít gyorsan megtalálni a Lexus Feltöltő Hálózat útba eső egyenáramú töltőállomásait, ahol gyorsan elvégezhető az újratöltés, miközben a vezető megiszik egy kávét, vagy rövid pihenőt tart.

Távvezérelt töltés
A Lexus Linkkel az UX 300e tulajdonosa előre megtervezheti a töltés időpontját és időtartamát, hogy kihasználja a kedvezőbb éjszakai áramtarifát. Az alkalmazás segítségével a töltöttség szintjét is ellenőrizheti, akárcsak a még megtehető távolságot vagy a teljes feltöltéshez szükséges időt; ezek az információk különösen hasznosak olyankor, amikor a BEV egy nyilvános töltőponthoz csatlakozik. Az alkalmazás figyelmezteti az autóst, ha túlságosan alacsony az akkumulátor töltöttsége, vagy ha a feltöltés során valamilyen probléma merülne fel.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER