Címkék: eső | magyar | Magyarország | ónos | utak

2014. február 02. vasárnap, 15:35

 

A kedvezőtlen időjárás miatt hét megyében vannak még járhatatlan, vagy nehezen járható utak, a Duna-Tisza-közén, Baja és Bácsbokod körzetében számos kritikus útszakasz van - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője vasárnap kora délután az MTI-vel.

Pécsi Norbert Sándor tájékoztatása szerint - az Útinform összesítése alapján - már csak Szekszárd, Zalaegerszeg, Szombathely, Sárvár, Ajka és Pápa körzetéből jeleztek ónos esőt, ott továbbra is jegesek a fő- és mellékutak. A szórógépek folyamatos úton vannak. Az autópályákon már sehol sincs akadály, a pályák burkolata sónedves.



MTI Fotó: Sóki Tamás

A délelőtti ónos eső nyomán az alsóbbrendű utak Veszprém, Vas, Zala, és Baranya megyében rendkívül síkosak, jegesek, Lenti és Szentlőrinc körzetében jégbordásak, Tolna és Bács-Kiskun megyében havasak, letaposott hóval borítottak. A Duna-Tisza-közén a korábbi hóátfúvások nyomainak megszüntetésén nagy erőkkel dolgoznak szakemberek, de Baja és Bácsbokod körzetében még számos kritikus útszakasz van, ahová nem tanácsos elindulni - hangsúlyozta.

Szerbiába továbbra is korlátozzák a teljes belépő teherforgalmat és részlegesen a személyautók forgalmát is. Az intézkedés nyomán az 53-as főút tompai elkerülő szakasza a 79-es és 85-ös kilométerszelvény között továbbra is járhatatlan a veszteglő kamionok miatt, a személyautókat Tompán keresztül terelik el.

Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében a 7,5 tonnánál nehezebb teherjárművek közlekedését korlátozzák a hatóságok. Győr-Moson-Sopron megyébe Ausztria és Szlovákia felől nem léphetnek be Magyarországra a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek. Az 55-ös főutat Baja és Csávoly között lezárták, a forgalom rendőri felvezetés mellett, konvojban haladhat.

Bács-Kiskun, Pest és Veszprém megyében még mindig vannak járhatatlan útszakaszok, de Baranya, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében is több nehezen járható út van.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER