Címkék: Aston Martin

2020. augusztus 13. csütörtök, 07:30

 

A nemzetközi motorsportok globális visszatérésével kezdetét veszi az Aston Martin Racing Driver Academy 2020-as évadja is, amelyben a brit luxus sportautó-gyártó folytatja a hosszú távú GT versenyzés következő generációs sztárjainak keresését.

 


 A kezdeményezés gyorsítósávot biztosít a tehetségek számára az Aston Martin Racing virágzó ügyfélcsapat-hálózatába, és már 2019-ben nagy sikernek örvendett. Idén ismét 13 jelölt versenyez az AMR Driver Academy keretében, akik világszerte különböző bajnokságokból érkeztek. A neves gyártó versenytárs nélküli tanulási és fejlesztési platformjaként a kezdeményezést finomhangolták és ismét továbbfejlesztették, így még hatékonyabb tréninget biztosít a fiatal tehetségek számára. Emellett számos intézkedést végeznek, amely segíti a koronavírus járvány terjedésének megakadályozását.

 


 Az AMR Young Driver Academy olyan 17 és 25 éves pilóták számára kínál lehetőséget, akik elismert bajnokságok Vantage GT3 és GT4 versenyprogramjában terveznek részt venni. A tét meglehetősen nagy: a legsikeresebb pályázó pénzügyi támogatást kap a 2021-es versenyprogramjához, emellett szimulátor-használatot, rendszeres edzést, valamint egy TAG Heuer AMR karórát biztosít a gyártó.

Épp úgy, mint korábban, a résztvevőket számos kritérium alapján értékelik, beleértve a gyorsaságot, a kiegyensúlyozott teljesítményt és a műszaki visszajelzést. Emellett a zsűri értékeli a pilóták stratégiai képességét, csapatmunkáját, valamint a szerepükhöz kötődő marketing és pr munkát. Emellett pedig a legsikeresebb jelöltnek nagy fejlődési potenciállal is kell rendelkeznie a jövőre nézve.
Tom Canning, a 2019-es brit GT4 bajnok végzett a 2019-es AMR Driver Academy élén. A 17-éves, Bath-i származású fiatalember a 2017-es Le Mans-i kategóriagyőztes Jonny Adam és a FIA WEC-ben versenyző Ross Gunn lábnyomait követve azóta már tavaly decemberben részt vett a gyári Aston Martin Vantage GTE bahreini tesztelésén, valamint gyári támogatást élvez az idei teljes kampánya során.

David King, az Aston Martin Racing elnöke hozzátette: „A tény, hogy a nehézségek ellenére egy csapat tehetséges fiatal áll készen, hogy részt vegyen a 2020-as Aston Martin Racing Driver Academy megmérettetésén, bizonyítja a kezdeményezés értékét és fontosságát a junior GT versenyzői ökoszisztémában. Továbbra is a küldetésünknek tartjuk, hogy ügyélhálózatunkon keresztül felfedezzük a legjobb fiatal tehetségeket, annak érdekében, hogy segítsük őket karrierjük során, valamint hosszú távon biztosítsuk az Aston Martin Racing versenyképességét, ezáltal pedig a versenyautókat használó csapatok versenyképességét is.


Az Aston Martin Racing Driver Academy jelöltjei

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER