Címkék: Hyundai i10

2023. február 28. kedd, 15:14

 

A Hyundai Motor bemutatta az átdolgozott, frissebb megjelenésű új i10-est. Az opcióként elérhető, sportos i10 N Line kivitelt a Hyundai N sportmodellei ihlették.

 


 Emellett a modell olyan fejlett online kapcsolódási funkciókkal, kényelmi szolgáltatásokkal és technológiákkal gazdagodott, amelyekkel rendszerint csak felsőbb méretosztályokban találkozunk. Ez az előre mutató fejlesztés még versenyképesebbé teszi a típust kategóriájában.

 

 


Merész, egyedi megjelenés
Az eredetileg 2019-ben bevezetett modell kívül és belül egyaránt megújult. Alacsony tetővonala és hosszú tengelytávja sportosabb kiállást és összességében határozottabb karaktert kölcsönöz az autónak.
A karosszéria kilenc különböző színben, illetve fekete kéttónusú tetőlemezzel rendelhető. Két új gyöngyházfényű árnyalat található a palettán: a világosszürke Lumen Grey és a liláskék Meta Blue.
Áttervezték az MFR fényszórók belső szerkezetét, valamint az első és hátsó LED-es karakterfényt. Az elülső LED-es nappali világítás az új méhsejt-rácsozatú, sportos, széles első hűtőmaszkban kapott helyet. A LED-es kombinált hátsó lámpatestek újdonságként H-t rajzolnak ki a csomagtér vízszintes karaktervonalán. Szintén új rajzolatúak a modell 15 colos könnyűfém keréktárcsái.
Az utastérben az első üléseknél kék hangulatvilágítást találunk. Az új lila színcsomag játékos felhangokkal gazdagítja az autó sportos külső megjelenését. A csomag lila függőleges csíkokkal megrajzolt skótkockás szövetüléseket, lila díszítő öltéseket, illetve légbeömlő kereteket tartalmaz. A stílusos megjelenést lilás árnyalatú szürke felületek – így a műszerfal és a padlókonzol alsó része – fokozzák.
Az i10 N Line a motorsport világából örökölte különleges stílusjegyeit, az egyedi lökhárítóktól kezdve a betéteken át a piros részletekig. Az ülések háttámláját három sávból álló, piros szövetbetét díszíti, a modellváltozat új 16 colos könnyűfém keréktárcsákon gurul.


Intelligens technológia
A fejlett kapcsolódási funkciók nem csak modernebbé teszik az új i10-est, de az utazás élményét és kényelmét is javítják. A modell olyan új megoldásokat kínál, mint a szériakivitelű 4,2 colos LCD műszeregység, az elöl és hátul elhelyezett USB-C aljzatok, a 4G hálózaton működő, második generációs eCall rendszer, vagy a vezeték nélküli szoftverfrissítés (OTA.) Emellett 8 colos központi audio, video és navigációs képernyő, vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-integráció, vezeték nélküli telefontöltő, valamint a Bluelink® telematikai rendszer legújabb kiadása szerepel a felszereltségi listán.
Kibővült az alapfelszerelésként kínált Hyundai Smart Sense biztonsági szolgáltatások palettája. A ráfutásos balesetet megelőző rendszer (FCA) az eddigi városi, országúti és gyalogos-felismerés funkciókon túl mostantól a kerékpárosokat is észleli. Az FCA érzékeli a jármű előtti akadályokat, és elkerüli a fenyegető ütközést. A sávkövető segédlet (LFA) funkció a kormányzásba beavatkozva a forgalmi sávban tartja az autót. A hátsó utasra figyelmeztető (ROA) funkció a műszeregységben megjelenő üzenettel emlékezteti a vezetőt, ha az aktuális utazás során kinyitották a hátsó ajtót, így megelőzve, hogy a hátsó ülésen maradjon bárki vagy bármi.
Fokozott kényelem és praktikum
Az új i10 változatlanul praktikus választás az európai piacon. Az A-szegmensben előremutatónak számító módon a modell motorosan behajtható külső visszapillantó tükröket kapott. A csomagtartó paraméterei nem változtak: az üreg alaphelyzetben 252, lehajtott hátsó ülésekkel 1050 literes, a padló két szintre helyezhető be, a hátsó ülések egy kézzel lehajthatók. A manőverezést tolatókamera segíti.
Az új i10 gyártása 2023 áprilisában veszi kezdetét a Hyundai törökországi gyárában, Izmit városában. Az első példányok várhatóan az év második felében jelennek meg az európai utakon.

 


A Hyundai i modellcsaládja
A Hyundai i modellcsaládja – amely az i10, i20 és i30 típusokból áll – valódi sikertörténetnek számít Európában. A márka legnépszerűbb típusai közé tartozó i modellek mindig is a minőség, a megbízhatóság és a praktikum szinonimái voltak, és ezzel a legkülönbözőbb ügyfeleknek tettek nagyszerű szolgálatot a mindennapokban. Az i modellcsalád az évek során folyamatosan fejlődött, így dinamikus formavilággal, fejlett online kapcsolódási képességekkel, valamint kompromisszumokat nem ismerő kényelemmel büszkélkedhet.

Jogi nyilatkozat: CO2- és károsanyag-kibocsátási információk
Az új i10 még nem kapható. A modell hivatalos CO2-kibocsátási értékeit még nem határozták meg.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER