Címkék: Peugeot | rally

2020. november 18. szerda, 19:35

 

A Nyíregyháza Rally-val befejeződött az idei, 5 versenyre kiírt Peugeot 208 Rally Cup Hungary kupasorozat.

 

 

 Izgalmasra sikerült a zárófutam, hiszen a RabócsiRingen kezdődő bajnoki forduló rajtdobogóján, még három páros is esélyes volt arra, hogy megnyerje a minden futamon pénzdíjjal kecsegtető sorozatot. A sorozatban nevezettek azonos versenyautókkal, Peugeot 208 R2-esekkel küzdöttek egymással. Német Gábor és Adorján Szabolcs a 2020-as szezonban csatlakozott a Kupához és az utolsó futam második felében biztosították be maguknak a győzelmet és ezzel a díjat, ami a következő szezonban egy ERC futamon való indulás lehetőségét jelenti.

 


Izgalmasan fejeződött be a harmadik szezonját megélő Peugeot 208 Rally Cup Hungary kupasorozata Nyíregyházán. A Tagai Racing Technology és a Peugeot hazai képviselete által létrehozott kupasorozatban idén minden futamon, legalább öt páros mérkőzött meg egymással a külön pontokért és a pénzdíjakért.
A szezonzáró futamra három páros is bajnoki esélyesként nevezett be, hiszen a Német Gábor - Adorján Szabolcs és a Hangodi Bendegúz – Patkó Gábor duók azonos ponttal álltak a bajnokság élén, de a Maricsek Miklós – Paizs Róbert egység is még lőtávon belül volt.

A Szuperspeciálon Hangodiék kezdtek a legjobban. A fiatal tehetség számára ismerős volt a RabócsiRing pályája, hiszen sokat versenyzett itt korábban a rallycross szakágban. Hogy még izgalmasabb legyen a kupa, a szombati versenynap felénél még Maricsekék vezetettek, bár előnyük kevés volt ahhoz, hogy az éves értékelésben átvegyék a vezetést, de arra mindenképp elég, hogy előkerüljenek a matekfüzetek és mindenki elkezdje számolgatni a pontokat… A Viszló Csaba – Czakó Janek egység a legjobbját nyújtotta egészen a harmadik szakaszig, ahol végül a második helyről kellett kiállniuk egy kicsúszás miatt. Sajnos a Hibján József – Szollár Csaba páros sem tudta befejezni a versenyt.
A nap végére Németék egyértelművé tették: idén ők voltak a leggyorsabbak a pályán és így ők lettek a Peugeot Kupa bajnokai! Maricsekék másodiknak értek be, ezzel bebiztosítva a dobogó harmadik fokát valamint Hangodiék, akik egy defektet követően már csak a nézőknek autózva élvezték a futamot és örültek az év végi második helynek.

„ A lehető legjobb választás volt, hogy az utolsó pillanatban, de beneveztünk a Peugeot Kupába!” – mondta a sorozat idei győztes pilótája, Német Gábor. „A szervezés, a megjelenés, a mentorok és a segítők is nagy pluszt adtak a versenyzéshez és az ellenfelek is nagy motivációt nyújtottak. Az volt a célunk, hogy sokat tanuljunk idén. Ez maximálisan sikerült, hiszen versenyről versenyre egyre több információval és tapasztalattal lettünk gazdagabbak, amiket tudunk majd a továbbiakban kamatoztatni. Szeretnénk jövőre is szerepelni a Kupában és szeretnénk az új, turbós Peugeot-val versenyezni!”

 

 

Ifjabb Tóth János, hétszeres magyar ralibajnok egész évben mentorálta a sorozatban indulókat, segítve őket tapasztalatával, ami a pályákat, a gumiválasztást és a beállításokat illeti, csakúgy, mint a PIRELLI mérnökei, akik a kupában résztvevő csapatoknak mindenben rendelkezésükre álltak. A futamokon a Tagai Racing Technology mérnöke és szerelői folyamatos technikai hátteret és segítséget biztosítottak a versenyzőpárosoknak és csapataiknak.
A Peugeot márka hazai képviselői remélik, hogy a következő szezonban már az új, turbós Peugeot 208 Rally4 versenyautókkal tud folytatódni a jól bevált kupasorozat.


A Peugeot 208 Rally Cup Hungary 2020 hivatalos végeredménye:

1. Német Gábor - Adorján Szabolcs Juhász-Média Kft. Peugeot 208 R2 42
2. Hangodi Bendegúz - Patkó Gábor HQ Racing Sport Kft. Peugeot 208 R2 36
3. Maricsek Miklós - Paizs Róbert Rally Café Racing Peugeot 208 R2 31
4. Hibján József - Szollár Csaba TMC Rallysport KFT. Peugeot 208 R2 16
5. Viszló Csaba - Czakó Janek Topp-Autó 2010 Kft. Peugeot 208 R2 15
6. Tábori Ákos -Kulcsár Dániel LPWM Sport Kft. Peugeot 208 R2 5

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER