2011. április 14. csütörtök, 19:30

 

Az automobil 125 éves jubileumának tiszteletére idén ismét útra kelnek a csillagos márka rajongói. Öt sikeres rendezvényt követően 2011-ben folytatódik a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra.

veteran-mercedes-csillagtura

A világ első autóját és még 70 autótörténeti ritkaságot tekinthetnek meg május 20-án este és május 21-én délelőtt azok az érdeklődők, akik kilátogatnak a budapesti Roosevelt térre. Carl Benz 125 évvel ezelőtt, 1886-ban szabadalmaztatta a világ első motoros, háromkerekű járművét, a Benz-Patent-Wagent, valamennyi mai autó ősét. Az autózás 125. jubileumának állít emléket a VI. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, ahol a Benz-Patent-Wagen korhű mása fogadja és indítja a mezőny több, mint 70 eredeti állapotában megőrzött veterán autócsodáját. A Csillagtúra mezőnyében számos olyan autóritkaság is megtalálható majd, amelyek méltó módon követik a Benz-Patent-Wagent az autózás meghatározó mérföldköveiként, pl. a legendás sirályszárnyas Mercedes-Benz 300 SL.

Mercedes-Benz-Classic-Csillagtura-2011

A VI. Mercedes-Benz Classic Csillagtúrán kizárólag az 1980. december 31. előtt gyártott, klasszikusnak besorolt „csillagos” járművek vehetnek részt. A mezőny 2011. május 20-án, pénteken 20:30 órától érkezik a budapesti Roosevelt térre, majd május 21-én, pénteken 9:30 órától rajtol, hogy délután célba érkezzen a kecskeméti főtérre.
A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra a hazai veteránautós élet egyik leglátványosabb, legszínvonalasabb rendezvénye. A gondosan karbantartott, csillogó autócsodák elvarázsolnak kicsiket és nagyokat, nőket és férfiakat egyaránt.
A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra idén is kitűnő hétvégi programnak bizonyul az egész családnak.

Időpontok és helyszínek: Patentwagen
2011. május 20., péntek, 20:30 órától befutó - Roosevelt tér, Budapest
2011. május 21., szombat, 9:30 órától rajt – Roosevelt tér, Budapest
2011. május 21., szombat, 16:30 órától befutó – főtér, Kecskemét

A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra
A manapság oly színes veteránautós élet úttörőjeként indult útjára a Mercedes-Benz Classic Csillagtúra 2003-ban, a Mercedes-Benz magyarországi vezérképviselete és a Mercedes-Benz Classics Magyarország Egyesület szervezésében. A rendezvényen 1980. december 31. előtt gyártott, vagy a stuttgarti Classic Center által „klasszikusnak” minősített Mercedes-Benz autók vehetnek részt. A verseny ún. átlagtartó ügyességi verseny, amely során adott idő alatt adott távolságot kell a résztvevőknek teljesíteni. Ez a fajta verseny elsősorban sok gyakorlást és ügyességet igényel, így lóerőtől függetlenül egyforma eséllyel indulnak a különböző évjáratú és teljesítményű autók. A Csillagtúra különlegessége abban rejlik, hogy – más veteránautós megmérettetésekkel ellentétben – minden évben Magyarország különböző tájegységét fedezi fel, és kizárólag Mercedes-Benz klasszikautók vesznek részt a rendezvényen.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER