Címkék: elütés | garázdák | Heves | Olaszliszka | támadás

2014. október 14. kedd, 11:23

 

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség három hevesi férfi ellen, akik tavaly nyáron rátámadtak egy autósra a településen. A helyi lakosok azért fordultak a járművezető ellen, mert őt hibáztatták egy balesetért, amelyben megsérült egy 12 éves kislány - tájékoztatta a Heves megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte: a 45 éves autós a gépkocsijával tavaly július 19-én szabályosan haladt Hevesen a Fő úton, amikor váratlanul az úttestre futott két, felügyelet nélkül hagyott gyermek, akik a szemközti sávban a forgalomirányító lámpa zöld jelzésére várakozó autók közül akartak átszaladni a túloldalra. Ez egyiküknek sikerült, azonban az autó vezetője - vészfékezése ellenére - elütötte a másik gyermeket, aki súlyos koponyasérülést szenvedett.

Miután a kislány hozzátartozói és ismerősei értesültek a balesetről, rövid időn belül nagy számban megjelentek a helyszínen, ahol a gépkocsit vezető férfi és vele utazó felesége, valamint a lánya várakoztak. Az elsőrendű vádlott - miután a sérült gyermeket megnézte - a járművezető ellen fordult és lökdösni kezdte őt. Komolyabb tettlegesség csak azért nem történt, mert az elgázolt kislány nagyapja közbelépett.

Nem sokkal később azonban a három vádlott - ekkor már több ismeretlen emberrel együtt - újra megindult fenyegetően az autós és családja felé azért, hogy bántalmazzák a férfit. A sértett ekkor a furgonjába menekült, így a vádlottak annak motorháztetejét kezdték el ütlegelni és rugdosni, olyan erővel, hogy az behorpadt.

A támadásnak a nagyszülő és két neki segítő rokon újbóli, határozott fellépése vetett csak véget, még a rendőrség kiérkezése előtt.

A Hevesi Járási Ügyészség mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Egyúttal kezdeményezte azt is, hogy a bíróság rendelje el a három férfival szemben - különböző bűncselekmények miatt - korábban kiszabott, felfüggesztett börtönbüntetések végrehajtását - áll a közleményben.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER