2011. május 09. hétfő, 16:03

 

A hídszerkezet állapotának kivitelezői szerződésben rögzített utóvizsgálata miatt keddtől egy hónapon át mindkét irányban forgalomkorlátozásra kell számítani a Megyeri-hídon. A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a sávzárással járó munkálatokat a reggeli és a délutáni csúcsforgalmi időszakok között végzik.

 

forgalom-korlatozas-megyeri-hid

Május 10-től kezdve egy hónapon keresztül jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a Megyeri-hídon. A jelzett időszakban az autósokat a forgalmi sávok zárásával mindkét irányban a leállósávra terelik.
A forgalomkorlátozás oka, hogy a híd szerkezetének kivitelezői szerződésben rögzített és tavaly novemberben megkezdett utóvizsgálatának második fázisára most kerül sor. Ezt a feladatot kizárólag alpin-technikával lehet végrehajtani, amelynek fontos feltétele, hogy az alpinisták alatti területet biztosítsák, ezért van szükség a terelések kiépítésére. A híd belső szerkezetének vizsgálatát az Állami Autópálya Kezelő Zrt. saját szakembereivel is el tudja végezni, a külső ellenőrzésnek azonban csak ez az egy módja létezik. A vizsgálatok tavaszi megismétlésére azért van szükség, mert az eljárást az előírások szerint különböző hőmérsékleti viszonyok között is meg kell ismételni.
A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a munkálatokat a kevésbé forgalmas órákban, reggel 9 és délután 16 óra között végzik. Ennek ellenére a környéken menetidő növekedésre lehet számítani, ezért az arra közlekedők türelmét és megértését kérik.

Forrás: Állami Autópálya Kezelő Zrt.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER