2011. április 01. péntek, 21:19

 

Osztatlan sikert aratott az újonnan épült „Taktikai Gyakorló Objektum” a gyáli lőtér hivatalos megnyitóján. A különleges gyakorló pályát számos speciális fegyveres alakulat fogja használni kiképzéseik során. A BHSE Sportlövő Szakosztály versenyzői is ezen a lőtéren készülnek majd megmérettetéseikre.

 

autos elfogas

Hirt Ferenc ogy. képviselő fővédnökségével nyitották meg az akadálymentesített gyáli lőteret, amelyet szinte teljes egészében felújítottak. Ezentúl a kerekesszékkel közlekedők is igénybe vehetik a 25, 50 és 150 méteres pályák bármelyikét. A két rövidebb lőcsatornával rendelkező pálya az épületen belül található, ám a hosszabb lőtávolságú lőállások is fűthetőek télen, így a versenyekre készülő sportlövészeknek nem szükséges többé a téli időjárás viszontagságainak kitenni magukat.

ORFK autos elfogas

A megnyitó beszédet követően, az ORFK RSZKK csapata tartott taktikai gyakorló bemutatót a rendvédelmi szervek és a sajtó képviselői számára. A bemutató első részében a taktikai házban voltak láthatóak a gyakorlatok, majd egy autós elfogásnak is tanúi lehetett a nagyközönség. A fejlett zártláncú videó rendszernek köszönhetően, 16 kameraállásból lehetett végigkövetni a taktikai házban lefolytatott bemutatót.
A PSA-Hungary stressz tréning bemutatót tartott, amelynek lényege szerint, realisztikus szituációkban gyakorolhatnak a résztvevők, majd tevékenységük taktikai és pszichológiai szempontból is elemzésre kerül.
Az eseményen többszörös magyar és nemzetközi lövészbajnokok, olimpiai és paralimpiai bajnokok mutatták be, hogy miként készülnek egy-egy versenyükre.

rendorsegi kommandocsoport bemutato

E lőtér, különböző egyesületek és szervezetek segítségével és szakmai támogatásával került felújításra, így a  „Rescue24 Tűzoltó és Kutató Mentő Nemzetközi Csoport” valamint a BHSE Sportlövő Szakosztály is jelentősen hozzájárult az átalakítások megvalósításához, illetve a BHSE sportlövői ezentúl itt tartják edzéseiket is.


  •  

Újabb cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER