2013. január 24. csütörtök, 17:49

 

Járműfejlesztést is tanulhatnak a hallgatók a győri Széchenyi István Egyetemen a következő szemesztertől – tájékoztatta az MTI-t a képzésben az intézménnyel együttműködő Audi Hungaria Motor Kft.

gyori-egyetem

A német nyelvű járműmérnök mesterszakán kezdik meg a választható tantárgy oktatását. Ennek során a hallgatók megismerkedhetnek a járműfejlesztés feladataival, technológiai és környezetvédelmi kihívásaival, valamint betekintést nyerhetnek az alkalmazott szimulációs, akusztikai, és tesztelési eljárásokba. Így a legújabb trendeknek megfelelő, innovatív tudást sajátíthatnak el az Audi Hungaria járműfejlesztésének szakértőitől.

Az Audi autógyár 2011 végén bővítette fejlesztési tevékenységét a járműfejlesztéssel. Az új terület kiépítésével a következő években a saját fejlesztési kompetenciák kiépítése mellett a gyártási szempontokat előtérbe helyező járműtesztelésre helyeződik a hangsúly.
A közlemény szerint a vállalat járműfejlesztési tevékenységeihez különösen keresettek a kreatív, a méréstechnika, a numerikus szimuláció vagy a hajtáslánc fejlesztése terén tapasztalattal rendelkező szakképzett gépész- és járműmérnökök. Így a Széchenyi István Egyetem és a vállalat közötti szoros együttműködés elősegíti a németnyelvű mérnökképzés fejlesztését és a munkaerő-utánpótlás biztosítását az Audi Hungaria számára.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER