Címkék: Defender | Land Rover

2021. március 10. szerda, 15:28

 

Szakmai kitüntetéseinek hosszú sorát újabb trófeával gazdagítva a Land Rover Defender elnyerte az összesített 2021-es Világ Női Év Autója címet.

 

 

A díj fennállása óta először részesült Land Rover modell ebben az elismerésben.
A Defender messzemenőkig hű maradt ahhoz az úttörő szellemiséghez, amely több mint 70 éve határozza meg a Land Rover típusok karakterét, ugyanakkor a típus a XXI. század elvárásai szerint újraalkotta a kaland fogalmát. A Defender nevében, formájában és terepalkalmasságában egyaránt legendának számít. A többféle kivitelben kínált modellhez négy tartozékcsomag választható, így pontosan gazdája elvárásaihoz igazítható, és tökéletesen kiszolgálja annak igényeit.
A Világ Női Év Autója (Women’s World Car of the Year, WWCOTY) az egyetlen olyan díj a világon, amelynek zsűrijét kizárólag hölgyek alkotják: az 50 tagú döntőbizottság öt földrész harmincnyolc országát képviselve minősíti a világ autópiacának legkiválóbb újdonságait. Az új Defendert először 2021 legjobb középkategóriás szabadidőjárművének választották meg, majd a nemzetközi nőnapon megtartott, végső eredményhirdetésen kiáltották ki a WWCOTY díj abszolút győztesének.
Az eredeti Defender minimalista személyisége az utastérben is visszaköszön, kihangsúlyozva a típus egyszerűségét és praktikumát. A Defender 110 elérhető 5, 6 vagy 5+2 üléses konfigurációban, míg a 90-es modell annak ellenére alkalmas hat utas szállítására, hogy nem hosszabb egy átlagos családi ferdehátúnál.

 


 Az új Defender minden eddiginél szélesebb körű közúti- és terepképességekkel bír, új mércét állítva a terepen mutatott robusztus helytállás és a közúti kényelem terén. A Land Rover történetének legszilárdabb vázszerkezetét eredményező D7x alumínium padlólemezt alkalmazó modell közúti- és terepképességeit fejlett támogató technológiák és ultramodern hajtásláncok teszik felülmúlhatatlanná. Gondosan hangolt vezethetősége egyszerre kínál élvezetes vezetési élményt és hosszú távon is első osztályú kényelmet, terepen és aszfalton egyaránt. Az Euro NCAP szakértői pedig maximális, ötcsillagos minősítéssel értékelték a Defender biztonsági képességeit.
Fejlett Ingenium benzinmotorjainak és tisztább üzemű dízel erőforrásainak köszönhetően a Defender bármilyen környezetben magabiztosan, pontosan és takarékosan közlekedhet, míg a hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid; PHEV) hajtáslánc akár 43 kilométert* képes teljesen zaj nélkül, tisztán elektromos üzemben megtenni. Mindezeken túlmenően a nagy teljesítményű, kompresszoros V8-as benzinmotor soha nem látott menetteljesítményekkel és vezetési élménnyel vértezi fel a Defender modellcsaládot.

 A Defender fedélzetén ultramodern technológiák biztosítanak XXI. századi színvonalú online funkciókat. Az új generációs elektromos jármű architektúra (EVA2) a vezeték nélküli szoftverfrissítés (SOTA) funkcionalitással együtt gondoskodik arról, hogy a Defender minden pillanatban kapcsolatban álljon, és mindig a legfrissebb szoftververziókkal rendelkezzen. Az ösztönösen kezelhető Pivi Pro szórakoztató rendszer egyszerűsített menüszerkezetének köszönhetően a leggyakrabban használt funkciók közvetlenül a nyitóképernyőről érhetők el, míg a könnyen testre szabható elrendezés a felére csökkenti a parancsok végrehajtásához szükséges lépések számát.
A Defender modellcsalád a Defender 90 és Defender 110 kivitelek mellett a 90 és 110 Hard Top haszonjármű változatokat is tartalmazza; míg az új, 525 lóerős Defender V8 a Land Roverekre jellemző, szuverén közúti- és terepképességeket lenyűgöző menetteljesítményekkel és egyedi futóműhangolással társítja, és ezzel fokozott vezetési élményt biztosít.
A Defender bevezetése óta több mint 50 elismerésben részesült világszerte: többek között elnyerte a Top Gear '2020. Év Autója', illetve az Autocar '2020. Év Szabadidőjárműve' címét, míg a Motortrend magazin megválasztotta a '2021. Év Szabadidőjárművének'.


 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER