Címkék: Bagaméri | rallye | Turán

2021. április 12. hétfő, 18:43

Jó ómen lehet a jövő hétvégi I. Boldogkő Rallye előtt, hogy Turán Frici és Bagaméri Laci nyerték a vasárnapi Orfű Rallye teszt kategóriáját, ahol a Volkswagen Polo GTI R5-tel Grzegorz Grzyb-et és Hadik Andrást is megelőzték.

 „Az Orfű Rallye egy nagyon jó lehetőség volt arra, hogy az éles bevetés előtt még inkább kitapasztaljuk az autót és megtaláljuk a legjobb beállításokat. Nagyon pozitív hétvégét zártunk, a 9 gyorsasági szakaszból 7-et megnyertünk és végig kiegyensúlyozottan autóztunk. Már a verseny elején érezhető volt, hogy nagyon jól működik minden, alapvetően a tavaly már bevált beállításainkat használtuk, remek volt a technika és a csapat is. Jó időket jöttünk és kényelmesen éreztük magunkat az autóban. Körről körre javítottunk és a hosszú kihagyás után kezdtünk újra formába lendülni” – kezdte Frici.

 „Nagyon jó érzés, hogy győzelemmel készülhetünk a Boldogkő Rallye-ra, ez ad egy újabb pozitív löketet nekünk. Az pedig, hogysikerült a lengyel élmenőnél is gyorsabban jönnünk, még motiválóbb számunkra. Természetesen folyamatosan figyeltük az időeredményeket, elemeztük a teljesítményeket, hiszen ezek még a későbbiekben sokat számíthatnak. Egész nap használt gumikkal mentünk, figyeltük a guminyomást, a futóműbeállításokat, úgy gondolom, a tempónk végig rendkívül biztató volt” – folytatja Laci.

„Nagyon szeretjük ezeket a klasszikus mecseki pályákat, azért is esett az Orfű Rally-ra a választásunk, mert az összetett felületű pályáinak köszönhetően jól tesztelhető. A változtatásaink működtek, fantasztikus munkát végzett a csapatunk, jól vizsgázott az autó az új motorral, és új fejlesztésű abroncsokkal, ezt a formát szeretnénk tovább vinni az éles versenyekre. Sajnáljuk, hogy a nézők személyesen nem lehettek most jelen, de reméljük, hogy hamarosan eljön az idő, hogy együtt örülhetünk a hasonló sikereknek. Köszönjük mindenkinek ezt a remek hétvégét” – zárja Frici.

Az Országos Rallye Bajnokság első versenyét, a Boldogkő Rallye-t április 17-18. között rendezik.

Justcreative

 


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER