Címkék: BMW | szoftver

2021. június 08. kedd, 12:25

 

2021. június 1-jén a bajor prémiumgyártó új szoftverfrissítést adott ki a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítéseken (Remote Software Upgrade) keresztül.

 

 

Az újítás világszerte 1,3 millió olyan BMW modellt érint, amelynek fedélzetén a BMW Operációs Rendszer 7 fut. A frissítés további négy országban teszi elérhetővé az Amazon Alexát, miközben számos fejlesztést is tartogat. A BMW Maps felhőalapú navigációs rendszer úticél-bevitelénél alkalmazott, hagyományos képernyő-felosztás visszatért.

 

 

 

Amazon Alexa további négy országban

A legújabb szoftverfrissítés a Version 21-03 szoftververziót telepíti fel azokban a BMW modellekben, amelyekben a BMW Operációs Rendszer 7 fut. A frissítés Németországban indult június 1-jén és fokozatosan érkezik meg a BMW ConnectedDrive összes piacára. A frissítés világszerte több mint 1,3 millió BMW modellt és több mint 20 típust érint.

A bajor prémiummárka ügyfelei immár az autóban is elérhetik az Amazon Alexa összes jól ismert és közkedvelt funkcióját: újabb tételekkel bővíthetik bevásárlólistájukat, elolvashatják a híreket, elindíthatják a zenelejátszást és vezérelhetik az okosotthon számos kompatibilis eszközét. Az Amazon Alexa eddig a Németországban, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Spanyolországban és Olaszországban forgalomba helyezett, BMW Operációs Rendszer 7 technológiával felszerelt BMW modellekben volt elérhető, a legújabb szoftverfrissítés azonban további négy országgal bővíti ezt a kört: Franciaországgal, az Egyesült Államokkal, Kanadával és Brazíliával.

A BMW Maps fejlesztői visszahozták a hagyományos képernyő-felosztást

A BMW Maps felhőalapú navigációs rendszert 2020 közepén tette elérhetővé a bajor prémiumgyártó a BMW Operációs Rendszer 7 technológiával felszerelt modellekhez. A BMW Maps jelentősen gyorsabb és pontosabb útvonaltervezést tesz lehetővé, köszönhetően annak, hogy a valós idejű forgalmi információkat intelligens előrejelzésekkel egyesíti. A felhőben több mint 120 millió úti cél található, amelyeket értékelések, információk és képek egészítenek ki. Az úti célok folyamatosan naprakész adatbázisa hetente többször frissül.

Az úti célt legegyszerűbben a BMW Intelligent Personal Assistant digitális társsal folytatott természetes párbeszédben adhatják meg a bajor prémiummárka ügyfelei, a BMW Maps fejlesztői azonban az érintőképernyő és a BMW Controller forgótárcsájának alkalmazását is minden korábbinál egyszerűbbé tették. Első ízben került be a programba például az egyoldalas keresőablak, amely az online keresések mintájára teszi lehetővé az ügyfelek számára a kívánt úti célok címének vagy nevének kiválasztását. A lehetséges úti célokat mesterséges algoritmus szűri ki az adatbázisból.

A BMW számos ügyfele azonban hiányolta a BMW Maps úticél-bevitelénél korábban alkalmazott, hagyományos (ország, város, utca, házszám) képernyő-felosztást. A BMW elsődleges célja, hogy minden körülmények között a lehető legjobb élményt kínálja ügyfeleinek, a termékmenedzserek és –fejlesztők ezért úgy döntöttek, hogy újratervezik a BMW Maps hagyományos képernyő-felosztását és ismét elérhetővé teszik azt az egyoldalas keresőablak mellett.

A BMW Maps újításai a legújabb szoftverfrissítéssel aktiválódnak a BMW Operációs Rendszer 7 technológiát futtató, érintett BMW modellekben.

Egyes funkciók további újításai

A legújabb szoftverfrissítés egyik újításaként a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) beállításai immár tartósan elmenthetők. Ha a bajor prémiummárka ügyfele nem kívánja használni a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert, elegendő azt deaktiválnia a technológia menürendszerében és a vezetést támogató rendszer egészen addig nem aktiválódik, amíg a BMW ügyfele azt ismét be nem állítja.

A legújabb szoftverfrissítés a Bluetooth-technológián keresztül csatlakoztatott Android okostelefonokkal (Android 11) lejátszott médiatartalmak esetén jelentkező kijelzőhibát is kiküszöböli. A frissítés után a tartalmak lejátszását művészi borítók színesítik a fedélzeti operációs rendszer központi kijelzőjén.

Néhány, BMW Operációs Rendszer 7 technológiával dolgozó BMW modell központi kijelzőjén a Surround View funkció nem tökéletesen volt pozícionálva. A minőségi frissítés részeként a fejlesztők ezt is tökéletesítették.

Általános információk a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítésekről (Remote Software Upgrade) és a bevezetés körülményeiről

A BMW Operációs Rendszer 7 technológiával és a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítésekkel (Remote Software Upgrade) 2018 óta a bajor prémiumgyártó ügyfelei a legkorszerűbb szoftverekkel egyszerűen és gyorsan tudják naprakészen tartani BMW modelljük fedélzeti operációs rendszerét. A legújabb funkciók kényelmesen, online feltelepíthetők. A technológia ehhez a háttérben előkészíti a telepítő fájlokat, az újabb és újabb funkciók telepítési folyamata pedig körülbelül 20 percet vesz igénybe.

A koronavírus-járvány háttértámogatói kapacitásokra gyakorolt hatásai következtében elképzelhető, hogy a legújabb szoftverfrissítés egyes piacokra késve érkezik meg.

A 2021 márciusa után gyártott BMW modellek BMW Operációs Rendszer 7 technológiája a legfejlettebb szoftververziót futtatja.

A bajor prémiumgyártó a My BMW App okosalkalmazáson vagy az adott BMW modell központi kijelzőjén keresztül értesíti ügyfeleit a távolról is feltelepíthető legújabb szoftverfrissítésekről (Remote Software Upgrade). A fedélzeti operációs rendszer járműbeállítási opciói között bármikor megtekinthető az aktuális szoftververzió és lehívhatók a legújabb frissítések. A távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések (Remote Software Upgrade) több mint 20 BMW típushoz és szinte a teljes BMW modellpalettához elérhetők. A 20-07 verziónál régebbi szoftvert futtató modellekbe az ügyfelek csak úgy tudják telepíteni az legújabb szoftverfrissítést, ha a köztes frissítéseket is egymás után letöltik és installálják. A technológia nem engedi, hogy az ügyfelek nem kompatibilis szoftververziót telepítsenek fel a BMW modellek központi operációs rendszereibe.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER