Címkék: BMW | sorozatgyartas

2021. november 07. vasárnap, 19:07

 

A BMW Group lipcsei gyárában megkezdődött a BMW 2-es Active Tourer második generációjának sorozatgyártása.

 

 

  A BMW 2-es Active Tourer 2014 őszén debütált a márkakereskedésekben, az elmúlt hét esztendőben pedig stabil pozíciót vívott ki magának a piacon. Ez idő alatt világszerte több mint 400 000 ügyfél választotta a sokoldalú prémium kompaktot, amely a funkcionális helykínálatot dinamikus hajtáslánc-technológiával egyesíti. Az első generációból több mint 368 000 példány látott napvilágot Lipcsében, a sportosan praktikus modell utódja így kizárólag itt készül.

 

 

 

„A BMW 2-es Active Tourer első generációjának sikeres debütálása után a BMW Group lipcsei gyára a teljesen újratervezett utód sorozatgyártását is büszkén kezdte meg” – fogalmazott Hans-Peter Kemser, a létesítmény igazgatója. „Ez a modell egy újabb lehetőség számunkra, hogy bizonyítsuk az elsőkerék-meghajtású hajtáslánc-technológiák sorozatgyártása terén felhalmozott tapasztalatainkat és szakértelmünket. A BMW 2-es Active Tourer hosszabb távon is lendületben tartja üzemünk kapacitását” – tette hozzá.

Az új modellgeneráció legfontosabb jellemzője a rendkívül dinamikus vonalvezetés, a letisztult formanyelv és az újratervezett utastér harmóniája. Az új BMW 2-es Active Tourer ráadásul a legkorszerűbb járműkapcsolati megoldások és a kibővített felszereltségi csomagok mellett most először a mild-hibrid technológiát is bevezeti a kompakt kategóriába.

A BMW 2-es Active Tourer új mércét állít fel

2014-ben a BMW 2-es Active Tourer forradalmasította a BMW modellpalettáját: a Sports Activity Tourer szegmens első képviselője a BMW márka első olyan modelljeként ünnepelte világpremierjét, amelynek hajtáslánc-technológiája a motor erejét az első kerekekre továbbította. Funkcionális helykínálatával, háromhengeres erőforrásaival – a BMW történetében először – és csúcstechnológiás elsőkerék-meghajtásával a nóvum a BMW által fémjelzett menetdinamika esszenciáját kínálta, új korszakot hirdetve a márka számára.

A BMW 2-es Active Tourer második generációja ismét mércét állít, úttörő típusként készítve elő az utat a kompakt kategóriába következő években belépő BMW és MINI modellek számára. Az újdonság hajtáslánc-technológiai innovációi, az utasterében végzett fejlesztések és az új fedélzeti hálózat megoldásai – amelyek immár a benzines és dízelüzemű BMW 2-es Active Tourer modellekben is egytől egyig megtalálhatók – új mércét állítanak fel.

Zökkenőmentes integrálás a lipcsei üzem gyártási folyamataiba

A rendkívül rugalmas sorozatgyártási adottságairól ismert lipcsei gyárat korábban a BMW Group első hálózatról tölthető modelljeinek – a BMW i3 és a BMW i8 – sorozatgyártásával bízták meg. A müncheni központú vállalatcsoport választása most ismét erre az üzemre esett, hogy bevezesse a piacra az új járműkoncepciót. A nóvum sorozatgyártásához szükséges újabb kritériumok ellenére a szakembereknek csupán apróbb módosításokat kellett végrehajtaniuk a fényezőműhelyben és az összeszerelő csarnokban, az egyetlen új sorozatgyártási fázist pedig a szerkezetépítő részlegen vezették be.

A BMW 2-es Active Tourer második generációját zökkenőmentesen integrálták a BMW Group lipcsei üzemének gyártósorába, ahonnan a BMW 1-es sorozat és a BMW 2-es Gran Coupé képviselőinek társaságában gurul le.

 

 

 

Lendületes formanyelv és újragondolt utastér

Dinamikusan elnyújtott karosszériaarányainak és letisztult felületeinek köszönhetően az új BMW 2-es Active Tourer még sportosabb és még magabiztosabb, mint elődje.

Ajtói mögött az új BMW 2-es Active Tourer teljesen új térérzetet kínál. A mérnökök az utasteret az alapoktól újratervezték, a bajor prémiummárka új technológiai zászlóshajója, a BMW iX forradalmi formanyelvének vezérelvei mentén. A leginkább szembetűnő újítás a BMW Ívelt Kijelző, az integrált vezérlőpanellel felszerelt, „lebegő” kartámasz és a rendkívül karcsú műszerfal-kialakítás. Ezen újításainak köszönhetően a BMW 2-es Active Tourer az első olyan BMW modell, amely belsőégésű erőforrással dolgozó hajtáslánc-technológiával szerelve is a hálózatról tölthető BMW modellek utastér-kialakítását hirdeti.

A BMW 2-es Active Tourer második generációjának másik innovációja az új BMW iDrive operációs rendszer, amelyet a Sports Activity Tourer szegmens újdonsága vezet be a prémium kompakt kategóriába. A BMW iDrive operációs rendszer legújabb generációja a BMW Operációs Rendszer 8 technológiai alapjain dolgozik.

A BMW 2-es Active Tourer második generációját úgy tervezték meg a mérnökök, hogy az a belsőégésű erőforrások mellett hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával is felvértezhető legyen. Az újdonság portfóliója már a nemzetközi piaci bevezetést követő hónapokban, 2022 nyarán két plug-in hibrid modellváltozattal bővül.

Németországban az új BMW 2-es Active Tourer 2022. február 26-án debütál.


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER