Címkék: Dolomitok | elzárt utak | esőzés | Olaszország

2014. február 02. vasárnap, 16:03

 

Az északkelet-olaszországi Venetóban a hadsereg katonái lapátolják a havat. A katonaság igyekszik kimenteni a hóval betemetett Cortina d'Ampezzót is az olasz Dolomitokon. A téli üdülőhely lakosai és a turisták teljesen elszigetelődtek: az utakat és az épületeket egy méter magas hótakaró fedi.

A hó miatt nem közlekednek a vonatok Friuli-Venezia Giuliában, Udine és Tarvisio között, valamint szombat óta akadozik az Olaszországot Ausztriával és Szlovéniával összekötő vasúti forgalom is.

Az eső és hó miatt megbénult a vasúti forgalom Olaszország északkeleti részén a hét végén. A megáradt patakok miatt továbbra is zárva van a Velence-Trieszt közötti vasútvonal. Velence szigetein vasárnap 110 centiméteres ár várható.
Rómában néhány óra szünet után újból esik az eső, de a szombati tetőzése után már csökkent a Tevere folyó vízszintje.


A mintegy 48 órája tartó rendkívül heves esőzések és áradások miatt az olasz polgári védelem vasárnap a legmagasabb szintű készültséget rendelte el a délolasz Calabriában, Pugliában, Basilicatában és Szicílián.


Szicíliában egy megduzzadt patak magával sodort egy utasokkal teli gépkocsit. Két nő és egy hétéves kislány halt meg vasárnap hajnalban a szicíliai Siracusa közeli Noto területén, miután a megáradt patak elsodorta autójukat. Sárközy Júlia, MTI


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER