Címkék: BMW | sorozat

2021. június 11. péntek, 18:41

 

Az új BMW 4-es Coupé és az új BMW 4-es Cabrio portfóliója tovább bővül, a BMW 3-as sorozat és a BMW 4-es sorozat modelljeihez új karosszériafényezési árnyalatok és üléskárpitozási lehetőségek válnak elérhetővé, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) optimalizált funkcióval frissül, a BMW 5-ös limuzin, a BMW 5-ös Touring, a BMW 6-os Gran Turismo és a BMW M5 opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján pedig a négyzónás automata légkondicionáló is megjelenik.

 

 

2021 nyarától számos BMW modell vezetési élményét, utazási komfortját és egyéniségét új modellváltozatok, speciális felszereltségi tételek, illetve új karosszériafényezési és utastéri opciók fokozzák tovább. 2021 júliusában az új BMW 4-es Coupé portfólióján három új modellváltozat ünnepli világpremierjét, miközben a soros hathengeres dízelmotor a BMW 4-es Cabrio motorházteteje alá is megrendelhető lesz. Sőt mi több, a BMW 3-as sorozat és a BMW 4-es sorozat modelljeihez új karosszériafényezési árnyalatok és üléskárpitozási lehetőségek válnak elérhetővé.

2021 nyarától a BMW 1-es sorozat és a BMW 2-es Gran Coupé formanyelvét is új karosszériafényezési árnyalatok teszik még inkább ellenállhatatlanná. Megannyi modellben a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) frissített, optimalizált funkcióval kiegészített verziója válik elérhetővé, a nanoszálas levegőszűrő technológiával dolgozó, négyzónás automata légkondicionáló pedig a BMW 5-ös sorozat, a BMW 6-os Gran Turismo és a BMW M5 opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján is megjelenik. A BMW 5-ös Touring plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatai mostantól 19” méretű könnyűfém keréktárcsákkal is megrendelhetők, opcionális extrafelszereltségei között pedig – ahogyan a BMW 3-as sorozat, a BMW 5-ös limuzin, a BMW 7-es sorozat és a BMW X5 hálózatról tölthető modellváltozatai esetében is – új karosszéria-kiegészítők és utastéri dekorbetétek jelennek meg.

 

 

 

BMW 4-es Coupé: új négykerék-meghajtású modellek és egy BMW M modell klasszikushátsókerék-meghajtással

2021 júliusában két új négykerék-meghajtású modellel bővül a BMW 4-es sorozat portfóliója: érkezik az új BMW 430i xDrive Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,9 – 7,7 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 157 – 176 gramm / km) és az új BMW 420i xDrive Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,6 – 7,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 151 – 170 gramm / km). Ez azt jelenti, hogy a két, négyhengeres benzinmotorral hajtott modell immár a BMW xDrive intelligens összkerékhajtáson keresztül is leadhatja forgatónyomatékát az útra. A technológia a motor erejét minden pillanatban az adott vezetési szituáció szempontjai és a hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint osztja el a két hajtott tengely között, a vezetés abszolút élményét garantálva. 180 kW / 245 lóerő maximális teljesítményével a BMW 430i xDrive Coupé 5,7 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. A 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményű BMW 420i xDrive Coupé 7,8 szekundum alatt tudja le ugyanezt. Alapfelszereltségként mindkét modell nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval gurul le a gyártósorról.

A BMW 4-es Coupé portfóliójának csúcsán eközben a kirobbanóan erőteljes sportmodell tisztán hátsókerék-meghajtású változata is világpremierjét ünnepli: bemutatkozik a BMW M440i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 7,4 – 8,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 167 – 184 gramm / km), ezúttal BMW xDrive intelligens összkerékhajtás nélkül. A BMW M modell motorházteteje alatt továbbra is egy 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor dolgozik, amely 4,8 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre a BMW M440i Coupé modellt. A lélegzetelállító menetteljesítményhez a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó és a hátsó tengelyen dolgozó BMW M sport differenciálmű párosa is nagymértékben hozzájárul.

Érkezik a BMW 430d Cabrio, valamint a BMW 3-as sorozat és a BMW 4-es sorozat modelljeihez elérhető új karosszériafényezési árnyalatok és üléskárpitozási lehetőségek

2021 júliusától új motorváltozat költözik a BMW 4-es Cabrio palettájára. A BMW 430d Cabrio (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 5,3 – 6,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 139 – 156 gramm / km) soros hathengeres dízelmotorja 210 kW / 286 lóerő maximális teljesítményre és 650 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes. A hajtáslánc hatékonyságát a kétlépcsős turbófeltöltés és a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia fokozza. Az új BMW 430d Cabrio 5,8 másodperc alatt tudja le a nulla-százas gyorsulást.

Az új BMW 4-es Coupé és az új BMW 4-es Cabrio karosszériafényezési árnyalatai szintén tovább bővülnek. Újdonságként mutatkozik be a palettán a BMW Individual részleg Aventurin Red metál és M Brooklyn Grey metál árnyalata, amelyek az M Sport felszereltségi csomag és a BMW M modellváltozatok kiváltságai. A BMW 4-es Coupé új opciójaként az ülések Sensatec-bevonattal is megrendelhetők lesznek, négyféle színben.

2021 júliusától ezen üléskárpitozási lehetőségek a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring opcionális extrafelszereltségként megrendelhető sportüléseihez is elérhetők lesznek. A BMW 3-as sorozat karosszériafényezési árnyalatai között a BMW Individual Aventurin Red metál is megjelenik.

BMW 1-es sorozat és BMW 2-es Gran Coupé: továbbgondolt tárolócsomag és új árnyalatok

Az új cargo funkció, amellyel a BMW 1-es sorozathoz opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tárolócsomag bővül, 2021 júliusától minden korábbinál jobban változtathatóvá teszi a prémium kompakt modell csomagterének kapacitását. Az új funkcióval a hátsó üléstámlák dőlési szöge igény szerint változtatható. A második sorban az utazási komfort még a leginkább függőleges háttámla-állásban is garantált - ha nem is hosszú távokra -, miközben a csomagtér térfogata mintegy 40 literrel nő. A BMW 1-es sorozathoz megrendelhető tárolócsomag a jövőben a csomagtér jobb oldalára erősített tároló hálóval egészül ki.

Sőt mi több, a BMW 1-es sorozat palettáján egy új karosszériafényezési árnyalat is megjelenik: az ötajtós kompakt mostantól a Snapper Rocks Blue metál színben is pompázhat. A BMW 2-es Gran Coupé-hoz eközben két új karosszériafényezési opció válik elérhetővé: a Phytonic Blue metál és a Skyscraper Grey metál.

 

 

 

Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) optimalizált funkcióval

2021 júliusától a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) számos BMW modellben tovább fokozza az utazás kényelmét és biztonságát, köszönhetően annak, hogy a mérnökök a vezetést támogató rendszer funkcionalitását minden korábbinál precízebben az egyes vezetési szituációkhoz hangolták. 70 km/órás utazótempó fölött a kameraalapú rendszer segít a vezetőnek elkerülni a véletlen sávváltásokat: a technológia előbb kormányrezgéssel figyelmezteti a bajor prémiumgyártó ügyfelét a közelgő párhuzamos úttest-felfestésekre, majd direkt kormánymozdulatokkal segít sávon belül tartani az autót. A jövőben azokon a keskeny országúti szakaszokon, ahol az adott forgalmi sáv szélessége nem éri el a 2,6 métert és középső szaggatott terelővonal sincs felfestve, szembejövő forgalom esetén a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) nem a forgalmi sáv közepéhez, hanem kényelmesen az úttest széléhez igazítja az automatikus sávtartó funkciót.

A továbbfejlesztett sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) a BMW 3-as sorozat, a BMW 4-es sorozat, a BMW 5-ös sorozat, a BMW 6-os sorozat, a BMW 7-es sorozat, a BMW 8-as sorozat, a BMW X5, a BMW X6, a BMW X7, a BMW M3, a BMW M4, a BMW M5 és a BMW M8 összes modellváltozatához elérhetővé válik. A technológiát ezen modellek már az alapfelszereltség részeként tartalmazzák.

Újdonság a BMW 5-ös sorozat, a BMW 6-os Gran Turismo és a BMW M5 modellváltozataiban: a nanoszálas levegőszűrő technológiával dolgozó, négyzónás automata légkondicionáló

Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető négyzónás automata légkondicionáló lehetővé teszi, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei ne csupán az első ülésekben, de a hátsó üléssorban ülve is saját preferenciáik szerint állítsák be a belső levegő hőmérsékletét és keringtetését. A legújabb innováció e téren a nanoszálas levegőszűrő technológia, amely nanogyapjú- és aktívszén-betétekkel kínál minden korábbinál tisztább levegőminőséget. A nanoszálas levegőszűrő technológia a kiegészítő szellőztető funkció esetében is aktív. Az utastér levegője így gyorsan, már az utazás megkezdése előtt megtisztítható.

A nanoszálas levegőszűrő technológiával dolgozó, négyzónás automata légkondicionáló alapfelszereltség a BMW X7 modellben és az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW 7-es sorozat, a BMW 8-as sorozat, a BMW X5, a BMW X6, a BMW X5 M, a BMW X6 M és a BMW M8 modellváltozataihoz is megrendelhető. Sőt mi több, a technológia idén júliustól a BMW 5-ös sorozat, a BMW 6-os Gran Turismo és a BMW M5 összes modellváltozatához is elérhetővé válik.

Plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellek új stílusjegyekkel

A belsőégésű erőforrás és az elektromos motor tökéletesen kontrollált együttműködése egyre több BMW modellben váltja valóra a példaértékű hatékonyság és a különleges vezetési élmény kettősét. 2021 júliusától a BMW 3-as sorozat, a BMW 5-ös sorozat, a BMW 7-es sorozat és a BMW X5 plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatait új külső és belső stílusjegyek emelik ki a tömegből. A csomagtérajtón és az első kerékjárati íveken „electrified by i” felirat, a motorháztetőn, a csomagtérajtón, a keréktárcsa-sapkákban és a kormányon elhelyezett BMW logók körül pedig BMW i kék árnyalat hirdeti a hálózatról tölthető modellek környezetbarát karakterét.

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW 5-ös Touring alá választható könnyűfém keréktárcsa-garnitúrák új személyre szabhatósági lehetőségeket kínálnak. Alapfelszereltségként a három hálózatról tölthető modell 18” méretű felniken gurul le a gyártósorról, 2021 júliusától azonban a modellek alá 19” méretű könnyűfém keréktárcsák is megrendelhetők lesznek, ötféle változatban.

Fenntartható gumiabroncsok a plug-in hibrid BMW X5 alatt: a BMW Group elsőként teszi elérhetővé ügyfelei számára a Pirelli új, FSC-igazolt, természetes gumit és műselymet tartalmazó gumiabroncsát

A BMW Group egyre szélesebb körben terjeszti ki fenntarthatóságot éltető tevékenységeit, amelynek részeként most az első autógyártó vállalatként kínál ügyfeleinek igazoltan fenntartható forrásból származó, természetes gumit és műselymet tartalmazó, faalapú anyaggal megerősített gumiabroncsokat. A 22” méretben kínált abroncsokat a vállalatcsoport idén augusztustól exkluzívan szerzi be a Pirellitől és teszi elérhetővé a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW X5 xDrive45e modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 1,2 – 1,7 liter / 100 km; átlagos üzemanyag-fogyasztás (NEDC): 1,6 – 2,1 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás (WLTP): 24,3 – 27,7 kWh / 100 km; kombinált energiafogyasztás (NEDC): 23,5 – 25,2 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 27 – 39 gramm / km; kombinált károsanyag-kibocsátás (NEDC): 37 – 47 gramm / km).

A gumiültetvények művelését, illetve a természetes gumi és műselyem összetett beszállítói láncát az erdőségek fenntartható felhasználásának biztosítására létrehozott, független Forest Stewardship Council (FSC) szigorú szabványainak való maradéktalan megfelelés igazolja.

Új felszereltségi opciók a BMW 6-os Gran Turismo és a BMW X6 modellekhez

Hosszútávon is kimagasló utazási komfortja mellett a BMW 6-os Gran Turismo menetdinamikai adottságaival is képes lenyűgözni a bajor prémiummárka ügyfeleit. A BMW M multifunkciós ülésekben, amelyek 2021 júliusában kerülnek be a luxusautó opcionális extrafelszereltségei közé, a vezető és első utasa egyaránt kompromisszumok nélkül élheti át a modell fejedelmi kényelmét és sportos vezetési élményét. Integrált fejtámláikkal és optimalizált oldal-, illetve válltartásaikkal a BMW M multifunkciós ülések még a legdinamikusabb vezetési szituációkban is tökéletes stabilitást ígérnek. Mindkét ülés ülőlapja, háttámlája, oldal- és válltartása, illetve fejtámlára elektromosan állítható.

A BMW X6 opcionális extrafelszereltségként megrendelhető innovációi látványos, sportos hangulatot varázsolnak az utastérbe. 2021 nyarától a Sports Activity Coupé a Piemont Red metál karosszériafényezési árnyalattal is megrendelhető lesz, utasterének sportosságát pedig új dekorbetétek fokozzák. A BMW X6 alapfelszereltségének végtelenül széles tárháza a jövőben a BMW M antracit tetőkárpittal bővül


 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER