2013. július 10. szerda, 13:45

 

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy 2013-ban a finn Juho Hänninen a csapat egyik tesztpilótája. Ezzel megoldódott a világsajtót hetek óta foglalkoztató rejtély, hogy májusban kit láthattak a Hyundai i20 WRC volánja mögött.

hanninen-hyundai

A Hyundai Motorsport a tavalyi év elején kezdte meg a semmiből felépíteni motorsport tevékenységét. A németországi Alzenauban létrehozták a csapat főhadiszállását, és szakembereket toboroztak a különböző feladatokra.

A WRC-tesztpilóták a fejlesztési program szerves részét képezik: az ő adottságaik és tapasztalatuk teszi lehetővé, hogy rövid időn belül versenyképes és megbízható rali versenyautót építhessen a csapat.

2014 januárjára, a Monte-Carlo Ralira tervezett bemutatkozása előtt hat hónappal a Hyundai Motorsport gőzerővel folytatja intenzív tesztprogramját, amelynek során a legkülönfélébb úttípusokon és körülmények között elemzi és fejleszti az i20 WRC versenyautót.

Juho Hänninen 2010-ben megnyerte az Interkontinentális Ralibajnokságot (IRC), majd 2011-ben a FIA Super 2000 Rali világbajnoki, 2012-ben pedig a FIA Rali Európa-bajnoki címek következtek. A finn pilóta a csapat értékes tagjaként segít a Hyundainak abban, hogy maximálisan felkészülve vehessen részt a 2014-es FIA Rali Világbajnokságon.

hyundai-i20-wrc

A Hyundai Motorsport hamarosan bejelenti, hogy a 2013-as tesztprogram hátralévő részében ki lesz a csapat másik tesztpilótája. A 2014-es évad pilótáinak nevét pedig az év vége felé hozza nyilvánosságra a csapat.

„Rendkívüli örömünkre szolgál tagjaink között köszönteni Juhót a 2013-as tesztprogram keretében. Biztos vagyok abban, hogy tapasztalatával és szakmai hátterével nagyban hozzájárul majd a projekt sikeréhez. Eddig végzett munkájával maradéktalanul elégedett vagyok. Úgy döntöttünk, hogy idén különböző, speciális képességekkel és tapasztalattal rendelkező pilótákkal fogunk együttműködni, ami értékes visszajelzéseket adhat nekünk a 2014-es évadra történő felkészülés során” – nyilatkozta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke.

„Nagy lelkesedéssel  veszek részt a Hyundai Motorsport idei tesztprogramjában. Fantasztikus lehetőség, hogy ilyen szorosan együttműködhetek a gyártóval, és magam is hozzájárulhatok ennek a nagyszerű projektnek a sikeréhez. Első találkozásom az i20 WRC-vel kifejezetten pozitív volt; lenyűgöző, milyen kiváló munkát végzett a csapat ilyen rövid idő alatt. Jó kapcsolatot alakítottam ki mindenkivel, és alig várom, hogy együtt dolgozhassunk a következő hat hónap során” – hangsúlyozta Juho Hänninen.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER