Címkék: Hyundai | Hyundai Elantra

2016. június 26. vasárnap, 16:48

 

Az Egyesül Államok Alabama állambeli Montgomeryben , illetve a dél-koreai Ulsanban gyártott  új Hyundai Elantra a kompakt szegmensben elsőként alkalmazott kényelmi és biztonsági szolgáltatásokkal emelkedik ki versenytársai közül.

 

Hyundai Elantra
Képgaléria
Hyundai Elantra
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

Az új Elantra elölnézetét a hyundai jellegzetes hatszögletű hűtőmaszkja határozza meg, a fényszóró modern rajzolatával együtt. Opcióként dinamikus kanyarvilágítással szerelt xenon lámpatestek és függőleges LED nappali világítás is kérhető. Sportos első lökhárítójának alsó felébe az első kerék körüli légáramlatokat elterelő légbevezető nyílásokat vágtak. Kecses oldalsó karaktervonala méginkább kiemeli az oldalsó üvegfelület lendületes ívét és az autó sziluettjét.



Az Elantra utasterének kialakítása vezetőközpontú. Könnyű, gyors kezelhetőséget, az eddigieknél is tágasabb férőhelyet kínál. A friss belső térben a gyakran érintett felületeket puha tapintású anyagokkal borították. A széles műszerfal a tágasság érzetét kelti. Opcióként rendelhető a 4,2 colos színes TFT LCD kijelző.
A középkonzol további elemei vízszintes elrendezést kaptak, a gombokat és kezelőszerveket logikusan funkció szerint csoportosították, az optimális ergonómia érdekében 7 fokban a vezető felé dőlnek.
Opcióként rendelhetünk memóriás elektromos vezetőülés- és tükörállítást, kétoldali elektromos klímaszabályozást páramentesítő funkcióval és automatikusan elsötétedő visszapillantó tükröt.



Az első ülések ergonomikus kialakítása tovább javítja a vezetési kényelmet és jobban véd  ütközés esetén. A változó keménységű ülőlapnak köszönhetően a hosszabb utazások sem fárasztóak a vezető számára.



A beltér zajkomfortjára és az útzaj kirekesztésére is fordítottak figyelmet. A motorzaj csökkentése érdekében az Elantra legtöbb kivitelét motorházfedél-szigeteléssel látták el. 25 %-kal csökkentették az elülső műszerfalpanel nyílásméretét, megnövelték az eső ajtó oldalüvegének vastagságát, továbbá hangelnyelő anyagokat helyeztek el a tetőoszlopoknál, a kerékdob-béléseknél és a padlólemeznél. A zaj-és rezgésszint további csökkentése érdekében gumiperselyeket alkalmaztak az első segédvázkeretnél, valamint megnövelték az alsó lengőkar perselyeinek méretét.

Az 1,6  MPI (Gamma) benzinmotorhoz 6 fokozatú automata, az 1,6 CRDi dízelhez 7 fokozatú (DCT) automata váltó is rendelhető, egyébként 6 fokozatú kéziváltóval szerelik.

Az új Elantrát 4.699.000,-Ft-tól kínálják.




 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER