Címkék: BMW X5

2019. augusztus 30. péntek, 08:36

 

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával felszerelt Sports Activity Vehicle modell új generációja a soros hathengeres benzinmotor és a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia innovációit egyesíti, amely a 290 kilowattnyi / 394 lóerőnyi maximális teljesítmény és a megháromszorozott tisztán elektromos hatótávolság páratlan harmóniájában teljesedik ki.

 

 

 A forradalmi hajtáslánc-hatékonyság új méreteket ölt: az új BMW X5 xDrive45e piaci premierjével a kategóriateremtő Sports Activity Vehicle modell aktuális portfóliója is egy jövőbe mutató plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával gazdagodik. A hálózatról tölthető BMW X5 második nemzedéke a BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó, típus-specifikus finomhangolásokon átesett, soros hathengeres benzinmotor és a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia együttműködését hozza el a kikezdhetetlen terepjáró-képességekkel megáldott modell palettájára. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológia következetes továbbfejlesztésének eredményeként a rendszer 290 kW / 394 lóerő maximális teljesítményre képes, miközben a technológia energiaellátásáról gondoskodó nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével megtehető, tisztán elektromos hatótávolság az elődmodell tükrében jelentős mértékben nőtt, a hajtáslánc átlagos üzemanyag-fogyasztása és kombinált károsanyag-kibocsátása pedig csökkent.

 

 

 A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW X5 második generációja még intenzívebben kelti életre a bajor prémiumgyártó hálózatról tölthető modelljei által fémjelzett vezetési élmény és a Sports Activity Vehicle modellekre jellemző sokoldalúság kettősét. Az új BMW X5 xDrive45e nem csupán a hajtáslánc-hatékonyság, de a menettulajdonságok tekintetében is új mércét állít fel a szegmensben. Az újdonság egyetlen akkumulátor-feltöltéssel megtehető tisztán elektromos hatótávolsága a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint 67 – 87 kilométer, míg a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint 86 – 97 kilométer, amely az elődmodell hasonló értékének több mint háromszorosa.

Az új BMW X5 xDrive45e 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása és kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása eközben a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint 1,2 – 1,9 literre és 27 – 44 grammra*, a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint pedig 1,7 – 2,0 literre és 39 – 47 grammra csökkent. A modell 100 kilométerre vetített kombinált energiafogyasztása a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint 23,1 – 28,3 kWh*, míg a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései szerint 21,5 – 23,5 kWh. A tisztán elektromos meghajtással elérhető végsebesség 120 km/óráról 135 km/órára nőtt.

 Eme kimagasló értékek a vadonatúj fejlesztésű hajtáslánc-technológia innovációnak köszönhetők. A rendszer a legkorszerűbb BMW EfficientDynamics motorcsalád 3,0 liter hengerűrtartalmú, 210 kW / 286 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotorját és a BMW eDrive hajtáslánc-technológia negyedik generációját működteti együtt. Az elektromos motor maximális teljesítménye 83 kW / 113 lóerő, a nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor bruttó energiateljesítményét 24,0 kilowattórára növelték a mérnökök, az új BMW X5 xDrive45e plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának kimagasló teljesítménykarakterisztikáját és lélegzetelállító hatékonyságát pedig az intelligens energiamenedzsment továbbfejlesztett vezérlőelektronikája garantálja.

A két erőforrás együtt 290 kW / 394 lóerő maximális rendszerteljesítményt és 600 Nm csúcs forgatónyomatékot állít elő. Mindkét motor a nyolcfokozatú Steptronic automataváltón keresztül adja le erejét, amelyet a legkorszerűbb BMW xDrive intelligens összkerékhajtás az adott vezetési szituáció szerint továbbít a négy kerék felé. Legyen szó tehát akár tisztán elektromos, akár belsőégésű, akár kombinált meghajtásról, a rendszer az épített utakon és laza terepen is a vezetés legsportosabb élménye és a kikezdhetetlen terepjáró képesség szempontjai szerint dolgozik. Az új BMW X5 xDrive45e 5,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, amely 1,2 másodperccel gyorsabb az elődmodell hasonló értékénél. Az újdonság végsebessége 235 km/óra.

 Azáltal, hogy a plug-in hibrid hajtáslánc-technológia energiaellátását biztosító nagyfeszültségű akkumulátort a jármű padlólemezébe építették be a mérnökök, az új BMW X5 xDrive45e súlypontja jelentősen lejjebb került, mint a belsőégésű erőforrással szerelt testvérmodellek esetében. A csomagtér térfogata eközben csupán 150 literrel csökkent. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW X5 még öt utassal a fedélzeten is 500 liternyi csomagtér-térfogatot kínál, amely a hátsó üléstámlák ledöntésével egészen 1 720 literig bővíthető. A leghosszabbra nyúló utazások érdekében pedig a belsőégésű erőforrás üzemanyag-tartálya 69 liter. 

 

 

 Az új BMW X5 xDrive45e széleskörű alapfelszereltségének az első és a hátsó tengely légrugós futóműve és az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítók is részei. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modell opcionális extrafelszereltségként megrendelhető futómű-technológiáihoz az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) is elérhető. Az intelligens járműkapcsolati megoldások végeláthatatlan sorát mindezeken felül olyan vadonatúj digitális szolgáltatások egészítik ki, amelyeket kifejezetten az elektromos mobilitás szempontjai szerint fejlesztettek ki a mérnökök. Az újdonsághoz ráadásul az új BMW X5 opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján megtalálható összes intelligens vezetést támogató rendszert, illetve komfort- és luxusfokozó prémium utastéri opciót megrendelhetik az ügyfelek. Az új BMW X5 xDrive45e alapfelszereltségének része az akusztikus gyalogosfigyelmeztető rendszer is, amely tisztán elektromos meghajtás esetén, alacsony sebességnél egy összetéveszthetetlen hangjelzéssel figyelmezteti az autó környezetében közlekedőket a jármű jelenlétére. Mindezt anélkül, hogy a fedélzeten utazó utasok menetkomfortját megzavarná.

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával dolgozó BMW modellek előnyei a hétköznapokban

 A különféle plug-in hibrid hajtáslánc-technológiákkal felvértezett BMW modellek számos hozzáadott értékkel kecsegtetnek a hétköznapokban: Költséghatékonyság: a plug-in hibrid hajtáslánc-technológia otthoni vagy munkahelyi feltöltése költséghatékonyabb nagyvárosi közlekedést tesz lehetővé, mint a benzinmotorral vagy dízelmotorral szerelt hajtásláncok.

Az utastér már indulás előtt a kívánt hőmérséklettel várja a bajor prémiumgyártó ügyfeleit: a kiegészítő fűtés és a kiegészítő légkondicionáló berendezés az alapfelszereltség része.
A fékezés hozzáadott előnye: fékezés közben a hajtáslánc a felszabaduló energiát a nagyfeszültségű akkumulátorba táplálja vissza. A belsőégésű erőforrással szerelt modellek esetében a fékezés csupán hőt és fékport termel.
Két világ legjobbjai: a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával felszerelt BMW modellek a nagyvárosokban a vezetés tisztán elektromos meghajtású élményét, hosszabb utazások alkalmával pedig a márkára jellemző, sportos vezetési élményt ígérik.

Út a jövőbe: tekintve, hogy a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával felszerelt BMW modellek képesek emisszió nélkül közlekedni, az egyes nagyvárosok „zöld zónáiba” is jogosultak behajtani, ráadásul parkolási- és útdíj-kedvezményekben is részesülnek.

Jobb életminőség: a tisztán elektromos meghajtás alkalmazásával a bajor prémiumgyártó ügyfelei nagymértékben hozzájárulnak a nagyvárosok légszennyezettségi értékének és forgalmi zajának csökkentéséhez.
Az új BMW X5 xDrive45e még alacsonyabb emissziós lábnyoma

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiákkal felszerelt gépkocsik „valós” környezetvédelmi hatását időről időre megkérdőjelezik, főként azokon a piacokon, amelyeken továbbra is elenyésző a villamosenergia-hálózatban alkalmazott megújuló energia aránya. A BMW Group az új BMW X5 xDrive45e teljes életciklusának emissziós lábnyomát kiszámolta, a nyersanyag-kitermeléstől kezdve, a beszállítói hálózat és a tömegtermelési lánc működtetésén keresztül, egészen a technológia elhasználódásáig és újrahasznosításáig.

A kalkuláció rámutatott, hogy az új BMW X5 xDrive45e emissziós lábnyoma egy átlagos európai gépkocsi-életciklus tekintetében 40 százalékkal alacsonyabb, mint a BMW X5 xDrive40i esetében. Sőt mi több, ha a bajor prémiumgyártó ügyfele megújuló energia felhasználásával tölti fel az új BMW X5 xDrive45e nagyfeszültségű akkumulátorát, ez a különbség 70 százalékra nő.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER