Címkék: autólopás | autótolvaj | blokkolás

2014. november 23. vasárnap, 04:32

 


A gyanúsítottak az autók zárszerkezetének jeleit blokkolták, így jutottak hozzá a gépkocsikban hagyott értékekhez (Budapest, Nagykörút). A nyomozók a férfiakat és a nőt előállították, őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást N. László János 22 éves, B. Tamás 27 éves, J. Ferenc 22 éves és B. Margaréta 25 éves budapesti lakosok ellen.


A Budapesti Rendőr-főkapitányságra több bejelentés érkezett arról, hogy Budapest VI. kerületében a parkoló autókból ismeretlen elkövetők - a gyanú szerint - speciális blokkoló eszköz segítségével értékeket tulajdonítottak el.

Íme a lopásról a videó:



A terézvárosi rendőrök a 2014. november 11-én megtett első bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést az elkövetők azonosítása és elfogása érdekében. Ennek során a nyomozók visszatérően ellenőrizték a bűncselekmények helyszíneit, beszerezték és értékelték a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek alapján rövid időn belül azonosítottak négy személyt.

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsított társaság tagjainak tartózkodási helye a nyomozók előtt ekkor még ismeretlen volt, mivel bejelentett lakcímükön egyikük sem tartózkodott.

A csoport két tagja november 19-én újból élt a már ismert módszerrel és egy a Budapest VI., Teréz körúton parkoló gépkocsiból egy laptopot és egy aktatáskát vitt magával. A bejelentést követően a terézvárosi rendőrök két órán belül megtalálták a gyanúsítottakat, akik elfogásukkor épp egy újabb autótól sétáltak el, az utca másik oldalán rájuk váró „kollégáik” felé.

A nyomozók a férfiakat és a nőt előállították, őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

N. László Jánossal, B. Tamással, J. Ferenccel és B. Margarétával szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.
Forrás: Police.hu

 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER