Címkék: BMW Gran Coupé

2019. október 18. péntek, 14:32

 

A prémium kompakt szegmens iránymutató négyajtós kupéjának vérpezsdítően sportos kiegészítői nem csupán a modell markáns kiállását és adrenalinnal dúsított utastéri hangulatát, de magával ragadóan lendületes menetteljesítményét is fokozzák.

 

 

Egyedi stílusával, szemet gyönyörködtető megjelenésével és érzelmekkel átitatott vezetési élményével az első BMW 2-es Gran Coupé-ban (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,2 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 110 – 162 gramm / km)* minden tulajdonság megvan ahhoz, hogy a bajor prémiumgyártó Gran Coupé modelljeinek hét éve íródó sikertörténete a kompakt szegmensben folytatódjon tovább. A BMW 2-es Gran Coupé atletikus karakterének kihangsúlyozása érdekében, és hogy az újdonság motorsportért rajongó tulajdonosai még inkább személyre szabhassák négykerekűjüket, a BMW 2019 novemberétől a BMW M Performance alkatrészek széles palettáját is elérhetővé teszi ügyfelei számára.

 

 

Az alkatrészeket a nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH tervezőmérnökei fejlesztették ki, a motorsport élvonalában, számtalan versenypályás győzelem során felhalmozott több évtizednyi szaktudás kiaknázásával, amelynek köszönhetően a BMW M Performance alkatrészek anyaghasználat, gyártási minőség és funkcionalitás tekintetében is maradéktalanul megfelelnek a legmagasabb szintű elvárásoknak. A BMW M Performance alkatrészek nem csupán látványos kiegészítők, de a bajor prémiumgyártó könnyűszerkezetes járműépítési koncepciójának szerves részei is, amelyek tökéletesen passzolnak az első BMW 2-es Gran Coupé formai és műszaki hangolási sajátosságaihoz.

Látványos és funkcionális karosszéria-kiegészítők a még markánsabb kiállás érdekében

A bajor prémiumgyártó ügyfelei számos módon fokozhatják az első BMW 2-es Gran Coupé dinamikus megjelenését. A magasfényű feketére fényezett BMW M Performance hátsó légterelő szárny nem csupán látványos karosszéria-kiegészítő, de hatékonyan optimalizálja a jármű körüli légörvényt is, a felhajtóerő csökkentésével pedig a modell vezethetőségét is tovább javítja. A magasfényű fekete típusjelölések, valamint a kipufogórendszer szénszálas házba épített, rozsdamentes acélból és titánból készült BMW M Performance végződései hátulnézetből fokozzák a BMW 2-es Gran Coupé sportos kisugárzását. A frontrész dinamikus karakterét magasfényű feketére fényezett, hálómintázatú BMW M Performance hűtőrács nyomatékosítja, a szénszálból készült BMW M Performance külső visszapillantó-házak pedig oldalnézetből hangsúlyozzák tovább a prémium kompakt szegmens iránymutató négyajtós kupéjának sportos jármű-sziluettjét. A szénszálból készült BMW M Performance alkatrészeket egytől egyig kézzel állítják elő, sportosan mély felületkezelésükről pedig több lakkréteg és magasfényű polírozás gondoskodik. A szénszál jellegzetes struktúrája mindegyik elemen visszaköszön, még tovább emelve az adott alkatrész sportosságát.

Luxus minőségű, versenysport-ihlette utastér

Az első BMW 2-es Gran Coupé utasterének sportos karaktere ugyancsak számos BMW M Performance alkatrésszel fokozható. A leglátványosabb elem e téren egyértelműen a BMW M Performance sportkormány, amelyet mindkét oldalt extrém magas, Alcantara-borítású markolatrésszel és nagyméretű hüvelykujj-kiképzéssel álmodtak meg a tervezők. A kormányt úgy alakították ki, hogy fogásával a vezető teljesen eggyé váljon az autóval, amely elengedhetetlen az egyszerre dinamikus és biztonságos vezetéshez. A kormányon elhelyezett, vörös színű 12-órás jelzés is ezt a célt szolgálja. Látványos elem továbbá a kormány ezüstszürke színű, kézzel készített, keresztöltésekkel varrt karimája, amellyel kiválóan harmonizál a szénszálból készült, Alcantara-borítású kormánybetét. A BMW M Performance sportkormány mögötti, alapfelszereltségként krómozott váltófüleket szénszálból készült BMW M Performance változatban is megrendelhetik a bajor prémiumgyártó ügyfelei, legyen szó akár a hétfokozatú Steptronic duplakuplungos automataváltóval, akár a nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval, akár a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltóval szerelt BMW 2-es Gran Coupé-ról. Az újdonság utasterének sportos karakterét "M Performance” feliratú BMW M Performance szőnyegek nyomatékosítják, a BMW M divízió trikolor árnyalatával és kontraszt-árnyalatú, bőrhatású szegélyezéssel.

 

 

Csúcskategóriás menetteljesítmény a sport fékrendszernek köszönhetően

Azzal nem csupán a tapasztalt pilóták, de minden vérbeli motorsport-rajongó tisztában van, hogy a sikerhez nem kizárólag az erőforrás teljesítményén keresztül vezet az út. A megbízható fékhatás is hasonlóan fontos. És mivel a zárt versenypályák nagyteljesítményű megoldásai már a közutakon is használhatók, a BMW 2-es Gran Coupé-hoz is megrendelhetővé válik a vörös féknyergekkel dolgozó BMW M Performance sport fékrendszer. A technológia nagyméretű, belső szellőzésű, lyuggatott féktárcsáit a könnyűszerkezetes járműépítés alapelvei szerint fejlesztették ki, hogy a megnövelt fékhatás és az egyenletes adagolhatóság mellett még a legextrémebb vezetési szituációk közepette is maximális kopásállóságról tegyenek tanúbizonyságot.

18” és 19” méretű könnyűfém keréktárcsák

A 18” méretű, Y-küllődizájnú, 554 M kódjelű, kovácsolt BMW M Performance könnyűfém keréktárcsák és a 19” méretű, duplaküllő-dizájnú, 555 M kódjelű BMW M Performance felnik kiválóan nyomatékosítják az első BMW 2-es Gran Coupé atletikus karakterét, miközben Jet Black matt árnyalatuk a modell sportos kiállását hangsúlyozza. A 19” méretű keréktárcsa-garnitúra felettébb jellegzetes stílusjegye a felcsiszolt és matt árnyalatú küllők kéttónusú váltakozása. A 18” méretű, Y-küllődizájnú, 554 M kódjelű, kovácsolt BMW M Performance felnik téli kiszerelésben is megrendelhetők, azok számára pedig, akik a hidegebb évszakokban sem mondanának le a kéttónusú keréktárcsák varázsáról, a 18” méretű, duplaküllő-dizájnú, 556 M kódjelű, Cerium Grey árnyalatú, felcsiszolt BMW M Performance könnyűfém garnitúra válik elérhetővé.

 

 

Kézzelfogható BMW M élmény már álló helyzetben is

A BMW M Performance alkatrészek vérpezsdítő motorsport-hangulata nem csupán a vezetésre koncentrálódik, hiszen az első BMW 2-es Gran Coupé esetében már beszállás előtt és még kiszállás után is tart. Az első ajtókba épített LED-technológiás BMW M Performance kivetítők az ajtók kinyitásakor a BMW M divízió logóját és BMW M Performance motívumokat vetítenek az autó melletti aszfaltrészre. A prémium minőségű Alcantara-borítással és szénszálból készült betéttel ellátott BMW M Performance kulcstartó eközben valósággal életre kelti a BMW M Performance életérzést. A kulcstartóba egy BMW M Light Blue árnyalatú, hatszögletű csavar rögzíti a sportterepjárók kulcsát, amelyet a csúcsminőségű burkolat így mindenféle karcolástól és sérüléstől óv. A prémium minőségű, rendkívül ellenálló műanyagból készült BMW M Performance kerékzsákokat ugyancsak praktikus kiegészítőként ajánlja ügyfeleinek a gyártó, a kerékzsákok ráadásul nem csupán a szállításban, de a felnik tárolásában is segítséget nyújtanak: megóvják a keréktárcsákat a különféle szennyeződésektől, megerősített fogantyúik pedig jelentősen megkönnyítik a kerekek kézbe vételét. A zsákjelöléseknek köszönhetően mindegyik kerék könnyedén beazonosítható marad, a látványos BMW M Performance dizájn pedig a motorsport élvonalának hangulatát csempészi a garázsba.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER