Címkék: BMW

2019. szeptember 19. csütörtök, 06:04

 

A bajor prémiumgyártó számos modellsorozatát frissíti 2019 őszén.

 

 

Az 5-ös BMW 48V-os indítógenerátorral szerelt mild-hibrid technológiája mellett az új BMW 1-es sorozat BMW M Performance felszereltségi csomagja, a BMW 330e limuzin, a BMW 530e limuzin és a BMW 530e xDrive limuzin elektromosan működtethető vonóhorogja, a BMW 8-as Gran Coupé szénszálból készült teteje, a Driving Assistant Professional csomag háromdimenziós leképező technológiája, valamint a BMW X5, a BMW X6 és a BMW X7 opcionális extrafelszereltségi palettájának vadonatúj tételei is bemutatkoznak.

 

 

2019 őszén a BMW egy jövőbe mutató mild-hibrid technológia bevezetésével fokozza tovább aktuális modellpalettája vezetési élményét és hajtáslánc-hatékonyságát: a BMW 5-ös sorozatban bemutatkozó, 48 Volt kapacitású indítógenerátor azon túl, hogy javítja a belsőégésű erőforrás maximális teljesítményét, jelentősen csökkenti a hajtáslánc üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását. A BMW 330e limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,6 – 1,9 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,8 – 15,4 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 37 – 43 gramm / km), a BMW 530e limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,6 – 1,8 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 13,6 – 14,5 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 36 – 41 gramm / km) és a BMW 530e xDrive limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,0 – 2,2 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,1 – 15,4 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 46 – 49 gramm / km) sokoldalúsága és hétköznapi használhatósága mindeközben újabb szintre lép, a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával hajtott modellhármas opcionális extrafelszereltségi palettáján 2019 novemberétől ugyanis az elektromosan működtethető vonóhorog is megjelenik.

A sportos vezethetőséget és a kikezdhetetlen menetkomfortot 2019 őszétől számos másik modellsorozat esetében is vadonatúj opcionális extrafelszereltségi tételek fokozzák. A portfólió legvonzóbb újításai között a BMW M135i xDrive modellhez (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,8 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 155 – 162 gramm / km) megrendelhető BMW M Performance felszereltségi csomag, a BMW 5-ös sorozathoz elérhető BMW Laserlight lézerfény-technológia, valamint a BMW 8-as Gran Coupé szénszálból készült teteje is megtalálható. Az új BMW X5, az új BMW X6 és az új BMW X7 személyre szabhatósági lehetőségeit ráadásul egy sor karosszéria- és utastér-kiegészítő opció fokozza.

BMW 5-ös sorozat: mild-hibrid technológia az intenzívebb gyorsulás és a nagyobb hatékonyság érdekében

Plug-in hibrid hajtáslánc-technológiái folyamatos továbbfejlesztése mentén a BMW 2019 őszén a hajtáslánc-villamosítás újabb alternatíváját vezeti be a piacra: a mild-hibrid technológia a BMW 5-ös sorozatban ünnepli világpremierjét, csökkentve a belsőégésű erőforrás terhelését és növelve a maximális teljesítményt, amely nem csupán minden korábbinál kimagaslóbb hajtáslánc-hatékonyságot, de intenzívebb menetteljesítményt is eredményez. A rendkívül erőteljes, 48V-os indítógenerátorral és második akkumulátorral dolgozó technológia jelentős mértékben fokozza a fékezés közben visszatáplált energia funkcionalitását, hiszen azt nem csupán a fedélzeti elektromos rendszerek működtetésére, de a belsőégésű erőforrás teljesítményének növelésére is fordítja. Utóbbi esetben a 48 Volt kapacitású indítógenerátor az erőforrást kiegészítő elektromos egységként működik, a belsőégésű erőforrás így minden vezetési szituációban az alacsonyabb és hatékonyabb fordulatszám-tartományban dolgozhat. Padlógáznál az indítógenerátor extra teljesítménnyel fokozza a gyorsulás intenzitását, és így a vezetés élményét.

Aktivált Auto Start Stop funkció esetén, a 48V-os indítógenerátor közreműködésével a belsőégésű erőforrás érezhetően finomabban áll le és minden korábbinál simábban indul újra, sőt mi több, a jövőbe mutató technológia azt is lehetővé teszi, hogy vitorlázás közben az erőforrás ne csupán lekapcsolódjon a hajtásláncról, de teljes mértékben le is álljon. 2019 novemberétől a mild-hibrid technológia az alapfelszereltség részeként válik elérhetővé a BMW 520d limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,1 – 4,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 108 – 112 gramm / km), a BMW 520d xDrive limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,5 – 4,7 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 117 – 123 gramm / km), a BMW 520d Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,3 – 4,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 114 – 118 gramm / km) és a BMW 520d xDrive Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,7 – 4,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 124 – 128 gramm / km) modellekhez. A 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítményű négyhengeres dízelmotorral hajtott kvartett üzemanyag-fogyasztását a jövőbe mutató technológia átlagos 100 kilométeren mintegy 0,3 literrel csökkenti.

A BMW 5-ös sorozat innovációinak sorát az újabb modellváltozatokhoz megrendelhető BMW Laserlight lézerfény-technológia folytatja, amely akár 650 méter megvilágítási tartományt garantál. 2019 novemberétől a technológia a BMW M550d xDrive limuzin és a BMW M550d xDrive Touring modellpároshoz is elérhetővé válik.

 

 

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt 3-as és 5-ös BMW-k opcionális extrafelszereltségei között a vonóhorog is megjelenik

A BMW 3-as sorozat és a BMW 5-ös sorozat plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatait a márkára jellemző sportos vezetési élmény, a kivételes hatékonyság és a zéró emissziójú mobilitás harmóniája jellemzi. A BMW 330e limuzin, a BMW 530e limuzin és a BMW 530e xDrive limuzin opcionális extrafelszereltségeket egyesítő portfóliója szinte megegyezik a belsőégésű erőforrással hajtott modellekével, lehetővé téve, hogy a bajor prémiumgyártó ügyfelei minden tekintetben személyes preferenciáik mentén éljék át a lendületes vezetés élményét és az utazás abszolút kényelmét. A lista 2019 őszén az elektromosan működtethető vonóhoroggal bővül, amely még tovább fokozza a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellek hétköznapi használhatóságát. Mindhárom modell maximális vonóhorog-terhelése 750 kilogramm.

BMW 1-es sorozat: BMW M Performance felszereltségi csomag a BMW M135i xDrive modellhez

A BMW M135i xDrive modell sportos kvalitásait már álló helyzetben is típus-specifikus stílusjegyek nyomatékosítják. A portfólió csúcsán trónoló, 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményű élsportoló tulajdonosai azonban a BMW M Performance felszereltségi csomag innovációinak köszönhetően mostantól még tovább fokozhatják a rendhagyó négykerekű kivételes kisugárzását. A 2019 novemberétől elérhető opció 18” méretű, V-küllődizájnú BMW M könnyűfém keréktárcsákat, feketére fényezett külső visszapillantó-házakat és kipufogóvégeket, valamint hálódizájn szerint megrajzolt, magasfényű fekete hűtőrácsot tartogat.

BMW 8-as Gran Coupé: szénszálból készült tető a további tömegcsökkentés érdekében

A BMW 8-as Gran Coupé utasai négy teljes értékű ülésben élhetik át a bajor prémiumgyártó által fémjelzett, legendás vezetési élményt. A modell piaci bevezetésétől elérhető M Carbon külső felszereltségi csomag precíz részletekkel hangsúlyozza ki a luxuskupé dinamikus karakterét, 2019 novemberétől pedig az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételek sora a szénszálból készült M Carbon tetővel gazdagodik – a BMW M850i xDrive Gran Coupé egyedi kiegészítőjeként, a többi modellváltozat esetében pedig az M Sport felszereltségi csomag részeként. A versenyautókra emlékeztető megoldás tovább fokozza a modell sportos kiállását és csökkenti saját tömegét. A BMW 8-as Gran Coupé utasterébe ezzel párhuzamosan most először a szénszálból készült dekorbetétek is megrendelhetővé válnak.

BMW X5, BMW X6, BMW X7: vadonatúj személyre szabhatósági opciók

A vadonatúj extrafelszereltségi opcióknak köszönhetően a bajor prémiumgyártó ügyfelei mostantól még inkább személyre szabhatják az új BMW X5, az új BMW X6 és az új BMW X7 kisugárzását, utastéri hangulatát és kényelmének színvonalát. A multifunkciós BMW M első ülés csupán egy a luxuskategóriájú, exkluzív BMW X modellekhez 2019 decemberétől megrendelhető újdonságok közül: a kivételes kényelmet garantáló első ülések minden irányban elektromosan állíthatók, a leghosszabb utazásokat pedig masszázs-funkció és exkluzív ülésszellőztetés teheti még kényelmesebbé.

A BMW a felülmúlhatatlan exkluzivitásra vágyó ügyfelek igényeit a BMW Individual Composition csomaggal kívánja kielégíteni, amely 2019 decemberétől az új BMW X5, az új BMW X6 és az új BMW X7 számára egyaránt elérhetővé válik. Az exkluzív felszereltségi csomag kivételes anyagokból, kivételes mestermunkával készült karosszéria- és utastér-kiegészítőket tartogat, miközben a hamisítatlan stílust 22” méretű BMW Individual könnyűfém keréktárcsák és BMW Individual karosszériafényezési árnyalatok nyomatékosítják. Az utastér luxus minőségét a BMW Individual Merino bőrkárpitozás, az Alcantara BMW Individual tetőkárpit és a Piano Finish Black tónusú BMW Individual dekorbetétek harmóniája teremti meg.

Az új BMW X6 opcionális extrafelszereltségeit egyesítő palettán a csomagtér-összeállítás is megjelenik, amely állítható rögzítősíneket, csúszásmentes csomagtérpadlót és típus-specifikus rögzítőhálókat tartogat. Az utastér személyre szabhatóságát Ash Grain Brown vagy Fineline Stripe árnyalatú dekorbetétek, valamint Ivory White színű, Vernasca-dizájn szerint lyuggatott bőrkárpit fokozza. A kategóriateremtő Sports Activity Coupé látványos kiállását idén ősztől Sapphire Black metál, ragyogó Sophisto Gray metál, BMW Individual Tanzanite Blue metál és BMW Individual Ametrine metál árnyalatokkal emelhetik új szintre a bajor prémiumgyártó ügyfelei, akik a modell sportosságát M Carbon hátsó légterelő szárnnyal és M Carbon külső visszapillantó-házakkal fokozhatják tovább.

Az új BMW X5 opcionális extrafelszereltségként megrendelhető BMW M Professional adaptív futóműve minden vezetési szituációt vérpezsdítő élménnyé varázsol. Az aktív borulásgátló rendszerrel, M Sport differenciálművel és aktív hátsókerék-kormányzással (Integral Active Steering) dolgozó technológia 2019 decemberétől a BMW X5 xDrive40i és a BMW X5 xDrive30d modellekhez is megrendelhetővé válik. A Driving Assistant Professional csomag funkcionalitása az új BMW X5 és az új BMW X6 fedélzetén egyaránt az új sávváltó asszisztenssel (Lane Change Assistant) bővül, amely előzés közben automatikus kormánymozdulatokkal segíti a vezetőt.

 

 

A Driving Assistant Professional csomag valós időben a műszerfalra vetíti a jármű háromdimenziós környezetét

Az intelligens vezetést támogató rendszerekkel dolgozó Driving Assistant Professional csomag mindegyik vezetési szituációban átfogó segítségéről és támogatásáról biztosítja a bajor prémiumgyártó ügyfeleit, miközben a jármű közvetlen környezetét is folyamatosan figyeli. A modern technológiai innovációkkal felvértezett csomag legfrissebb újítása a jármű közvetlen környezetének háromdimenziós leképezése, amelynek élőképét 2019 júliusától a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés szerint kialakított modellek műszerfalán valós időben képes mutatni. A technológia a jármű kameráinak és szenzorjainak adatait dolgozza egybe a háromdimenziós élőkép megalkotásakor. A műszerfal közepére vetített élőkép nagymértékben segíti a vezetőt a jármű körüli forgalmi helyzet feltérképezésében, kiváltképp a többsávos autópálya-bevezetőkön. A technológia ráadásul akkor is figyeli a jármű környezetében közlekedő résztvevőket, amikor a vezető a kilométerórára vagy a fordulatszámmérőre pillant.

BMW Intelligent Personal Assistant önálló iDrive menüponttal és személyre szabható lehetőségekkel

A BMW BMW Intelligent Personal Assistant újabb funkciókkal bővült: 2019 júliusa óta a bajor prémiumgyártó ügyfelei a BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziójával felszerelt modellek esetében önálló menüpontból érhetik el az iDrive főbb beállításait, amelynek égisze alatt a BMW Intelligens Személyi Asszisztens funkcióit is az adott vezetési szituációhoz hangolhatják. A technológia intelligens és proaktív funkciói például könnyedén be- és kikapcsolhatók, több utas esetén pedig az értesítések és a bejövő telefonhívások igény szerint anonimizálhatók is.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER