Címkék: autót megtámadók | előzetes letartóztatás | Felsőzsolca

2014. október 11. szombat, 20:27

 

Előzetes letartóztatásba helyzete a Miskolci Járásbíróság azt az öt férfit, akik a gyanú szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán hétfőn megrongáltak egy gépkocsit és rátámadtak az autó két utasára, miután a jármű elsodort egy kétéves kisfiút - közölte a Miskolci Törvényszék elnökhelyettese az MTI-vel.

Csillám Katalin közleményében kifejtette, az öt ember ellen csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indult ügyben a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája rendelte el a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Emlékeztetett arra, hogy a gyanúsítottak ellen a miskolci rendőrkapitányság azután indított nyomozást, hogy hétfőn Felsőzsolcán egy személygépkocsi "lesodorta az úttest szélén vele szemben szülői felügyelet nélkül, majd az úttesten közvetlenül átfutó két éves gyermeket, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett". A gépkocsivezető megállt, azonban a gyermek rokonai, és az utcában lakók a gépjármű vezetőjével és utasával szemben támadóan léptek fel, a személygépkocsit körbeállták, egyikük az ablaküveget berúgta és megpróbálták a bent lévőket kirángatni. Életük, testi épségük védelme érdekében a gépkocsivezető elhajtott és értesítette a rendőrséget - tette hozzá.

A bíróság megállapítása szerint az előzetes letartóztatás elrendelésének feltételei maradéktalanul fennállnak tekintettel arra, hogy a gyanúsítottakkal szemben szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény miatt indult eljárás, amelynek kiemelkedő a társadalomra veszélyessége, hiszen magukhoz ragadták annak jogát, hogy egy vélt sérelmet megtoroljanak.

Emellett az is fennállhat, hogy szabadlábon hagyásuk estén a sértettek és a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével meghiúsítanák vagy megnehezítenék a bizonyítást, különös tekintettel az elkövető személyek között fennálló ismerősi vagy rokoni kapcsolatra - írta a dokumentumban a törvényszék elnökhelyettese hozzáfűzve, feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a megkísérelt, vagy előkészített bűncselekményt véghezvinnék. Ezt támasztja alá az a körülmény is, hogy az események után közvetlenül, nagy valószínűséggel a gyanúsított köréhez tartozók gépkocsival keresték fel a sértettet és annak utasát, akiket számon kértek és életveszélyesen megfenyegettek - közölte.

A végzés ellen valamennyi gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be - jegyezte meg.

A rendőrség korábban azt közölte, Felsőzsolcán egy autó hétfő délután elsodort egy kétéves kisfiút - aki könnyebben megsérült -, a hozzátartozók pedig megtámadták a jármű két utasát. A 22 éves sofőr a támadás miatt elhajtott a helyszínről a néhány utcára lévő lakására. A balesetben elsodort kisfiút a mentők kórházba vitték, ahol ellátták horzsolásos sérüléseit, majd hazaengedték.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER